Ana Sayfa / Manşet / Hekimler 8 Şubat’ta iş bırakıyor

Hekimler 8 Şubat’ta iş bırakıyor

Hekimler, Sağlıkta Dönüşüm Programı ile birlikte sağlık çalışanlarının haklarının gerilediğini, çalışma şartlarının her geçen gün kötüye gittiğini ve halk sağlığının zarar gördüğünü belirterek altı maddelik bir talepler listesi hazırladı. Hekimler, taleplerinin kabul edilmemesi halinde 8 Şubat’ta iş bırakma eylemi yapacak.

Toros Devlet Hastanesi Poliklinikleri önünde yapılan basın açıklamasına Mersin Tabip Odası, Mersin Diş Hekimleri Odası, Ses Mersin Şubesi, Genel Sağlık İş, Birlik Dayanışma Sendikası, Mersin Aile Hekimleri Derneği üyeleri katıldı. Açıklamadan önce doktorlar bir dakikalık alkış protestosu gerçekleştirdi.

Basın açıklamasını Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen okudu.  26 Ocak 2022 tarihinde başlattıkları yeni eylemlilik sürecinin sekizinci gününe girdiğini söyleyen Antmen, “ “Bugüne kadar sesimizi ne hükümete ne de sağlık bakanlığına duyuramadık. Sağlık Bakanı’ndan 457 gün önce istediğimiz randevuya ne yazık ki hâlâ yanıt verilmiş değil. Bu nedenle sesimizin duyulması için eylem yapma dışında bir şansımız kalmamıştır” diye konuştu.

“SAĞLIK ALANI BİLE İSTEYE ÇÖKERTİLMİŞTİR”

20 yıl önce başlatılan Sağlıkta Dönüşüm Programı ile birlikte halkın sağlık hakkı, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının da çalışma hakları giderek gerilediğini iddia eden Antmen, “Sağlık alanı bile isteye çökertilmiştir. Bu adımların hiçbir aşamasında sağlık emek-meslek örgütlerinin itirazlarının dikkate alınmamasının getirdiği yıkım ayyuka çıkmışken bizlere hâlâ karar mekanizmalarında söz hakkı vermeme ısrarı ile aynı yanlışa devam edilmektedir” dedi.

SAĞLIKTA ŞİDDET VE ARTAN İŞ YÜKÜ

Sağlıkta şiddetin yaşanmadığı tek bir gün olmadığını dile getiren Antmen, güvenli işyerleri ve etkili bir şiddet yasasının ise henüz bakanlığın gündeminde bile olmadığını söyledi. Sağlıkta artan iş yüküne değinen Antmen, “Hekimler ve sağlık çalışanları yetersiz istihdamın ve kışkırtılmış sağlık talebinin karşısında tükenmekte, angarya ile çalışmaya zorlanmaktadır. Bu yoğun emeğin karşılığında ise insanca yaşanabilecek temel ücrete erişmek yerine oyalama tasarılar, ek ödeme yalanları ile geçiştirilmektedirler. Performans ile sağlık çalışanları birbirine düşman edilmekte, nicelik niteliğe yeğlenmektedir” dedi.

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin Uluslararası Limanı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Kutladı

Mersin Uluslararası Limanı (MIP), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında liman çalışanlarının çocuklarıyla ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir