Ana Sayfa / Manşet / ÇUKUROVA ÇAĞDAŞ SANAT KÜLTÜR VE EĞİTİM VAKFI 1. OLAĞAN MÜTEVELLİ HEYET TOPLANTISI YAPILDI

ÇUKUROVA ÇAĞDAŞ SANAT KÜLTÜR VE EĞİTİM VAKFI 1. OLAĞAN MÜTEVELLİ HEYET TOPLANTISI YAPILDI

2019 yılından itibaren Tarsus’ ta Çukurova Bölgesi’ ni bir araya getirmeyi ve uluslararası olmayı da amaçlayan Tarsus Kültür Girişimi İnsiyatifi 2000’ e yakın destekçi sayısına ulaşmış, bu oluşum için amaçlanan Uluslararası Çukurova Çağdaş Sanatlar Müzesi kurma çalışmaları için gerekli olan vakıf için,bölgemiz ve Ülke’ mizin değişik yerlerinden sanat kültürle işlikli ressam, heykeltıraş, yazar, akademisyen, küratör, sanat yöneticisi, müze kurucusu, kolleksiyoner,politikacı, hukukçu, doktor, eczacı, kimya mühendisi, işletmeci, televizyoncu, mimar gibi mesleklerden olan 114 kurucu bir araya gelerek, imzaladıkları Vakıf Senedi mahkemece de kabul edildiğinden 27 Nisan 2021 tarihinde Vakıf resmen kuruldu.
Geçici Yönetim kurulu, başkan seçilen Sanayici Sn.Hasan Şemsi’ nin başkanlığında, vakfın kuruluş işlemlerini tamamladı.Mütevelli Heyet Toplantısı hazırlıklarını da yerine getirerek, 23.10.2021 günü saat 14.00’ de Tarsus Şehitishak Okulu Esra Şemsi Salonunda Mütevelli Heyet’ i topladı.
Çoğunluğun sağlandığı Toplantı açıldı.Kültür Bakanlığı eski müsteşar vekili ve Danıştay Emekli üyesi Abdullah Dörtlemez’ in başkan, Osman Homurlu’ nun başkan yardımcısı, Bilgehan Güçtimur’ un divan katibi seçildiği divan heyeti yönetiminde genel kurul gerçekleştirildi.
Gündem gereği, Geçici Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Hasan Şemsi ve arkasından Vakıf Genel Danışman ve koordinatörü ressam, şair, yazar Ekrem Kahraman konuştular.
Davetli bulunan sayın Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ve Tarsus Kaymakam’ ı Kadir Sertel Otçu’ nun konuşmalarından sonra seçime geçilerek ;
Mütevelli Heyet Başkanlığı’ na HASAN ŞEMSİ,
Mütevelli Heyet Başkan yardımcılığı’ na ise; REMZİ KARABULUT oy birliğiyle seçildiler.
Vakıf Yönetim Kurulu Üyeliklerine ise ;
1- HASAN ŞEMSİ
2- REMZİ KARABULUT
3- AYDAN DİRİK
4- SEMİH YÜKSEL
5- OSMAN HOMURLU
6- CAN KALAĞOĞLU
7- CAVİDAN DEMİRAĞ
8- GÜLNUR KARMUTOĞLU
9- RAHİME KORKUT
10- Dr. ALİ CERRAHOĞLU
11- YEŞİM SANCAKTAR İÇGÖREN oy birliğiyle seçildiler.

Denetim Kurulu üyeliklerine ise ;
1- BİNALİ TUNÇ
2- BEDRETTİN GÜNDEŞ
3- ÖZCAN KAHRAMAN oy birliğiyle seçildiler.

Mütevelli Heyet toplantısı öncesinde Vakfa üye olmak üzere başvuran TARSUS
KENT KÜLTÜR SANAT TANITIM DERNEĞİ- TARSADER İLE 38 gerçek kişi’ nin Vakfa üyeliğine Mütevelli Heyet’ çe karar verilmiş olup, Vakfın üye sayısı ; ikisi tüzel kişi, 151 gerçek kişi olmak üzere, 153 kişi olmuştur.
Gündemin dilek ve temenniler bölümünde, Ankara Tarsuslular Derneği Başkanı SEMİH ÖZSU, Eski Mersin il Kültür Müdürü MEHMET ÇALIŞKAN, Aratos Dergisi Genel Yayın Yönetmeni gazeteci yazar UĞUR PİŞMANLIK Mütevelli Heyet’ e hitabettiler.

Konuyla ilgili konuşan Vakfın Yönetimine seçilen İş Kadını İnşaat Mühendisi Cavidan Demirağ, “ÇUKUROVA ÇAĞDAŞ SANAT KÜLTÜRVE EĞİTİM VAKFI’ nın amacı olan Tarsus merkezli ULUSLARARASI ÇUKUROVA ÇAĞDAŞ SANATLAR MÜZESİ’ ni gerçekleştirmesini diliyoruz. Yeni seçilen yöneticilere başarılar ve kolaylıklar dileriz.Tarsus’ a, Bölgemize, Ülkemize ve Ortadoğu ile Akdeniz Ülkelerine Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin Uluslararası Limanı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Kutladı

Mersin Uluslararası Limanı (MIP), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında liman çalışanlarının çocuklarıyla ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir