Ana Sayfa / EĞİTİM / 86 Genç Mersin’de “İşbaşı Eğitim Programı” İle İşe Başladı AVES de projenin ortaklarından

86 Genç Mersin’de “İşbaşı Eğitim Programı” İle İşe Başladı AVES de projenin ortaklarından

Mersin Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, gençlere ve işyerlerine “İşbaşı Eğitim Programı” ile destek olmaya devam ediyor. Gençler program sayesinde hem iş deneyimi kazanıp hem de günlük ücret almaya hak kazanırken, işverenlerde nitelikli personel yetiştirme maliyetlerini düşürüyor. Günün ilk protokol törenine Mersin İŞKUR İl Müdürü Mustafa Kutlu ile AVES A.Ş Şirket Yönetim Kurulu Başkanı başarılı iş insanı Senan İdin katıldı.

İŞKUR İl Müdürlüğü kentin lokomotif firmalarıyla yapılan protokollerle istihdama büyük destek sunuyor. Toplamda 86 genç iş gücü piyasasını tanımalarını sağlayan ve bir iş yerinde iş başında çalışarak teorik bilgilerini pratikte uygulama fırsatı sunan İşbaşı Eğitim Programı kapsamında, Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Aves Enerji Yağ ve Gıda San. A.Ş. ve Sertel Vida Metal AŞ arasında düzenlenen protokollerle işbaşı yapacak.

Bu kapsamda Aves A.Ş.’de gerçekleşen günün ilk protokol törenine Mersin İŞKUR İl Müdürü Mustafa Kutlu, Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Senan İdin, İŞKUR yetkilileri ve AVES A.Ş. yetkilileri katıldı. Program kapsamında toplamda 18 genç işbaşı eğitim programı ile işbaşı yaptı. Sertel Vida Metal AŞ’de gerçekleşen günün ikinci protokol törenine de Mersin İŞKUR İl Müdürü Mustafa Kutlu, Şirket Başkanı Serhat Servet Dövenci, İŞKUR yetkilileri ve Sertel yetkilileri katıldı.

Program kapsamında toplamda 68 genç işbaşı eğitim programı ile işbaşı yaptı. İŞKUR İl Müdürü Mustafa Kutlu imza törenlerine ilişkin yaptığı açıklamada İşbaşı eğitim programı hakkında bilgiler vererek iş hayatında tecrübe kazanmak isteyenlerin, en az 2 sigortalı çalışanı olan özel sektör iş yerlerinden hizmet sektöründe olanlarda 3 aya; imalat, bilişim sektöründe olanlarda 6 aya; geleceğin mesleklerinde 9 aya kadar işbaşı eğitim programından yararlanabileceklerini belirtti. Kutlu ayrıca, staj boyunca iş arayan statüsündeki vatandaşlara günlük 163,59 TL, öğrencilere 122,69 TL, işsizlik ödeneği alanlara günlük 81,80 TL, geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara günlük 179,95 TL cep harçlığı ödendiğine dikkat çekerek iş kazası ve meslek hastalığı sigortası ile Genel Sağlık Sigortası primlerinin İŞKUR tarafından karşılandığını ifade etti.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin Uluslararası Limanı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Kutladı

Mersin Uluslararası Limanı (MIP), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında liman çalışanlarının çocuklarıyla ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir