Ana Sayfa / Manşet / Başkan Bozdoğan’dan,Tarsus’un 101.Yıl Kurtuluş Mesajı

Başkan Bozdoğan’dan,Tarsus’un 101.Yıl Kurtuluş Mesajı

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. Yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Bozdoğan, mesajında; ”Medeniyetler Şehri Tarsus’umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 101.yıl dönümünü kutlamanın heyecanı içindeyiz. Tarihini ve geçmişini iyi bilmeden geleceği inşa etmek mümkün değildir. Bizlere düşen görev ise tarihiyle, muhteşem doğasıyla, çok önemli doğal ve kültürel zenginliklere sahip Tarsus’umuzun gelişmesi ve kalkınması için var gücümüzle çalışmaktır. Hepimizin ortak değeri, Tarsuslu olmaktır. Bu vesile ile kentimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümünü kutluyor, başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın topraklarını canları pahasına savunan tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyorum.” dedi.

BAŞKAN BOZDOĞAN,” İL’LE DE TARSUS” MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR

Tarsus’un il olması için başlatılan İl’le de Tarsus projesine değinen Başkan Bozdoğan, “Vizyoner proje ve çalışmalarımız ile 2022 Yatırım Yılı’nı geride bırakmanın da heyecanı içerisindeyiz. Tarsus’umuzun il olması için verdiğimiz büyük mücadelenin siz kıymetli hemşerilerimizin desteği ile onurlandırıldığı bu yılda, Tarsus’un il olmasına yönelik başlattığımız ”İl’le de Tarsus” isimli projemiz ile kararlılığımızı ve birlikteliğimizi pekiştirdik. 2022 Yılı içerisinde kentimizin hak ettiği ve sahip olması gerektiği tüm haklarını elde etmesi için başlattığımız ”İl’le de Tarsus,’ içinde şehir milliyetçiliği olan, hiçbir il ve lobiye bağlı kalmak istemeden “Sadece Tarsus” diyenlerin içinde bulunduğu büyük bir kampanya oldu. Bu kampanya Tarsus’tan dalga dalga yayılarak, kentimizin hak ettiği tacı alması için durmadan çalıştı, imza kampanyaları başlattı, diplomasiyi ve bürokrasiyi uyandırdı, istediğini elde etmek için var gücüyle çalıştı ve tüm bunları yapmaya devam edecek. Yalnızca kadın nüfusuyla bile 6 ilden büyük olan Tarsus’umuz, müstakil ilçeler açısından 1. sırada ve nüfus açısından 26 ilden daha büyük olma özelliği taşıyor. 400 bine yaklaşan nüfusu, organize sanayi bölgeleri, çağdaş belediyecilik hizmetleri, sanat ve kültüre verilen önemi, gastronomik ayrıcalığı, dağ, deniz ve inanç turizmi ile 180 mahallesine hitap eden koskoca bir şehir niteliği taşıyor. Kentimizde hayata geçirdiğimiz proje ve vatandaşlarımıza faydayı esas aldığımız tüm çalışmalarımız ile Tarsus Belediyesi olarak var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu inanç ve bilinç ile Tarsus’umuzun Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. Yıl dönümünü kutluyor, 2023 yılında ve 102. kurtuluş yılımızda hepimizin desteğiyle Tarsus’un il olmasını temenni ediyorum. İL’LE DE TARSUS!” ifadelerini kullandı.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

GÜNDEM Türkiye BM çalışanları: Yoksulluk sınırında yaşıyoruz, sesimizi duyun

Türkiye BM çalışanları, yoksulluk sınırında yaşadıklarını vurgulayarak diğer ülke çalışanlarından daha az maaş aldıklarını söyledi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir