Ana Sayfa / Manşet / SEÇER “ELİNİZİ TAŞIN ALTINA KOYSAYDINIZ, BU SORUN ON KERE ÇÖZÜLÜRDÜ”

SEÇER “ELİNİZİ TAŞIN ALTINA KOYSAYDINIZ, BU SORUN ON KERE ÇÖZÜLÜRDÜ”

CHP’li Başkan Seçer, AKP’li meclis üyelerine, depreme dayanıksız olduğu için yıkılması gereken Zafer Çarşısı konusunda böyle seslendi:

“ELİNİZİ TAŞIN ALTINA KOYSAYDINIZ,

BU SORUN ON KERE ÇÖZÜLÜRDÜ”

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinde, depreme dayanaksız olduğu için boşaltılması gereken belediyeye ait 2 işhanı ileZafer Çarşısının çarşının durumu gündeme geldi. AKP’li meclis üyeleri, söz konusu binaların depreme dayanıklı olmadığına dair bir rapor verilmediğini ileri sürdü. CHP’li Başkan Vahap Seçer, “Eğer ki burada herhangi bir sorun yok ise ben neden ağrısız başımı ağrıya sokayım? Neden belediye birimlerimi oradan taşıyayım. Orada eğer tıkır tıkır dönen bir mekanizma varsa, bir sorun yoksa esnafı neden tahliye etme talebinde bulunayım? Böyle bir şey olabilir mi?” dedi. Seçer, AKP’li meclis üyelerinin konuyu siyasi malzeme yapmak istemesine tepki gösterdi, “Bu işler bağırarak çağırarak birilerini karalayarak olmuyor. Siz de samimi olarak elinizi taşın altına koysaydınız bu sorun on kere çözülürdü” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin haziran ayı olağan toplantısı Başkan Vahap Seçer’in başkanlığında yapıldı.

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde, depreme dayanaksız olduğu için belediye tarafından boşaltılan Kırmızı Lacivert İşhanı, Özel İdare İşhanı ile esnafın çıkmak istemediği Zafer Çarşısının durumu gündeme geldi.

AKP’Lİ MECLİS ÜYESİNİN MAHKEME KARARINDAN HABERİ YOK

Konu üzerine söz alan AKP’li meclis üyesi Zafer Şahin Özturan’ın CHP’li Başkan Vahap Seçer’i, yasaları yerine getirdiği için “şehri germekle” suçlaması salonda soğuk rüzgarlar estirdi.

Özturansöz konusu işhanlarına depreme dayanaksız raporu verilmediğini ileri sürdü ve esnafın açtığı mahkemenin devam ettiğini söyledi.

Ancak Özturan’ın yanlış bilgi verdiği belediye meclisinde bulunan bürokratlarca kayda geçirildi. Belediye bürokratları, Zafer Şahin Özturan’ın eski mahkeme kararlarına göre konuştuğunu, mahkemenin son kararlarının belediyenin lehine olduğunu vurguladı.

MUSTAFA GÜLTAK: GEREKİRSE YIKARIZ

AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak da “Burası hukuk devleti hukuken yapmamız gereken konuları bürokratlarımız takip ediyorYasalardaki bazı maddelerle birlikte bize yönlendirdiniz. Biz yıkılması gerekiyorsa yıkarız. Ama bunun müsebbibi Akdeniz Belediyesi değildir. Bunun müsebbibi Büyükşehir’dir. Zafer Çarşısıyla ilgili riskli yapı tespiti yok. Kırmızı Lacivert İşhanı ile ilgili var bakanlık tarafından ya da Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünden bize ulaşmış bir belge yok. Biz tebligatı Kırmızı Lacivert İşhanı üzerinden götürüyoruz” dedi.

ARSLAN: MERSİN’E YAKIŞMIYOR

CHP’li meclis üyesi Selahattin Arslan da “Sözünü ettiğimiz alan bir tanesi deprem riski olan iki tane bina. Bundan 5 ay önce bu ülke bir deprem felaketi yaşadı. Bunu hala savunmak çok yanlış. İkincisi Zafer Çarşısı ruhsatı olmayan Mersin adına da mezberelik olarak bilinen bir nokta. Depreme gerek yok, deprem olmadan bile her an yıkılabilecek bir alan. Burayı savunmak sadece o bölgedeki seçmeni tatmin etmeden öte bir şey değildir. Sözü edilen çarşı görüntüsüyle şekliyle şemaliyleMersin’in yüz karasıdır” ifadelerini kullandı.

“ZAFER ŞAHİN ÖZTURAN PROVAKATİF KONUŞMALAR YAPIYOR”

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de AKP’li Zafer Şahin Özturan’ın provakatif, kışkırtıcı konuşmalar yaptığını belirterek şunları söyledi:

“Zafer Bey çok sert üslupla hatta bana göre amacını aşan kelimeler de kullanarak konuştu. Bunu bir dil sürçmesi olarak kabul ediyorum. Bir belediye başkanı kenti germez. Mutlaka tartışmalar olur bunu özel olarak yapmak bir provokasyondur. Bu da suçtur. Bunu dil sürçmesi olarak kabul ediyoruz. Nasıl çarşı esnafının toplanıp bu konuda doğru ya da yanlış sesini duyurma çabasını Anayasal bir hak olarak kabul edip olgunlukla izliyorsak ve bu konuda gerçekten samimi, doğru uyarıları var ise bunları alarak bu konuda çalışma yapma gayreti içindeysek bizim de elbette yasaları uygulama zorunluluğumuz var. Nasıl Mersin Büyükşehir Belediyesi 6 Şubat depreminden sonra alelacele Kırmızı-Lacivert İşhanı’na ve Özel İdare İşi Hanı’nda faaliyet gösteren birimlerini taşımak durumunda kaldıysa kendi mülkiyetinde olan ama kiracıları tarafından kullanılan dükkanların da bir an önce tahliye edilmesi hem oluşabilecek bir zararın bir can kaybının önleminin alınması açısından hem de belediyenin üzerine düşen yasal sorumluluğu yerine getirmesi açısından son derece önemlidir.”

“BU İŞLER BİRİLERİNİ KARALAYARAK OLMUYOR”

Seçer, idarenin eylem ve işlevlerine karşı yargı yolunun açık olduğunu belirterek şunları söyledi: “Yargıya da saygımız var. Ben nasıl yargı dışında bir harekette bulunabilirim. İkincisi eğer ki burada herhangi bir sorun yok ise ben neden ağrısız başımı ağrıya sokayım. Belediye birimlerimi oradan taşıyayım. Orada eğer tıkır tıkır dönen bir mekanizma varsa bir sorun yoksa esnafı neden tahliye etme talebinde bulunayım? Böyle bir şey olabilir mi?”

Yaklaşık 1 yıl önce konunun belediye meclisinde gündeme geldiğini, öğretmenevinin olduğu bölgede yeni bir çarşı yapma fikrinin AKP grubundan geldiğini ifade eden Seçer, “Dedim ki bunu eğer yapabilirseniz Milli Eğitim ardından Hazine’den alalım, hay hay biz de süratle bir proje yaparız. Oraya uygun bir şey yaparız. Şimdi Zafer Bey, Mustafa Bey bu işler bağırarak çağırarak birilerini karalayarak olmuyor. Siz de samimi olarak elinizi taşın altına koysaydınız bu sorun on kere çözülürdü. Biz bu arkadaşlarımızı kaldıralım dışarı atalım katkı sunmayalım diye bir şey söylemedik. Ancak şunu söyledik bu iş sadece belediyeden beklenirse yanlış olur. Başta kendileri, diğer kurumlar, Büyükşehir Belediyesi, İlçe belediyesi herkes katkı verecek ki bu sorunu süratle beraberce çözelim. Siz bunu siyasi malzeme haline getirirseniz bu şık olmaz. Ben size söyleyeyim. Ben yasalar karşısında sorunlu ve sorumlu duruma düşemem. Yasa neyi emrediyorsa ben onu yapmak zorundayım. Yine yaptığımız bu işlemi durduracak yasal bir yazı gelirse bize biz yine durdururuz. Ama gelmez ise biz bu işlemi sürdürmek zorundayız. Yapacak bir şey yok. Mutlaka herkesi memnun edemeyiz. Ama esnaf arkadaşlarım da beni anlayışla karşılasınlar. Size yeni bir çarşı yapalım. Varsın şu kadar para harcayalım. Siyasete malzeme ederseniz buna yazık edersiniz” ifadelerini kullandı.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin Uluslararası Limanı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Kutladı

Mersin Uluslararası Limanı (MIP), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında liman çalışanlarının çocuklarıyla ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir