Ana Sayfa / KADIN / Gültak: “Yanlış bilgilerle insanın kafasını karıştıran mikserler var”

Gültak: “Yanlış bilgilerle insanın kafasını karıştıran mikserler var”

Mersin Sergi ve Kongre Sarayında gerçekleşen meclis toplantısında CHP’li meclis üyesi Abdurrahman Yıldız söz alarak Çamlıbel’e Su Sporları Merkezi değil tamamen AVM yapılacağını belirtti. Yapılacak olan AVM’nin Atatürk parkını da tamamen kapatacağını iddia eden Yıldız’a Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak cevap verdi.

“ORADAKİ HALK İSTİYOR AMA SİZ İSTEMİYORSUNUZ!”

Gültak, “Çamlıbel ile ilgili çok fazla konuşmayacağım. Bu konu yeteri kadar tartışıldı. Kent Konseyinde çok ilginç şeyler oluyor. Giden dernek başkanları konuşturulmuyor. Balıkçılar Barınağından giden arkadaşlar konuşturulmuyor. Birçok kişi konuşturulmuyor. Bunları anlatmıyor Abdurrahman bey. Kent Konseyi kendi kendisine çalmış oynamış. Ordaki verilen bilgilerin hepsi çok yanlış. Yani külliyen yanlış. Hafta sonu Çamlıbel’deydim. Oradaki esnafla oturduk güzel güzel sohbet ettik. Orada ikamet eden insanlarımızda vardı. Biliyorsunuz bundan 3-4 ay önce size hodri meydan demiştim. Hadi gidelim oraya demiştim ama gelmemiştiniz. Orada bulunan insanlar bu projeyi istiyor. Yalnız bazen bazı mikserler çıkıyor. Yanlış bilgilerle insanın kafasını karıştırıyorlar. Biz doğrusunu anlatınca, bize öyle bir şey söylenmedi diyorlar. Ortada 65 bin metre bir alan var. 13 bin metre kapalı alan var. Bu 13 bin metre kapalı alanın belirli bir alanı Su Sporları Merkezi olmak zorunda zaten. Her şey atlanıyor. Su Sporları Merkezi atlanıyor. Dolayısıyla mikserler bol bol yanlış bilgi veriyorlar piyasaya. Toplamda kapalı alan 13 bin metre karedir. Bunun büyük bir çoğunluğu da Su Sporları Merkezine ayrılmak zorundadır. Buranın imarı yazılırken Su Sporları Merkezi olmak kaydıyla onay verildi. Diğer bir konu ise amatör balıkçıların Atatürk parkına kaydırıldığı da külliyen yanlış bir bilgidir. Atatürk parkından yaklaşık 16 dönüm taşlaşmış, hiç kullanılmayan betonarme olan alana 250-300 kişilik otopark yapılmaktadır. İstiklal Caddesi esnafının en büyük sorunlarından birine merhem olunmaktadır. Ayrıca Su Sporları Merkezinin bir etabı olan yelkenlerin indirilmesi, normal vatandaşın kayık veya yatının indirilmesiyle ilgili bir etap yapılmaktadır. Amatör balıkçılar şuan nerede ise yine orada kalacaklardır. Şuan yaklaşık 330 tane amatör balıkçı vardır ve onlar korunacaktır. Bunların üstüne de 120 tane ekstra yatın girmesi için yer yapılacaktır. Millet Bahçesinin köşesine de balık ekmek satan esnafımız da korunaklı bir şekilde alana taşınacaktır. Bu arada profesyonel balıkçılarımızda Karaduvar’a taşınacaktır. Buranın imarını Çevre Bakanlığı yaptı. Son aşamasını da size söyleyeyim. Ulaştırma Bakanlığı fizibilite çalışmasını bitirdi Strateji Daire Başkanlığına gönderdi. Başkanlık uygun görür yap işlet devret modeliyle buranın yapılmasına izin verirse buranın ihalesine çıkılacaktır. Bu ihale aşamasına çıkıldığında tabi ki projelerde çıkacak. O projeler çıktığı zaman da ben kamuoyunda Çamlıbel ve İstiklal Caddesi esnafıyla paylaşacağım. İmarını yaptığımız yerle ilgili söylenen otel yapılacak, inşaatlar yapılacak gibi Kent Konseyinde konuşulanların hepsi külliyen kibarcası yanlış bir bilgidir” dedi.

“NEREDEN ÇIKARIYORLAR BURAYA OTEL YAPILACAĞINI”

Gültak, “Biz Çamlıbel’i çok seviyoruz. Memleketimizi de çok seviyoruz. Oraya yapılacak yapıların yüksekliği 7,5 metredir. Yani 7,5 metreyi geçemez orada yapılacak binaların yüksekliği. Nereden çıkarıyorlar otel yapılacağı yönündeki yalanları. Oradaki ağaçların boyu 15 metre. Bizim yapacağımız yapıların boyu orada bulunan ağaçların yarısı kadar olacak. Ben Çay Mahallesine kentsel dönüşüm yapacağım, Barış Mahallesine kentsel dönüşüm yapacağım dediğimde, benim meclis üyem ve bazı meclis üyeleri biz bunları çok gördük dediler ama biz bunları bitirdik. Yalan yanlış bilgiler aktarmayın, ileride yalancı pozisyonuna düşersiniz. Burada otel olma şansı da yok. Orada vatandaş istiyor, herkes istiyor e kim istemiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı istemiyor bir de Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı istemiyor. Boş bilgiler veriyorsunuz, işin siyasetini yapıyorsunuz. Kendisinin dışında ne Çamlıbel’den ne STK’dan ne de bir başkasından dava yok. Konuyla hiçbir alakası olmayan Atatürkçü Düşünce Derneği de dava açıyor. Burada sizin kıvranışınızı anlıyoruz. Yalnız kaldınız, şehir sizi yalnız bıraktı. STK’lar sizi yalnız bıraktı. Yarın orası bittiğinde Avrupa ve Türkiye gibi birçok şampiyonaların Çamlıbel’de yapıldığını gördüğümüzde bunları yeniden konuşacağız. Hem Akdeniz hem de Büyükşehir belediyesi olarak kilometrelerce uzunlukta sahile sahibiz ama bu zamana kadar her iki belediye de bir Su Sporları Merkezi yapmamış. Birileri konuşur, biz yaparız. Yanlış bilgilerle kamuoyunu yanlış bilgilendirmeyelim” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

GÜNDEM Türkiye BM çalışanları: Yoksulluk sınırında yaşıyoruz, sesimizi duyun

Türkiye BM çalışanları, yoksulluk sınırında yaşadıklarını vurgulayarak diğer ülke çalışanlarından daha az maaş aldıklarını söyledi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir