Ana Sayfa / KADIN / DEM Parti Mersin İl Örgütü, Özgür Basın çalışanları ile Makbule Özer’in serbest bırakılmasını istedi

DEM Parti Mersin İl Örgütü, Özgür Basın çalışanları ile Makbule Özer’in serbest bırakılmasını istedi

Hikmet Durgun-

DEM Parti Mersin İl Örgütü ile İHD Mersin Şubesi, Özgür Basın çalışanlarının gözaltına alınmasını protesto etti ve tekrar tutuklanan 82 yaşındaki Makbule Özer’in serbest bırakılmasını istedi. Öte yandan polis İHD Mersin Şubesinin Ermeni soykırımıyla ilgili yapmak istediği açıklamaya ise izin vermedi. İHD bu durumu kınadı.

 

İstanbul ve birkaç ilde özgür Basın çalışanlarının gözaltına alınmasını kınamak ve tekrar tutuklanan 82 yaşındaki Makbule Özer’in tutuklanmasını protesto etmek ve Ermeni Soykırımının yıldönümüyle ilgili açıklama yapmak amacıyla DEM Parti Mersin İl Örgütü, Kadın Meclisi ve TJA ile İHD Mersin Şubesi ortaklaşa kitlesel bir basın  açıklaması yaptı.

Özgür çocuk parkında yapılan açıklamada ” Özgür Basın susturulmaz ve Makbule Özer Serbest bırakılsın” pankartı açıldı. Polis İHD Mersin Şubesinin Ermeni soykırımıyla ilgili yapmak istediği açıklamaya valilik yasağını gerekçe göstererek izin vermezken, İHD Mersin Şubesi bu durumu protesto etti.

DEM adına basın metnini okuyan DEM Parti Mersin İl Eşbaşkanı Bedriye Kuş, özgür basın çalışanlarının gözaltına alınmasını protesto ettiklerini belirterek, “22 Nisan Kürt Gazeteciler Gününde Türkiye ve Avrupa’da özgür basın çalışanlarının gözaltına alınması ve basın merkezlerinin basılması kabul edilemez ve bunu çok sert bir şekilde kınıyoruz” dedi.

Özgür ve muhalif basının yanında daima olduklarını vurgulayan Kuş, Kürt basınını susturma çabalarının sonuç vermeyeceğine değindi.

Tekrar tutuklanan 82 yaşındaki Makbule Özer’in serbest bırakılmasını istediklerini dile getiren Kuş, % 61 engelli raporu olan Özer’in ATK’nin çelişkili raporuyla tekrar tutuklanmasının demokrasiye ve özgürlüğe bir darbe olduğunu kaydetti.

Öte yandan polis İHD Mersin Şubesinin Ermeni soykırımıyla ilgili yapmak istediği açıklamaya ise izin vermedi. İHD bu durumu ise kınadı. İHD Mersin Şubesi Eşbaşkanı Gazi İnci, polisin açıklamaya izin vermemesinin demokrasiyle özgürlüklerle bağdaşmadığını ifade etti.

Ermeni soykırımından dolayı tarihi yüzleşme çağrısında bulunan İnci, Ermeni soykırımının kara bir leke olduğunu belirtti.  İnci, ülkenin kendi geçmişiyle yüzleşmesi gerektiği çağrısında bulundu.

 

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin İstişare Kulübü Mersin’in Dış Ticaretini Masaya Yatırdı

Mersin İştişare Kurulu (MİK), Mayıs ayı toplantısı gündem konusu Mersin’in dış ticareti oldu. MİK Başkanı ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir