Ana Sayfa / EKONOMİ / MTSO Başkanı Kızıltan: “Mersin’in ilave bir iskeleye değil, yeni bir limana ihtiyacı var”

MTSO Başkanı Kızıltan: “Mersin’in ilave bir iskeleye değil, yeni bir limana ihtiyacı var”

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Limanı’nın Atatürk Parkı’na doğru genişletilmesi konusunda “Mersin’de ikinci bir limana ihtiyaç vardır, bu bilinmelidir. Bu da planlanan Mersin Konteyner Limanıdır” dedi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, gündemdeki konuları değerlendirdi.  Mersin Limanı’nın genişlemesi konusunun yerel dinamiklere sorulmayan, danışılmayan konulardan biri olduğunu kaydeden Kızılatan, “Elbette Mersin bir lojistik kenti ve elbette kente iş lazım, aş lazım. Kentin işi de aşı da yeni yatırımlarla olur. Ancak, yeni yatırımların doğru planlanması gerekir. Kentle birlikte planlanması gerekir. Biz yatırım dostu bir kentiz ama yeni yatırımların var olan başka yatırımlara, kentin değerlerine, potansiyel zenginliklerine ve özellikle çevreye ve insan sağlığına zarar vermemesini isteriz. İnsanımıza, doğamıza, sağlığımıza rağmen yatırım olmaz” dedi.

Mersin’in ilave bir iskeleye değil, yeni bir limana ihtiyacı olduğunu vurgulayan Kızıltan şöyle devam etti: “Liman genişleme konusunda; aslında soru limanın genişlemesi değildir. Kimsenin liman kapasitemizin artmasına itirazı olamaz. Aslında soru şu olmalıdır: “Limanın genişlemesine yönelik yapılması planlanan iskele sorunu çözecek mi, Limanın yükleme ve boşaltmalarda ihtiyacı bitecek mi?” Hepimiz biliyoruz ki böylesi kısa vadeli planlanan bir genişleme limanın bu sorunlarını çözmeyecek. Bu ne limanın kapasite sorununu çözecek ne maliyet sorununu çözecek.  Biz konunun daha uzun vadeli düşünülmesini, hem limanın gerçek anlamda kapasitesinin artması hem maliyet avantajı yaratması hem de Mersin’i taşımacılıkta rekabetçi yapması anlamında “Yeni Mersin Konteyner Limanı’nın” yapılmasını istiyor ve bunu köklü bir çözüm olarak görüyoruz. Bu konuda ucuz siyasetlerin kente zarar vermesini istemiyoruz. “Var olan liman genişlerse Konteyner Limanına gerek kalmaz, Konteyner Limanına ayrılan alan da Polipropilen tesisine tahsis edilir” gibi sığ düşünceler ve planlar Mersin’e bir şey kazandırmaz. Çok daha büyük bir kazanım feda edilmiş olur. Mersin’de ikinci bir limana ihtiyaç vardır, bu bilinmelidir. Bu da planlanan Mersin Konteyner Limanıdır.”

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

GÜNDEM Türkiye BM çalışanları: Yoksulluk sınırında yaşıyoruz, sesimizi duyun

Türkiye BM çalışanları, yoksulluk sınırında yaşadıklarını vurgulayarak diğer ülke çalışanlarından daha az maaş aldıklarını söyledi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir