Ana Sayfa / DÜNYA / Haseke’deki IŞİD kalkışmasının ardından Irak, Suriye sınırını güçlendiriyor ediyor

Haseke’deki IŞİD kalkışmasının ardından Irak, Suriye sınırını güçlendiriyor ediyor

IŞİD’in Sina hapishanesine saldırısının ardından Irak, Suriye sınırında güvenlik önlemlerini sıkılaştırıyor.

Haseke’deki Sinaa Cezaevi’nden sayıları henüz belirlenemeyen IŞİD’lilerin firar etmesi Irak için de ciddi bir tehdit oluşturuyor. Zira; Irak’ın Suriye ile uzun bir sınır hattı bulunuyor.

Uzmanlar bu sınır hattının yer yer kontrol edilemeyecek düzeyde coğrafi engeller de barındırdığına  dikkati çekiyor. Yaşanan son IŞİD firarı da sınır hattındaki durumu gözden geçirmek üzere Iraklı yetkilileri harekete geçirdi. Geçtiğimiz günlerde Irak Başbakanı Mustafa Kazımi Suriye sınırında incelemelerde bulunarak yeni önlemler alınması için talimatlar vermişti.

Bir grup komutanla sınır hattına giden Irak Batı Ninova Harekat Komutanı Albay Rukin Cebar Neme, “Üç sınır noktası sınır güçlerinin komutasıyla güçlendirildi. Savunma noktaları, beton kuleler ve gerekli silahlarla takviye edildi. Böylece sınır kuvvetleri komutanlığının sorumluluğunda olan ilk savunma hattı da tamamlanmış oldu. Bundan sonra ordu tarafından kontrol edilen bir savunma bölgesi var” dedi.

Irak’ın aldığı yeni önlemler IŞİD mensuplarının Suriye’den Irak topraklarına sızmasını önlemeye yönelik.

Albay Rukin Cebar Neme, “Bütün bu önlemlerin yanı sıra asıl avantajımız sınır bölgelerinde yaşayan halkımıza duyduğunuz güven. Bütün bunlarla birlikte Allah’ın izniyle sınırı yüzde yüz koruyacağız” dedi.

Haseke Irak sınırına 50 kilometre uzaklıkta

Irak’ın Suriye sınırına ördüğü tel duvar, Şengal sınırından Irak’ın batısındaki Anbar vilayeti civarındaki Kayim kasabasına kadar uzanıyor.

Iraklı askeri yetkililerden Abdulemir Yarella da, “Önümüzdeki günlerde, sızmalara karşı başka bir hat inşa edeceğiz. Gerek Anbar vilayeti olsun gerek Ninova vilayeti olsun, çalışmalarımız ciddi ve istikrarlı bir şekilde devam ediyor. Haseke’de yaşananların şu ana kadar topraklarımıza ciddi bir etki olmadı” dedi.

IŞİD kalkışmasının yaşandığı Haseke Irak sınırına yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta. Irak ile Suriye arasındaki sınırın uzunluğu ise 600 kilometre dolayında. Ninova Harekat Komutanı, gözetleme kuleleri, gece görüş kameraları ve termal kameraların sınır hattında konumlandırıldığını söyledi.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin Uluslararası Limanı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Kutladı

Mersin Uluslararası Limanı (MIP), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında liman çalışanlarının çocuklarıyla ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir