Ana Sayfa / Manşet / Mersin Milletvekili Gülcan Kış, TBMM’de Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu üyesi oldu.

Mersin Milletvekili Gülcan Kış, TBMM’de Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu üyesi oldu.

Mersin Milletvekili Gülcan Kış, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu üyesi seçildi.

TBMM Genel Kurulu’nda yapılan seçimlerle TBMM Başkanlık Divanı ve İhtisas Komisyonlarında görev alacak milletvekilleri belirlendi.

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu üyesi olarak seçildi.

İnşaat mühendisi olan, İnşaat Mühendisleri Odası’nda yönetim kurulu üyeliği yapan, uzun yıllar Mersin Büyükşehir Belediye Başkanvekilliği görevini yürüten ve aynı zamanda İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda görev alan Kış, geçmiş dönemdeki tüm tecrübelerine ve deneyimlerine dayanarak seçilmiş olduğu komisyonda aktif rol alacağını vurguladı.

En yüksek vergiyi ödeyen illerin başında gelen Mersin’in, yıllardır yatırımlardan istediği payı alamadığına dikkat çeken CHP Milletvekili Kış, görev süresi içerisinde kentin yatırımlar konusundaki makus talihini yenmek ve Mersin’in yatırımlar konusunda daha yukarılara çıkması için her türlü çalışmayı yapacaklarını belirtti.

Mersin’in Çukurova Havalimanı, Kazanlı Turizm Projesi, Çeşmeli-Taşucu otobanı gibi yılan hikayesine dönen önemli yatırımlarının olduğuna da dikkat çeken Kış, bu tamamlanmayan yatırımlar nedeniyle Mersin’in özellikle turizm sektörü açısından tıkanma yaşadığını,  ülkeekonomisine büyük katkısı olan Mersin’in bu alanda da hak ettiği payı alması için çalışmalara imza atacaklarını  vurguladı.

Kış, Türkiye’nin ve Mersin’in yararı için gereken ne varsa tüm tecrübelerini bu komisyonda kullanacağını, oy veren vermeyen her vatandaşın Mersin’de daha mutlu yaşayabilmesi için de haklarını savunacağını ifade etti.

Türkiye’nin deprem kuşağında yer alan bir ülke olduğunu, yakın zamanda da deprem acısını derinden yaşadıklarını ifade eden Kış, şehirlerimizin yeniden depreme dayanıklı olarak inşası için, olası deprem öncesi her türlü tedbirin alınması için Komisyon’un CHP grubu üyeleri olarak gerekli olan her düzenlemeyi yapacaklarını da vurguladı.

CHP’nin diğer Komisyon üyeleri ise şu isimlerden oluştu:

İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Antalya Milletvekili Sururi Çorabatur.

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin Uluslararası Limanı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Kutladı

Mersin Uluslararası Limanı (MIP), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında liman çalışanlarının çocuklarıyla ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir