Ana Sayfa / Manşet / HDP, Mersin İl kongresi için çalışma başlattı kadınlara adaylık çağrısında bulundu

HDP, Mersin İl kongresi için çalışma başlattı kadınlara adaylık çağrısında bulundu

Hikmet Durgun-
HDP Mersin İl Örgütü, önümüzdeki ayda gerçekleşmesi planlanan 4. Olağan Kongre’nin startını vererek, tüm kesimlere mücadele çağrısı yaptı. HDP PM üyesi Seher Kadiroğlu, “Demokrasi ittifakımızı, mücadele ortaklığımızı daha da büyüteceğiz. Herkese dokunacak, herkesin elini tutacak, bu ülkenin yaşadığı çöküşten ancak güçlü demokrasi ve barış ittifakıyla çıkabileceğini herkese anlatacağız” dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Örgütü, gerçekleştireceği 4’üncü Olağan Kongre’nin hazırlık çalışmalarına ilişkin il örgütü binasında bir basın açıklaması yaptı. Çok sayıda partilinin de katıldığı toplantıda, “Şimdi HDP zamanı şiarıyla 4. Olağan İl Kongresi’ne gidiyoruz. Umut ve Cesaretle Örgütlenerek Tecridi Kıracağız” pankartı asıldı. Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, HDP Mersin İl Eşbaşkanları Gülbahar Şöfer, Mehmet Alış, Kongre Komisyonu ve parti yöneticilerinin katıldığı toplantıda açıklamayı Parti Meclisi (PM) üyesi Seher Kadiroğlu yaptı.
Ülkenin sosyal, siyasal ve ekonomik olarak çöküşe sürüklendiğini savunan Kadiroğlu, “İmralı’da Sayın Öcalan şahsında demokratik çözüm, halkların ortak ve eşit yaşam iradesine uygulanan tecrit, cezaevlerini ölüm evlerine dönüştüren zulüm uygulamaları, HDP’ye dönük Kobani kumpası ve kapatma davaları, siyasi soykırım uygulamaları ve savaş politikalarıyla halkların ortak geleceği ve demokrasi hedeflenmektedir” dedi.
HDP fikriyatının çözüm politikaları ve örgütlülüğüyle Türkiye siyasetini belirleyen güç olduğuna dikkat çeken Kadiroğlu, “Daraltmaya çalıştıkları demokratik siyaset alanını daha da genişleteceğiz. Demokrasi ittifakımızı, mücadele ortaklığımızı daha da büyüteceğiz. Herkese dokunacak, herkesin elini tutacak, bu ülkenin yaşadığı çöküşten ancak güçlü demokrasi ve barış ittifakıyla çıkabileceğini herkese anlatacağız” diye konuştu.
HERKESİ MÜCADELE ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ
“Mersin’de HDP zamanı” şiarıyla kongre sürecini başlattıklarını ve mücadele çağrısında bulunduklarını kaydeden Kadiroğlu, “Kongre çalışmalarımız; toplumsal alanı örgütlemeye çalıştığımız güçlü toplumsal temsilliyeti ortaya çıkarmaya yönelik çalışmalardır. Başta Mersin halkı olmak üzere kadınlar, emekçiler ve tüm toplumsal kesimlerle ülkeyi karanlığa boğmak isteyen bu zulüm düzenine karşı birleşme, demokratik zeminde buluşma ve hep birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.” ifadelerini kullandı.
KADINLAR ADAY OLSUN
Daha sonra konuşan Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan ise, şunları kaydetti: “Herkesin aday adayı olma ve sürece katılma çağrısını da yapıyoruz. Özellikle kadın partisi olma durumumuzdan hareketle, kadınların daha yoğun katılım sağlayacağını biliyoruz ve kadınların aday adayı olmasını bekliyoruz. Bu dönem hem kadınlar için hem de demokrasi için önemli bir dönemdir. Bu dönem başladı. Herkesin çalışmalarda yerini alması gerektiğini de düşünüyorum.”
PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Marvista Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Bulut: “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun”

Marvista Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Bulut, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle bir mesaj ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir