Ana Sayfa / Manşet / Erdal Gürocak ve arkadaşları Mersin’den Hatay’a depremzedelere yardım götürdüler

Erdal Gürocak ve arkadaşları Mersin’den Hatay’a depremzedelere yardım götürdüler

Mersin’de sosyal ve kültürel çalışmalarıyla bilinen ve depremden bu yana depremzedeler için dayanışmalarda bulunan aktivist Erdal Gürocak ve arkadaşları Hatay’a giderek depremzedelere yardımlaşmada bulundular.

 

Edinilen bilgilere göre depremden bu yana çocuklarıyla birlikte depremzedeler için seferber olan Erdal Gürocak, bir grup yardımsever arkadaşıyla birlikte depremzedelerle dayanışmak amacıyla Mersin’den Hatay’a giderek yanlarında getirdikleri yardımları dağıttılar. Gıda, giysi, süt, sebze meyve ve benzeri yardımlarla araçlarla Mersin’den Hatay ve Samandağ ilçesine giden Gürocak önderliğindeki yardımlaşma ekibi, buralarda yardımları dağıttılar.

Her zaman dayanışmaya önem verdiklerinin altını çizen Gürocak, “Ülkemiz geçirdiği günlerde yaşanan deprem felaketiyle sarsıldı Bu yaşanan acı günlerde Ülkece büyük bir üzüntü içindeyiz. Her birimiz elimizden geldiği kadar bu felaketin yaralarını sarmak için canla başla mücadele ettik etme yede devam ediyoruz. Depremzedeler için çalışmalarımız daha sürecektir.” dedi.

Depremden bu yana depremzedelerle dayanışma içerisinde olduklarını belirten Gürocak,” Güneş’in çocuklarına ve ailelerine dünün acı ve karamsarlığını unutturup umuda yelken açmalarını sağlamaya gayret gösteriyoruz.

Amacımız bu zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren canlarımız için çaba sarf ederken yaşam, sağlık ve eğitim sorunlarına nasıl dokunmaya devam edeceğimizi konuşuyor ve çözüm üretmeye çalışıyoruz. Evet kardeşlerim bu yörede kimlere ne yapabiliriz masaya yatırdık ve en doğru projeyi hayata geçirmek için siz canlarla mesai harcamak zorunluluğu ortaya çıktı. Bölgenin bilinen ve kabul gören ürünlerini üretim aşamasına nasıl geçirebiliriz , imkanlarımız dahilinde hammadde imkanları sağlayarak bu insanların üretime katılmasını sağlayıp ayakları üzerinde durmaları gerekliliği ihtiyaç olmuştur, yani sürekli balık yedirmek değil balık tutmalarını sağlayarak yaşamlarını kolaylaştırmak için mücadelemiz bir dernek yapılaşmasıyla devam edecektir. Ne kadar insansın demişler dokunabildiğin kadar.” diye belirtti.

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Perihan Koca: Tarım Şirketlerinin Denetlenmeleri ve Kısıtlanmaları Gerekiyor

Toplumsal Özgürlük Partisi Sözcüler Kurulu üyesi ve DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca meclis genel ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir