Ana Sayfa / Manşet / BAŞKAN BOZDOĞAN,’’ TARSUS İDMAN YURDU’NA VERİLEN CEZANIN SİYASİ OLDUĞU AŞİKARDIR

BAŞKAN BOZDOĞAN,’’ TARSUS İDMAN YURDU’NA VERİLEN CEZANIN SİYASİ OLDUĞU AŞİKARDIR

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus İdman Yurdu ve Amed Sportif Faaliyetler 2.Lig, Play Off müsabakası sonrası TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından disiplin ihlali sebebiyle verilen cezanın siyasi bir karar olduğunu belirterek bir açıklama gerçekleştirdi. Başkan Bozdoğan, ‘’Takımımızın çeyrek finaldeki rakibi belirlendikten hemen sonra yaşanan büyük heyecanı alt üst edecek bu karar skandal bir karardır’’ dedi.

 

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından 10 maçta 10 galibiyet alan ve son karşılaştığı Amedspor maçında galip gelerek kenti bayram havasına büründüren Tarsus İdman Yurdu’na çeşitli disiplin kuralları ihlal ettiği gerekçesi ile toplam 47 bin TL ceza ve resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası kesildi. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan Cumhuriyetle yaşıt olan Tarsus İdman Yurdu kulübünün liglerde gösterdiği başarı sonrası kentin kenetlendiğini belirterek , ‘’ Sporun, Futbol Federasyonu eliyle siyasete alet edilmesi, Tarsus halkına yapılmış büyük bir hakaret olmakla birlikte, şampiyonluğa kenetlenmiş bir şehre kesilmiş en büyük ceza anlamı içermektedir’’ diye konuştu. Başkan Bozdoğan şampiyonluk yolunda atılan bu dev adım sonrası böyle bir cezanın kabul edilemez olduğunu Tarsus İdman Yurdu’nu, eşi benzeri çok az görülen bir emek ve inanç ortaya koyarak, dişiyle tırnağıyla geldiği Play Off müsabakasında seyircisinden ayırmaya çalışmanın kabul edilebilir bir yanı olmadığını ifade etti.

 

BAŞKAN BOZDOĞAN, ’’TAKIMIMIZA İNANCIMIZ TAMDIR’’

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan Tarsus İdman Yurdu’na inançlarının tam olduğunu belirterek, ‘’Bugün, Türkiye Futbol Federasyonu, bu başarı ve kenetlenmeyi gölgeleyecek, takımımızın çeyrek finaldeki rakibi belirlendikten hemen sonra bu büyük heyecanı alt üst edecek skandal bir karara imza atarak, takımımızı 1 resmi müsabakada kendi sahasında seyircisiz oynama cezası ile cezalandırmıştır. Değerli Tarsuslular, Kıymetli Tarsus İdman Yurdu Taraftarı; gönlünüzü ferah tutunuz. Nasıl ki sabahın bir sahibi varsa Tarsus’un da bir sahibi var. Tarsus’un sahibi; bugün bu utanç ve haksızlık karşısında susan siyasi figürleri,

Tarsuslu olmaktan başka Tarsus’a hiçbir hayrı dokunmayan vekilleri değil; Tarsus halkıdır. Tarsus İdman Yurdu’na hiçbir destek vermeyen Sivil Toplum Kuruluşları değil, Tarsus İdman Yurdu taraftarıdır. Bugün utanç duyduğumuz, ne amaçla tezgâhlandığını çok iyi bildiğimiz bu siyasi kararı bozacak olan Tarsus İdman Yurdu emekçileri ve sporcularıdır. Takımımızın türlü engellemelere, türlü türlü siyasi oyunlara rağmen şampiyon olarak şehre döneceğine olan inancımız tamdır’’ diye konuştu.

 

BAŞKAN BOZDOĞAN,’’BU KARAR TARSUS TARAFINDAN UNUTULMAYACAKTIR’’

Takımın tarih yazdığını ve buna engel olmaya çalışanların Tarsus tarafından unutulmayacağını belirterek, ’’Tarsus İdman Yurdu başarılarının taraflı tarafsız her siyasi dengeyi bozduğu, Tarsus halkının bu başarılarla kenetlenmesinin birçok siyasi figürü rahatsız ettiği, Takımımızın ve teknik heyetimizin Tarsus’ta tarih yazdığı bir süreci baltalayanları, bu haksızlığa sessiz kalanları, bu başarılara gölge düşürenleri Tarsus halkının hiçbir zaman unutmayacağını ve koşullar ne olursa olsun gereken dersi vereceğini bildiriyoruz’’ dedi.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Tuncer, Mersin İnternet Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, Mersin İnternet Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Başkan A. Vahap Şehitoğlu ve yönetim ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir