Ana Sayfa / Manşet / HDP ve YSP Mersin İl Örgütü basın açıklaması yaparak saldırıları kınadı

HDP ve YSP Mersin İl Örgütü basın açıklaması yaparak saldırıları kınadı

HDP Mersin il örgütü ile YSP, HDP Adana İl Örgütü ve HDP Şanlıurfa Milletvekilli Ömer Öcalan’a yapılan muameleye ilişkin basın açıklaması yaparak yaşananları kınadı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Mersin İl Örgütü, cezaevinde yaşamını yitiren hasta tutuklu Bazo Yılmaz anmasına katılan milletvekilleri Ömer Öcalan’a ve parti binalarına yönelik saldırıya ilişkin açıklama yaptı.
Özgür Çocuk Parkı’nda yapılan açıklamada “İrademe dokunma, Adana İl Örgütü binamıza yapılan saldırıyı kınıyoruz” pankartı açıldı. Açıklamaya ,Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şubesi’nden temsilciler ve çok sayıda partili katıldı. Açıklamayı kitle adına HDP Mersin İl Eşbaşkanı Hoşyar Sarıyıldız, yaptı. Sarıyıldız, “Kürt halkının iradesine ve kurumlarına saldırmak, muhalefet dinamiğini zayıflatmaya çalışmak ve böylelikle en nihayetinde halkı susturmayı amaçlayan bu tür saldırılara karşı boyun eğmeyecek ve bu zulmün hesabını soracağız” dedi.
SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK 
Meclis başkanını Öcalan’a dönük saldırıya karşı tutum almaya çağıran Sarıyıldız, “Herhangi bir soruşturma açılmazsa jandarmanın işlediği suça ortak olduğunu açıkça beyan etmiş olacaktır. Kanun dışı emirlerle hukuk suçu işleyen ve işleten sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Adana’da olduğu gibi sürekli partimize saldıranların akli dengesinin yerinde olmadığı konusunda jet açıklamalarla bu saldırılara meşruiyet kazandırılmaya çalışılmaktadır. Biz bu saldırıların emrinin hangi akıl tarafından verildiğini gayet iyi biliyoruz” diye konuştu.
Ortak mücadele vurgusunda bulunan Sarıyıldız, saldırılarılar hakkında hukuk önünde hesabının sorulması çağrısında bulundu.
Açıklama “Direne direne kazanacağız”, “Ömer Öcalan irademizdir” sloganlarıyla son buldu.
Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan da yaşananlara sert tepki göstererek, yaşananların siyasi iktidardan bağımsız olmadığını savundu. Ömer Öcalan ile HDP Adana İl örgütüne yapılan saldırı girişimini kınadıklarını ifade eden Bozan, saldırılar karşısında geri adım atmayacaklarının altını çizdi.
PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin Uluslararası Limanı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Kutladı

Mersin Uluslararası Limanı (MIP), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında liman çalışanlarının çocuklarıyla ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir