Ana Sayfa / Manşet / Nakliyeciler Derneği ve MTSO Meslek Gruplarından MIP’ye ziyaret

Nakliyeciler Derneği ve MTSO Meslek Gruplarından MIP’ye ziyaret

Nakliyeciler Derneği Başkanı Mehmet Bozkurt ile MTSO 19. ve 41. Grup Komite Başkanları ve üyeleri MIP’i  ziyaret etti.

MIP Genel Müdürü Johan Van Daele’nin ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarete Nakliyeciler Derneği Başkanı Mehmet Bozkurt, Nakliyeciler Derneği 2. Başkanı Faruk Kızartıcı, MTSO 19. Grup Komite Başkanı Aziz Akbaş, 41. Grup Komite Başkanı Mehmet Fatih Alış, Nakliyeciler Derneği Başkan Yardımcısı ve MTSO 19. Grup Komite Başkan Yardımcısı Abdullah Berk, MTSO 19. Grup Komite Başkan Yardımcısı Mehmet Sor, MTSO 19. Grup Komite Meclis Üyeleri Halil Polat, Mehmet Ergenç, MTSO 19. Grup Komite Üyeleri Murat Peker, Ramazan Azman, MTSO 41. Grup Komite Üyesi Ali Eren Çelik katıldı.

Kapılar Projesi ve Kapasite Artırımı Projesi hakkında bilgilendirme yapılan ziyaret 3 Ocak 2023 Salı günü yapıldı.
Nakliyeciler Derneği Başkanı Mehmet Bozkurt ziyarete ilişkin yaptığı değerlendirmede, samimi ve verimli geçen ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Liman girişlerinde yaşanan sıkışıklığa çözüm getirecek kapılar projesinin iş verimi açısından önemine değinen Mehmet Bozkurt, projenin hızlı ilerleyişinin sektör ve kent için müjde niteliği taşıdığını söyledi.

Mehmet Bozkurt, “MIP’nin şeffaf, çözüm odaklı ve misafirperver yaklaşımı bizleri mutlu etti. Liman kullanıcıları olarak talep ve çözüm önerilerimizi aktardık. Liman kapıları ve depolarda yaşanan araç kuyrukları hakkında sorunlarımızı dile getirdik ve çözüme yönelik işbirliği konusunda hemfikir kaldık. Yükleme boşaltma işlemleri sırasında oluşan tır kuyruklarının büyük sıkıntılar yaratabileceğine dair endişelerimizi paylaştık. Başta MIP Genel Müdürü Johan Van Daele ve toplantıda bulunan tüm yöneticilerin pozitif yaklaşımları için teşekkür etmek isterim. Kapılar Projesi sayesinde sorunlarımız büyük oranda çözülmüş olacaktır.
Liman ve lojistik kenti olan Mersin için MIP’nin yatırımlarını desteklediklerini ifade eden Bozkurt, özellikle kapasite artırımı projesinin sektöre ve Mersin’e sağlayacağı avantajların göz ardı edilmemesi gerektiğine değindi.
Denizden yapılan romörkör turunda proje alanını görme fırsatı bulduklarını, kamuoyunda bahsedilenin aksine projenin Atatürk Parkı ile hiçbir fiziki temasının olmadığını belirten Bozkurt, bu tür bilgi kirlilikleri ile kentin gelişmesinin ve geleceğinin önüne geçildiğini söyledi.


MIP’nin projeye bir an önce başlaması gerektiğini de sözlerine ekleyen Bozkurt, “Sektör temsilcileri olarak kentin ve sektörümüzün gelişmesini önemsiyoruz. Günümüz koşullarında 375 milyon dolarlık bir yatırımın Mersin’e gelmesi gerek ekonomik açıdan gerekse istihdam açısından oldukça kıymetli. Liman’ın işletme hakkı gereğince sınırları bellidir. Bu sınırlar dahilinde yapılacak yatırımlar kente katma değer sağlar. MIP’ye bu konuda destek verilmesi gerekir. Nakliyeciler Derneği ve MTSO Meslek Komiteleri olarak projenin takipçisi olacağız” dedi.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

GÜNDEM Türkiye BM çalışanları: Yoksulluk sınırında yaşıyoruz, sesimizi duyun

Türkiye BM çalışanları, yoksulluk sınırında yaşadıklarını vurgulayarak diğer ülke çalışanlarından daha az maaş aldıklarını söyledi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir