Ana Sayfa / Manşet / Eski bağımlı anlattı, vali dikkatle dinledi

Eski bağımlı anlattı, vali dikkatle dinledi

Türkiye’de ilk defa Mersin Valiliği tarafından düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulunda eski bir madde bağımlısı kurul tarafından dinlendi.  Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Mersin kurum müdürleri, Sahil Bölge Komutanlığı, akademisyenler ve STK temsilcileri katıldı.

Toplantıda kamu kurum ve kuruluşları tarafından 2023 yılı içerisinde madde ve teknoloji bağımlılıklarıyla mücadeleye yönelik olarak yürütülen faaliyet ve çalışmalar ile önleyici hizmetler hakkında sunumlar gerçekleştirildi. Toplantıda Vali Pehlivan’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mersin E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu tarafından sunumlar yapıldı. Sunumlar boyunca Vali Pehlivan’ın yönlendirmesi ile de kararlar alındı.

Yapılan sunumların ardından Vali Pehlivan’ın daveti üzerine kurula katılan ve madde bağımlılığı konusunda bir rol model olan gazeteci ve Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Ali Gültekin de bir konuşma yaptı. Gazeteci olarak hayatını sürdürürken önce alkol bağımlısı olan, daha sonra da madde bağımlısı haline gelerek yıllarca sokaklarda yaşadıktan sonra madde bağımlılığından kızının ve bir arkadaşının sayesinde kurtulan Gültekin, hikâyesini tüm detayları ile kurula aktardı. Konuşmasında madde bağımlılığından kurtulmanın aslında zor olmadığını ama madde bağımlılığından kurtulmak için mutlaka desteğe ihtiyaç olduğunu vurgulayan Gültekin, “Benim burada konuşmam bir kişinin bile madde bağımlılığından kurtulmasını sağlayacaksa ne mutlu bana.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Gültekin`in konuşmasının ardından Vali Pehlivan Gültekin’e yaptığı konuşma için teşekkür etti. “Burada bize hayatınızın en mahrem alanını açtığınız ve yaşamınızın bu parçasını bize aktardığınız için size cok teşekkür ederim” diyen Vali Pehlivan daha önce AMATEM”de de bir ikna toplantısı kapsamında bağımlılar ile bir araya gelen Gültekin ile çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin Uluslararası Limanı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Kutladı

Mersin Uluslararası Limanı (MIP), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında liman çalışanlarının çocuklarıyla ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir