Ana Sayfa / ÇEVRE / Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli: 98 orman yangınının 88’ini kontrol altına aldık, 10 yangın sürüyor

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli: 98 orman yangınının 88’ini kontrol altına aldık, 10 yangın sürüyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sabah saatlerinde Muğla’nın Fethiye ilçesinde, Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde ve Adana’nın Kozan ilçesinde çıkan orman yangınlarının kontrol altına alındığını duyurdu. Bakanlık 28 Temmuz’dan bu yana çıkan yangınların son durumuna ilişkin sonuç tablosunu güncelledi. Tabloyu paylaşan Pakdemirli, “28-31 Temmuz 2021 tarihleri arasında çıkan 98 orman yangınının 88’ini kontrol altına aldık. 10 yangını kontrol altına alma çalışmaları büyük bir özveri ile devam ediyor” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tablosuna göre; Adana’nın Pos ilçesinde, Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde, Muğla’nın Marmaris ve Köyceğiz ilçelerinde, Antalya’nın Manavgat, Akseki ve Gazipaşa ilçelerinde, Mersin’in ise Aydıncık ilçesinde bir Silifke ilçesinde ise iki yangın halen sürüyor.

Antalya’nın Gündoğmuş ilçesindeki yangın Alanya’ya sıçradı

Ortakonuş Mahallesi’ndeki ormanlık alanda 29 Temmuz’da çıkan yangın rüzgârın etkisiyle yayıldı. Sarp bölgede yer aldığı için alevlere müdahale güçlükle yürütülüyor. Alevler, Alanya ilçesine bağlı Bayır Mahallesi’ne sıçradı. Yangına, ekipler havadan ve karadan müdahale ediyor. Alanya’nın Bayır ve Güzelbağ mahalleleri tahliye edildi. Gündoğmuş’un Balkaya Mahallesi’ne de sıçramaması için söndürme çalışması yürütülüyor.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Güzelbağda can ve mal kaybı yaşanmaması için bölgeyi boşaltmaya çalıştıklarını belirterek, “Güzelbağ’da insan yardımıyla yapılabilecek bir mücadele yoktur. Lütfen yardım amacıyla da olsa Güzelbağ’a gelmeyin” dedi.

Ortakonuş Mahallesi’ndeki yangının kontrol altına alındığı, soğutma çalışmalarına başlandığı bildirildi. Ortakonuş Mahallesi sakinleri tahliye edilerek, 33 kişi Gündoğmuş Çok Programlı Anadolu Lisesi yurduna yerleştirilmişti.

Manavgat’ta ölü sayısı 5’e yükseldi

Antalya’nın Manavgat ilçesinde 4 gündür süren orman yangını, rüzgârın etkisiyle zaman zaman kontrolden çıkıyor. Dün akşam saatlerinde Güğlen Dağı’nda başlayan orman yangını, kısa sürede Gebece Mahallesi’ni tehdit etmeye başladı. Hızla ilerleyen alevler nedeniyle, hilal şeklinde dağın eteğine sıralanan evlerden bazıları yandı. Mahalle tahliye edilirken bazı vatandaşlar ise evlerinin önündeki kışlık yakacak odunları uzaklaştırmaya çalıştı.

Havadan ve karadan müdahalenin sürdüğü mahalle tamamen duman altında kaldı. Dün gece Güğlen Dağı’na giden orman işçileri Erdal Tolka ve Yaşar Cinbaş, alevlerin arasında kaldı. İki işçiye ulaşılamayınca AKUT’tan destek istendi. Gece boyu bölgede yapılan arama çalışmalarında, Erdal Tokla ve Yaşar Cinbaş’ın Beloluk mevkiinde yanan arazözde cansız bedenlerine ulaşıldı.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

GÜNDEM Türkiye BM çalışanları: Yoksulluk sınırında yaşıyoruz, sesimizi duyun

Türkiye BM çalışanları, yoksulluk sınırında yaşadıklarını vurgulayarak diğer ülke çalışanlarından daha az maaş aldıklarını söyledi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir