Ana Sayfa / YAŞAM / Hacı Bektaş Vakfı’ndan aşureye davet

Hacı Bektaş Vakfı’ndan aşureye davet

Mersin’de faaliyet gösteren Alevi kurum ve dernekleri bu yıl aşure lokmasını birlikte kaynatıyor. 29 Ağustos Pazar Günü Mersin Cemevinde gerçekleşecek olan 21. Aşure Lokması için Mersinlilere katılım çağrısında bulunan Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Mersin Şube Başkanı Gökay Asker, “Kaynayacak aşure kazanlarımızın içinde olacak, hak ve hakkikat olacak. Aşurenin içindeki farklı yemişlerin çeşitliliğini gelin hep birlikte toplumsal çeşitliliklerimizle ve tüm renklerimizle tatlandıralım” dedi.

Mersin’de faaliyet gösteren Alevi kurum ve dernekleri bu yıl aşure lokmasını birlikte kaynatıyor. Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi, Alevi Kültür Dernekleri Tarsus Şubesi, Alevi Kültür Dernekleri Toroslar Şubesi, Alevi Kültür Dernekleri Anamur şubesi, Alevi Kültür Dernekleri Silifke Şubesi, Çamalan Cemevi, Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı, Kilikya Nehir Derneği Mersin Cemevinde gerçekleşecek olan 21. Aşure Lokmasını ortak yapacak. 29 Ağustos Pazar günü saat 18:00’de Mersin Cemevi bahçesinde gerçekleşecek olan 21. Aşure Lokma Programında Grup Abdal da sahne alacak.

Dili, dini, rengi, ırkı farketmeksizin tüm Mersinlileri aşure lokmasına davet Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Mersin Şube Başkanı Gökay Asker, “Muharrem ayı savaşların yapılmasını yasaklayan ve haram kılan ve Kerbela katliamından sonra tutulan oruç ve matem ayıdır. Biz Aleviler, matem ayında Kerbelayı unutturmamak ve anlatmak, zalimler ile mazlumlar arası yaşanmış ve yaşanan hakikatleri göstermek için, her yıl yas tutarız. 12 gün boyunca sessiz, sedasız, şatafatsız, israfsız, gösterişten uzak, çadırlar açmadan, mazlumların masumiyet duygusu için 12 gün boyunca oruç tutarız. 680 yılındaki Kerbela, zulme karşı verilen mücadeledir. ‘Hüseyni’ duruş; Yezid’e biat etme yerine haklının ve mazlumların yanında olup hak ve adalet için ölümü göze almaktır. Bizler de zalim ve zulümdar olan Yezid’e karşı direnen İmam Hüseyin’in safındayız. 29 Ağustos Pazar günü Mersin Cemevinde gerçekleşecek Aşure Lokmasına tüm Mersinlileri davet ediyorum. Kaynayacak aşure kazanlarımızın içinde barış ve kardeşlik olacak, hak ve hakkikat olacak. Aşurenin içindeki farklı yemişlerin çeşitliliğinini gelin hep birlikte toplumsal çeşitliliklerimizle ve tüm renklerimizle tatlandıralım. Bu duygu ve düşüncelerle Kerbela’da yitirdiğimiz İmam Hüseyin ve yoldaşlarını bir kez daha saygıyla anıyorum. Muharrem ayında tuttuğunuz yas ve orucunuz ve paylaştığınız hak lokmalarınız kabul olsun” dedi.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Dünya çocukları Mersin’de buluştu

Mersin Yenişehir Belediyesinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında hazırladığı etkinliklere binlerce ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir