Ana Sayfa / KADIN / DEM Parti Mersin İl Örgütü, ÖHD,ÇHD ve İHD Kobani davası için basın açıklaması yaptılar

DEM Parti Mersin İl Örgütü, ÖHD,ÇHD ve İHD Kobani davası için basın açıklaması yaptılar

Yarın Karar duruşması görülecek olan Kobani Davası için Mersin’de DEM, İHD VE ÖHD ortak açıklama yaparak, savanın hukuki değil ve siyasi olduğunu belirterek, tüm  tutukluların serbest bırakılmasını istediler.

DEM Parti Mersin İl Örgütü, ÖHD, İHD ve ÇHD Mersin şubeleri, karar duruşması görülecek olan Kobani Davası’na dikkat çekmek için Özgür Çocuk Parkı’nda ortak basın açıklaması gerçekleştirdi. Polis açıklama nedeniyle yoğun güvenlik önlemleri aldı.
Ortak basın metnini okuyan İHD Mersin Şube Başkanı Gazi İnci, “Tek yol barışın olduğunu ve kumpastan vazgeçilmesi gerektiğini belirterek,  “Gelinen aşamada savunmalar dahi tamamlanmadan 16 Mayıs 2024 tarihinde dosyanın karara çıkacağı belirtildi. Bu yargılamadan çıkacak kararın siyasi bir talimat olduğunu biliyoruz. Esasında bu dosyada yargılanan HDP’li siyasetçiler değil, Kürt sorununun çözülmesini ve barışı isteyen Türkiye halklarıdır. Çünkü Kobane Kumpas Yargılaması’na konu edilen olaylar 7 Ekim’de ortaya çıkan demokratik sivil tepki ve iktidarın müdahale etmediği paramiliter grupların çıkardığı kargaşa ve mağduriyetlerdir. İktidar 7 Ekim’de yürüttüğü yanış siyasetle ortaya çıkardığı kargaşanın faturasını HDP’li siyasetçiler üzerinden Kobane kuşatmasını eleştiren Türkiye halklarına mal ediyor. Halbuki Kobane Kuşatmasını eleştiren halk bu olayın sadece mağdurudur. Tarihin görebileceği en kirli kumpaslardan biri ile yürütülen bu senaryo unutulmaz bir leke olarak yerini alacak. Bu coğrafyadaki barış krizin faturasını başta Kürt halkı olmak üzere tüm Türkiye halklarına mal etmek isteyen hiçbir zihniyet iflah olamadı, olamaz. Yaşanan tüm kumpasın tanıkları olarak çağrıda bulunuyoruz; tek yol barıştır, kumpastan vazgeçin!” dedi.
Davaya tepki gösteren İnci, “Bütün bu hukuksuz süreç boyunca HDP’li siyasetçiler; eşitlik, özgürlük, emek ve barış mücadelesi ile onurlu bir yaşamın mümkün kılınacağını büyük bir inanç, ısrar ve dirençle vurguladı. Gelinen aşamada savunmalar dahi tamamlanmadan 16 Mayıs 2024 tarihinde dosyanın karara çıkacağı belirtildi. Bu yargılamadan çıkacak kararın siyasi bir talimat olduğunu biliyoruz. Esasında bu dosyada yargılanan HDP’li siyasetçiler değil, Kürt sorununun çözülmesini ve barışı isteyen Türkiye halklarıdır. Çünkü Kobani Kumpas Yargılaması’na konu edilen olaylar 7 Ekim’de ortaya çıkan demokratik sivil tepki ve iktidarın müdahale etmediği paramiliter grupların çıkardığı kargaşa ve mağduriyetlerdir. İktidar 7 Ekim’de yürüttüğü yanış siyasetle ortaya çıkardığı kargaşanın faturasını HDP’li siyasetçiler üzerinden Kobani kuşatmasını eleştiren Türkiye halklarına mal ediyor. Halbuki Kobani Kuşatmasını eleştiren halk bu olayın sadece mağdurudur. Tarihin görebileceği en kirli kumpaslardan biri ile yürütülen bu senaryo unutulmaz bir leke olarak yerini alacak. Bu coğrafyadaki barış krizin faturasını başta Kürt halkı olmak üzere tüm Türkiye halklarına mal etmek isteyen hiçbir zihniyet iflah olamadı, olamaz.” diye konuştu.
DEM Parti Mersin İl Eşbaşkanı Reşat Aşan da davanın siyasi olduğunu kaydederek, tüm tutukluların serbest bırakılmasını ve davanın beraatle sonuçlanması gerektiğini dile getirdi.
PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Gürol Akbaş, Basın Bayramı’nı kutladı

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Gürol Akbaş, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir