Ana Sayfa / Manşet / BAŞKAN DEMİRAĞ’DAN ANLAMLI 25 KASIM MESAJI!

BAŞKAN DEMİRAĞ’DAN ANLAMLI 25 KASIM MESAJI!

GİŞKAD Onursal ve Kurucu Başkanı, TOBB Mersin Kadin Girişimciler Kurucu Başkanı, KAGİDER Toplumsal Etki Strateji Çalışma grubu kapsaminda;Finansa Erisim strateji, Uluslararasi Iliskiler, Yeşil İş çalışma Grubu, Tarımda Kadın Koçu,Kadın Girişimci Mentorü Cavidan Demirağ, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Demirağ mesajında şu ifadeleri kullandı;”Kadına yönelik şiddet, herhangi bir siyasi veya ekonomik sistemle sınırlı değil. Kadın hakları ihlalleri, kadına karşı şiddet oransal olarak değişiklikler gösterse de ülke, bölge ayrımı olmaksızın devam ediyor. Dünyadaki her toplumda yaygın ve sınır veya sınıf tanımıyor.

“KADINLARI İSTEMİYORLAR AMA”

Birçok ülkede kadın hakları aktivistleri, toplumsal cinsiyet eşitliğini sosyal istikrar ve yerleşik ekonomik çıkarlar için bir tehdit olarak gören bir güç seferberliği ile karşı karşıya. Dünyanın bazı yerlerinde kadınların hukuki ve politik kazanımları tersine çevrilmeye, yürürlükten kaldırılmaya veya uygulama noktasında görmezden gelinmeye çalışılıyor. Buna karşılık, dünyanın dört bir yanındaki kadınlar, kadına yönelik şiddeti ortaya çıkarmak ve buna karşı koymak için örgütlenmeye devam ediyor. Yasaların, politikaların ve uygulamaların manzarasında çarpıcı değişiklikler başarıyor. Yenilgiyi kabul etmiyor ve kadınların insan haklarından faydalanabileceği bir dünya için mücadele etmeye devam ediyorlar.

“DURMAYACAĞIZ BU ZİHNİYETE SON VERECEĞİZ”

Fakat bizler  tüm dünyada kadınların verdiği hak mücadelesini destekliyor tam ortasında duruyoruz. İatanbul Sözleşmesi’nin kaldırılmasında da, İran’da yaşanan olayların da, iktidarın uygulamaya çalıştığı ataerkil zihniyetin ise  tam karşısında duruyoruz. Durmayacağız yorulmayacağız. Kadına şiddetin son bulduğu bir Türkiye, bir dünya için var gücümüzle çalışacağız. Filizleniyoruz, büyüyoruz hukuksal, siyasal, sosyal her anlamda kendimize yer ediniyor, biz de varız diyoruz. Kanıksatıyoruz, kıyafetimizle, konuşmamızla, gülüşümüzle dalga geçenlere, dışlamaya çalışanlara, küçük görenlere inat bu sistemin içerisinde yer alıyoruz. Korkmuyoruz, yılmıyoruz. Fiziksel şiddeti, psikolojik şiddeti sonlandırmak için çabalıyoruz. Kadınların seslerini en güçlü biçimde çıkarabildikleri, eşitsizlik yaşamadığı, cinsiyet ayrım yaşamadığı, rahatca yaşadıkları bir Türkiye istiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle hepimizin günü kutlu olsun. Kadına şiddet son bulsun.”dedi.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

GÜNDEM Türkiye BM çalışanları: Yoksulluk sınırında yaşıyoruz, sesimizi duyun

Türkiye BM çalışanları, yoksulluk sınırında yaşadıklarını vurgulayarak diğer ülke çalışanlarından daha az maaş aldıklarını söyledi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir