Ana Sayfa / DÜNYA / Tansiyonun çok yüksek olduğu bölgede Rusya tatbikat yaptı Rus askeri denizden, karadan ve havadan hedeflere atışlar gerçekleştirdi

Tansiyonun çok yüksek olduğu bölgede Rusya tatbikat yaptı Rus askeri denizden, karadan ve havadan hedeflere atışlar gerçekleştirdi

Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilim büyürken, ABD gemilerinin Karadeniz’e açılacağını ilan etmesinden sonra Moskova yönetimi bölgede tatbikat gerçekleştirmeye başladı. Rusya’da , Karadeniz üstünde gerçekleşen ve savaş uçaklarının Kırım’daki hedefleri füzelerle paramparça ettiği tatbikata ilişkin görüntüleri yayınlandı. Yayınlanan görüntülerde, Rus askerlerinin denizden, karadan ve havadan hedeflere atışlar gerçekleştirdiği görüldü.

KIRIM ÇEVRESİNDE TATBİKAT

Rusya Ordusu,  Urakyna’nın Doğusundaki Donbass bölgesinde yaşanan gerginliğin artmasıyla 10 binlerce asker, binlerce tank, füze savunma sistemlerini Ukrayna sınırına yığdı. Hazar Denizi’ndeki savaş gemileri de Karadeniz’e geçerek Kırım’daki filoya katıldı. Kırımın çevresinde tatbikat gerçekleştiren Rusya  Ukrayna ile savaşa hazırlık yapıyor.

Rusya Savunma Bakanlığı da, denetimler kapsamında nisan ayı boyunca 812’si iki taraflı, 101’i poligonda ve 520’si askeri eğitim tesislerinde olmak üzere toplam 4 bin 48 tatbikat yapılacağını duyurmuştu.

RUSYA MEYDAN OKUDU

Washington’a meydan okuyan Moskova ise, büyük çaplı bir savaşın tüm Ukrayna’nın doğusuna yayılmasından korkulduğunu ve çatışmaların başlaması halinde bölgede yaşayan Rus vatandaşlarını korumak için harekete geçeceğini duyurdu.

S-400’ÜN FÜZELERİ DE TAŞINDI

Çatışma hattından gelen yeni görüntülerde, Rus ordusunun sınıra BMP-3 tanklarının yanı sıra S-400’lerde kullanılan 5T58-2 ve 48N6 füzelerini de bölgeye gönderdiği görüldü. Hafta içinde Rusya’nın 2014’te el ilhak ettiği Kırım’a S-400 ve S-300 füze savunma sistemlerinin götürüldüğünü gösteren görüntüler yayınlanmıştı.

Kırım’a ağır silahlar da gönderilirken Hazar Denizi filosunda yer alan Tu-22M3 bombardıman uçağının da Karadeniz’e uçtuğu belirtiliyor.

ORDU TELEVİZYONU DUYURDU

Rus ordu televizyonu Zvezda, Karadeniz üstünde gerçekleşen ve savaş uçaklarının Kırım’daki hedefleri füzelerle paramparça ettiği tatbikata ilişkin görüntüleri paylaştı.

Zvezda ayrıca, Karadeniz Filosu’ndaki küçük füze gemileri Graivoron ve Vyshny Volochek’in ateş açtığını duyurdu. Kontrol amacıyla açılan ateşte, top atışlarıyla hedef alınan düşman gemileri batırıldı.

KİEV MOSKOVA’YI SUÇLADI

Ukrayna Savunma Bakanı Andriy Taran ise, bugün yaptığı açıklamada doğudaki Donbass bölgesinde Rusya’nın provokasyonlarının ülkesinde ‘tahriklere’ yol açabileceği uyarısında bulundu..

Savunma Bakanı Taran, Rusya’nın bölgede Rusça konuşan insanların haklarının ihlal edilebileceği yönündeki suçlamalarının, Ukrayna’ya yönelik silahlı şiddetin yeniden başlaması için bir neden olabileceğini belirtti:.

“Aynı zamanda, Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’ya yönelik silahlı saldırıların şiddetlenmesinin ancak Kremlin’in en üst düzeyde bu yönde siyasi karar alması ile mümkün olabileceği notunu da düşmek gerekiyor.”

ABD’Lİ ASKERİ ATEŞE CEPHE HATTINDA

Ukrayna Savunma Bakanlığı, ABD’li yetkililerin ülkenin doğusundaki cephe hattını ziyaret ettiğini açıkladı. Askeri ateşe Albay Brittany Stewart, ziyarette Washington’ın Rusya tehdidinden derin endişe duyduğunu söyledi.

Rusya, Ukrayna sınır hattına askeri sevkiyatlarına  devam ettiriyor. Ukrayna da bölgeye çok sayıda tank ve asker sevkiyatı yaptı.

Ukrayna-Rusya arasındaki tansiyon 2014 yılından bu yana en yüksek seviyeye çıktı. İki ülke bölgeye yoğun bir askeri sevkiyat gerçekleştiriyor.

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

GÜNDEM Türkiye BM çalışanları: Yoksulluk sınırında yaşıyoruz, sesimizi duyun

Türkiye BM çalışanları, yoksulluk sınırında yaşadıklarını vurgulayarak diğer ülke çalışanlarından daha az maaş aldıklarını söyledi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir