Ana Sayfa / ÇEVRE / Ağaç katliamına dur dediler ancak durduramadılar

Ağaç katliamına dur dediler ancak durduramadılar

Mersin’de Emirler Ormanı’nda ağaç kesimi devam ederken, ormanın yok edilmesine karşı oturma eylemi yapan çevreciler ve köylüler, Mersin’in akciğerlerinin kesildiğini belirterek, ağaç kesiminin biran önce durdurulmasını istediler. 

Mersin’in Yenişehir ilçesine bağlı Emirler köyünde Ağaç kesimine karşı çevre dernekleri, siyasi partiler ve birçok sendika üyesi, ağaçların kesildiği yerde oturma eylemi düzenledi. Oturma eyleminin yapıldığı dakikalarda kesilen ağaçlar kamyonlara yüklenirken, kesimi yapanlar kendilerini ‘kesmezsek zarar ederiz’ diyerek sahiplenirken, yurttaşlarda kesime tepki gösterdi. Zaman zaman ağaç kesim işini yapan şirketle çevreciler arasında sözlü tartışmalar yaşanırken, eylemin olduğu alan askerler de geldi.

“Akciğerlerimiz kesiliyor”

İlk olarak konuşan Mersin Çevre ve Doğa Derneği Başkanı Sabahat Aslan, bölgenin heyelan bölgesi olduğunu hatırlatarak, “Burada yapılan işler, orman bilimine aykırıdır. Orman Bölge Müdürlüğü, Mersinlilere ihanet ediyor. Akciğerlerimiz kesiliyor” dedi.

TMMOB Mimarlar Odası Mersin Şube Başkanı Ünal Şahin ise, ormanlık alanın endüstriyel platasyon adıyla yok edilmek istendiğini belirtirken, avukat Adnan Gündoğdu da, “Ormanlık alan yok ediliyor. Burada art niyeti vardır. Hukuk dışı yöntemler ile ormanlık alanlar yok ediliyor” diye konuştu.

“Zenginlikler yok ediliyor”

DİSK Genel İş Sendikası Başkanı Kemal Göksoy, Kazdağları’ndan İkizdere’ye doğa katliamının yaşandığını öne sürerken, HDP Yenişehir İlçe Eşbaşkanı Emrah Deniz ise, :“Ülkenin zenginlerini yok ederek, zenginleşen iktidarın ayak izlerini görüyoruz. Büyüklerimizin kullandığı ‘Ayinesi iştir kişin lafa bakılmaz’ sözü vardır. Onların pratik yaşamdaki adımlarını bu ormanlık alanda görüyoruz. Giderayak ülkenin tüm zenginlikleri yok etmek istiyorlar. İnsanların nefes alanları yok ediyorlar. Bu durumu lanetleyerek protesto ediyorum. Doğa katliamına parti olarak, her nerede olursa olsun karşı çıkıyoruz ve çıkmaya da devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Yarın burası betonlaşacak Zararını çocuklarımız görecek”

Mersin Tabip Odası eski Başkanı Galip Kırıcı da, “Bir hekim olarak, bu kadar genç ağacı kesenler insan da keser. Ağaç yoksa yeşillik de yoktur, yeşilliğini olmadığı yerde de ruh yoktur. İnsanlığa uygun uygulamalar değil. Yarın burası betonlaşacak ve zararını çocuklarımızı görecek” vurgusunda bulundu.

Çevreciler ağaç kesiminin durdurulması için yarın mahkemeye başvuru yapacaklarını belirterek, eylemlerine son verdiler.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

GÜNDEM Türkiye BM çalışanları: Yoksulluk sınırında yaşıyoruz, sesimizi duyun

Türkiye BM çalışanları, yoksulluk sınırında yaşadıklarını vurgulayarak diğer ülke çalışanlarından daha az maaş aldıklarını söyledi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir