Ana Sayfa / KADIN / Başkan Gültak, “Borçlanma 50 değil, 27 milyon ve tamamı asfalta harcanacak”

Başkan Gültak, “Borçlanma 50 değil, 27 milyon ve tamamı asfalta harcanacak”

Akdeniz Belediyesi eylül ayı birinci birleşimi temenni ve öneriler bölümünde konuşan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, HDP’li meclis üyeleri tarafından kendisine yönelik suçlamalara belgeleriyle cevap verdi. Alınan borçlanmanın reklam ve tanıtıma harcanacağını iddia eden HDP’lilere yönelik konuşan Gültak, “Arkadaşlar, şu ana kadar 50 milyon borçlanmayı meclis yetkisiyle aldığımız doğrudur. Şu an iller bankasından alacağımız 27 milyon liradır. Yani 50 milyon lira değildir. Bunu Akdeniz halkı bilsin. Bu arada bu borçlanmaların hepsi 3 yıllık. Ben kendi dönemimde bitireceğim tüm bu borçları. Alacağımız bu 27 milyon liranın hepsini asfalta harcayacağız. Biz bu paraları Akdeniz’e harcayacağız, reklama falan harcamayacağız. Siz ne kadar engellemek isteseniz de biz asfaltı da dökeceğiz kaldırımı da yapacağız” dedi.

Akdeniz Belediyesi eylül ayı birinci birleşimi temenni ve öneriler bölümünde konuşan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, HDP’li meclis üyeleri tarafından kendisine yönelik suçlamalara belgeleriyle cevap verdi. Alınan borçlanmanın reklam ve tanıtıma harcanacağını iddia eden HDP’lilere yönelik konuşan Gültak, “Arkadaşlar, şu ana kadar 50 milyon borçlanmayı meclis yetkisiyle aldığımız doğrudur. Şu an iller bankasından alacağımız 27 milyon liradır. Yani 50 milyon lira değildir. Bunu Akdeniz halkı bilsin. Bu arada bu borçlanmaların hepsi 3 yıllık. Ben kendi dönemimde bitireceğim tüm bu borçları. Alacağımız bu 27 milyon liranın hepsini asfalta harcayacağız. Biz bu paraları Akdeniz’e harcayacağız, reklama falan harcamayacağız. Siz ne kadar engellemek isteseniz de biz asfaltı da dökeceğiz kaldırımı da yapacağız” dedi.

Mecliste konuşan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“HDP’Yİ İKNA EDEMEDİNİZ, BENİ OYALADINIZ, KANDIRDINIZ”

“Mahmut bey, grup sözcümüzü konuşturmadınız dedi yanlış bilgi verdi. Meclis tutanakları ortada. Ben sadece kendisine temenni ve öneriler bölümünde konuşması gerektiğini söyledim. Siz ısrarla bir şey konuşmak istediniz. En sonda dilek ve temenniler bölümünde istediğiniz kadar konuşabilirsiniz, size söz vereceğim dedim. Kabul etmediniz. Kalsaydınız, dilek ve temenniler bölümünde size söz verecektim. Kalmadınız. İkincisi, siz bize borçlanma vereceksiniz doğru. Gidiyorsunuz Büyükşehir belediye başkanıyla görüşüyorsunuz, partiyle görüşüyorsunuz, HDP’yi ikna etmeye çalışıyorsunuz. Siz HDP’yi ikna edemediniz. HDP’yi CHP ikna edemedi, edemediği için de bu süreç uzadı. Asfalt kışın dökülmez, yazın dökülür. Siz dediniz ki para vereceğiz, beni hep oyaladınız. Siz samimi değilsiniz. Ne siz ne de Büyükşehir belediye başkanı samimi değilsiniz. Beni hep oyaladınız, iyi niyetimi kullandınız. HDP’yi ikna edeceğiz dediniz, edemediniz. Hodri meydan. Beni bu arkadaşlar oyaladılar. HDP’yi ikna edemediler, beni oyaladılar. Aslında beni değil Akdeniz halkını oyaladılar. Bu millet kaybetti. Şimdi tutmuş diyorsunuz ki Özgürlük ve Çay Mahallelerinde toz var. Sizin yüzünüzden var. Beni hep oyaladınız, kandırdınız. Bu suç benim değil, sizin. Dalga geçene, alay edene, kandırana bakın. Sizi tebrik ediyorum güçlü bir grupsunuz, CHP karşısında iyi direndiniz ve istediğinizi elde ettiniz.

“SİZ BORÇ YAPIYORSUNUZ, BİZ KAPATIYORUZ”

TEDAŞ binasının %55’ini borç ve hacizden dolayı kaptıran Gültak mı? Bunun hesabını verin. Akdeniz’in en değerli binasını benden önceki dönem kaptırdı. Şehrin en önemli binasını %100 Akdeniz halkının tapusu haline getirdik. Biz ne yapıyoruz, siz ne yapıyorsunuz. Siz borç yapıyorsunuz, biz kapatıyoruz. Siz kaptırıyorsunuz, biz alıyoruz. Bunları niye söylemiyorsunuz. Çünkü işinize gelmiyor. Özgürlük Mahallesine bir ortaokul, bir kapalı futbol sahası, bir spor tesisi yapmak istiyoruz. Siz ne istiyorsunuz, nevruzda olay çıkartacaksınız değil mi orada. Devletin polisine taş atacaksınız, devletin polisine sopa atacaksınız. Bitti o dönem artık bitti. Orada çocuklar İstiklal Marşı okuyor artık. Çocuklar orada spor yapıyor bitti artık o dönemleriniz. Biraz siyasete ayak uydurun bitti o günler.

CHP’ye buradan bir sözüm daha var. Özellikle parti yöneticilerine sesleniyorum. Bir daha bir üyenizi ihraç ettiğinizde lütfen bize dilekçe ile başvurun olur mu? Sizden rica ediyorum. İşinizi yapın, partiyi doğru yönetin. Haberimiz olursa biz de işimizi düzgün yaparız.

Büyükşehir toplantısında Vahap bey yine yanıltıldı. Eksik bilgi verildi. Üzülüyorum adama. Zor durumda bırakılıyor. Ben ne zaman 16’yı söyledim, Vahap bey vurgun yedi. Bütün konuşmaları susturdu, konuyu kapattı. Ben o gün de dedim ki. Son bir şans veriyorum size. CHP meclis üyesi sayısı 8 midir, 7 midir. Sesleri çıkmadı. Ayıp size, kendi sayılarınızı bilmiyorsunuz. Hatta Büyükşehir’de olay çıktı. Her mecliste Akdeniz’i gündeme getiriyorsunuz diye. Demek ki birileri benden korkuyor, tedirgin oluyor. Sizlere sesleniyorum, sizler kaosu seçtiniz. Sizler bugünün senaryolarını o günden hazırladınız. Buna oynadınız, bu oynamadan Akdeniz halkına bir fayda yok. Akdeniz’de bu yaptığınız senaryodan ne asfalt çıkar, ne okul çıkar, ne yeşil alan çıkar, ne de imar çıkar. Gelecektiniz 16 kişi buraya. Her şeyi söyleyecektiniz. İstemediğiniz kararlara hayır diyecektiniz, kalkıp gidecektiniz. Bu insanlar size haklarını savunun diye oy verdiler. Kaos çıkartın diye oy vermediler. O gün siz hizmet yerine kaosu seçtiniz, bunu da Mersin bilsin.

Devletimizi zan altında bırakmayın, böyle senaryolarla bir yere varamazsınız. Siz bana borçlanma vermediniz. Bunun arkasından ne çıkarıyorsunuz siz? Senaryolarınızı yazmaya devam edin, iyi tiyatro oynuyorsunuz ama Mersin ve Akdeniz halkı yemiyor. Siz verdiğiniz sözlerde durmadınız. Borçlanma vereceğiz dediniz vermediniz. CHP meclis üyeleri HDP’yi ikna edemedi. HDP meclis üyelerini tebrik ediyorum. Akdeniz bunu görsün, ne Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ne de Akdeniz CHP üyeleri, HDP’yi kontrol altına alamamıştır. Bu konuda sizleri tebrik ediyorum.

 

BAŞKAN BELGELERLE KONUŞMAYA BAŞLADI, BEDRİYE KUŞ MECLİSİ TERK ETTİ!

Bedriye hanım sattıklarınızın listesini vereceğim size, gelip gitmeyin. Arkanızdan konuşmayalım. Genelde bunu yapıyorsunuz. Söz konusu siz olunca meclisi terk ediyorsunuz.

Yıl 9.10.2007 parsel no 8, ada no 2033, alan 530 metrekare, satış tutarı 55 bin, bugünün rakamlarıyla 193 bin.

Yıl 2011, ada no 1025, parsel no 34, metrekare 1083, tarih 17.01.2011, miktar 483 bin. Rayiç bedeline geldiğimizde bugünün fiyatı 1 milyon 600 bin TL.

Tarih 2011, 3500 metre, tarih 2012 20114 metre, tarih 2013 2000 metre, tarih 2017 5500 metre arazi satmışsınız.

Burada elimde bir evrak daha var onu da okuyacağım.

Hemen yanımızdaki bulunan Profit iş merkezinde 3-4 milyon liraya satılan yerde arazimiz varmış. Arkadaşlar ne yapmış biliyor musunuz? Müteahhitle anlaşan arkadaşlar buradan büro alıp satmışlar. Eğer bu satışı biz yapmış olsaydık neler söylerdiniz. Niye buradan belediye adına büro almadınız da, şahsınıza büro alıp sattınız? Bunun hesabını vereceksiniz Akdeniz halkına.

7 AYDA BUGÜNÜN PARASIYLA 81 MİLYON LİRA BORÇLANMA!

Yıl 2009 belediye başkanı Fazıl Türk, istenilen borçlanma 5 milyon. Revize ettiğinizde 62 milyona geliyor. Aradan çok az bir süre geçiyor. Aradan 7 ay geçtikten sonra Fazıl bey tekrar borçlanma istemiş. O gün 7 milyon, bugün 81 milyon lira yapıyor.

6.6.2012 belediye başkanı Fazıl Türk, yine istediği para 500 bin lira. Bugünün rakamlarıyla 4.9 milyon lira. 3.7.2012 yani 1 ay sonra. 6 milyon 200 bin lira, bugünkü değeri 62 milyon lira.

4.9.2012 tam iki ay sonra, 18 milyon 136 bin lira yeniden borçlanma alıyor. Bugüne revize ettiğinizde 182 milyon lira yapıyor.

Size bir şey daha okuyacağım. Halk bilsin bunu. 7.5.2012 meclis kararı, Fazıl bey yine başkan. Belediye personeli ikramiye ve sosyal haklarının ödenmesi için yine borçlanma istiyor. Asfalt için değil, personel ödemesi için istiyor bu borçlanmayı.

Biz takır takır, en iyi promosyonları veriyoruz maaşları ödüyoruz. Geldik 2013 yılına, Fazıl bey 10 milyon borçlanma istiyor. Revize ettiğimizde 101 milyon liraya tekabül ediyor. Hemen 5 ay sonra bir borçlanma daha geliyor. 3 milyon 950 bin lira, revize ettiğimizde 37 milyon liraya denk geliyor.

“AKDENİZ’E 20-25 YILDIR ASFALT YAPILMIYOR!”

Şimdi en önemli yere geliyoruz. Basın mensupları ve Akdeniz’in değerli vatandaşları. Mustafa Gültak dönemine geliyoruz. 14.6.2009 5 milyon lira almışım. Revize ettiğimizde 15 milyon lira ediyor. 10 Milyon lira almışım, revize ettiğimizde 30 milyon liraya denk geliyor. Onun dışında hep ret yemişim. Toplamda 3.5 yılda aldığımız borç bugünün parasıyla 45 milyon liraya denk geliyor. Hizmet yapılmasın diye elinizden gelerek bize borçlanma vermediniz. Ama ne yazık ki o dönemde milyonlarca lira borçlanmayı verip harcamışsınız. Akdeniz’de 20-25 yıldır asfalt yapılmıyor.

“BORÇLANMA 50 DEĞİL, 27 MİLYON LİRA VE TAMAMI ASFALTA HARCANACAK”

Gelelim şu final cümlemize. Arkadaşlar, şu ana kadar 50 milyon borçlanmayı meclis yetkisiyle aldığımız doğrudur. Şu an iller bankasından alacağımız 27 milyon liradır. Yani 50 milyon lira değildir. Bunu Akdeniz halkı bilsin. Bu arada bu borçlanmaların hepsi 3 yıllık. Ben kendi dönemimde bitireceğim tüm bu borçları. Alacağımız bu 27 milyon liranın hepsini asfalta harcayacağız. Geriye kalan borçlanmayı da 2023 yılında kullanacağız. Size buradan malzeme çıkmaz. Biz bu paraları Akdeniz’e harcayacağız, reklama falan harcamayacağız. Siz ne kadar engellemek isteseniz de biz asfaltı da dökeceğiz kaldırımı da yapacağız. Kimse ben dahil, Türkiye Cumhuriyeti devletinden üstün değildir. Kimsenin devletin makamlarını zan altında bırakmaya hakkı yoktur. Kimse dünyanın kabul ettiği birçok kriterlere girmiş olan ifadeleri reddetme şansı da yoktur. Boşuna çabalamayın, gelin siz de bu millete hizmet noktasında bayrağı beraber sallayalım. Beni yıpratamazsınız, millete yaptığımız hizmetler ortada. TOKİ’de ısrarla çalışmanıza rağmen Çay Mahallesinde %60 üzerinde imza attık. Bu ay içerisinde Çay Mahallesinde de kura çekimini gerçekleştireceğiz. Vatandaşlarımız tertemiz, doğalgazlı altyapısı sağlam olan bu güzelim evlere çok az para ödeyerek taşınacaklar. Hem de size rağmen taşınacaklar. HDP’li meclis üyelerine sesleniyorum, artık bu işlerden vazgeçin. Bu film bitti. Böyle giderseniz kaybedersiniz. Gelin bu hizmet kervanına siz de katılın. Çay Mahallesinde o güzelim evlere taşındığında göreceksiniz hep beraber olacağız.

TEDAŞ binasıyla ilgili herhangi bir satışımız yok onu da belirteyim. Projelerimiz çiziliyor, 45 gün içerisinde bitecek. Daha sonra Çevre Bakanlığımızla birlikte oranın tek tek birim fiyatlarını çıkartacağız ve açık ihaleye çıkacağız. Kim alıyorsa hayırlı olsun, o binayı da Akdeniz’in bütçesine kazandıracağız. Orada bir satış düşünmüyorum. Yine burada insanları yanılttınız.”

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin Uluslararası Limanı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Kutladı

Mersin Uluslararası Limanı (MIP), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında liman çalışanlarının çocuklarıyla ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir