Ana Sayfa / ÇEVRE / Ekolojistler Mersin’de eylem yaptı

Ekolojistler Mersin’de eylem yaptı

Mersin’de Akkuyu Nükleer Santrali’ne karşı yapılan açıklamada konuşan HDP Ekoloji Komisyonu Eş Sözcüsü Naci Sönmez,  “Bugüne siyasi olarak müdahale etmezsek, sadece hukuksal çabalarımız başarısız kalmaya mahkumdur” dedi.
Mersin’de, ekolojistler Akkuyu Nükleer Santrali’ne ilişkin açıklama yaptı. Özgür Çocuk Parkı’nda yapılan açıklamaya, Mersin Nükleer Karşıtı Platform (MNKP), Mersin Ekoloji Meclisi, Ekoloji Politik, İnşaat İş ve Dev İnşaat üyeleri katıldı.
“Nükleer santral istemiyoruz” pankartının açıldığı açıklamaya çevrecilerin yanı sıra HDP Mersin İl Eşbaşkanları, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ekoloji Komisyonu Eş Sözcüleri Beyza Üstün ve Naci Sönmez katıldı.
Açıklamada ortak basın metnini okuyan Mersin Tabip Odası’ndan Ful Uğurhan, ekolojik talana izin vermeyeceklerini belirtti. “Sözümüz olsun ne Akkuyu’da ne Sinop’ta ne herhangi bir şantiyede yaşam ölüme, işçiler güvencesizliğe mahkum edilemeyecek” diyen Uğurhan, “Tarlada, atölyede geçimlik yaşam gasp edilemeyecek. Halklar zorla yerinden edilemeyecek. Bunlar bizlerin ortak sözü ve kararıdır. Yaşamı özgürleştirmek isteyen, yarını umut eden tüm politik ekoloji, kent, meslek ve emek örgütlerine, halklara, işçilere, çiftçilere, zanaatçılara, gençlere, kadınlara, LGBTI+, insan hakları örgütlerine, hayvan hakları savunucularına, adalet arayanlara çağrımızdır; umudu büyütmeye, dayanışmaya, birlikte politik tutum almaya davet ediyoruz” dedi.
‘EKOLOJİ İÇİN MÜCADELE EDENE OY VERİN’
HDP Ekoloji Komisyonu Eş Sözcüsü Naci Sönmez de, yaşamı ve doğayı savunmak için burada olduklarını belirerek, siyasi iktidarın sürdürdüğü politikalar nedeniyle ülkede yaşamın her alanının tehdit altında olduğuna dikkat çekti. Sönmez, “2023 seçimlerine giderken kim bu ülkede siyanürle altın aramaya karşı çıkıyorsa, kim termik santrallerin, nükleer santrallerin projelerini durdurmaya çalışıyorsa elbette yurttaşların oylarını onlara vermesini talep ediyoruz. Çünkü bugüne siyasi olarak müdahale etmezsek, sadece hukuksal çabalarımız ve yerel inisiyatiflerimizin direnişleri başarısız kalmaya mahkumdur” dedi.
PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin Uluslararası Limanı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Kutladı

Mersin Uluslararası Limanı (MIP), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında liman çalışanlarının çocuklarıyla ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir