Ana Sayfa / DÜNYA / ABD ordusu, Haseke’nin güneyindeki askeri üssünü genişletiyor

ABD ordusu, Haseke’nin güneyindeki askeri üssünü genişletiyor

ABD ordusu ve Uluslararası Koalisyon güçleri, Haseke’nin güney kırsalındaki Şeddadi ilçesindeki askeri üssü, Amerikan askeri araçları, zırhlı araçlar ve lojistik teçhizat taşıyan 75 tırlık bir askeri konvoyun gelişinin ardından genişletmeye başladı. Öte yandan Haseke’nin doğusundaki el-Hol Mülteci Kampı’nda, Iraklı mültecileri ve yerinden edilmiş Suriyelileri öldürdüklerinden şüphelenilen bir hücreye baskın düzenlendi, çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Üst düzey yetkili bir kaynak, Irak’ın Suriye’ye açılan el-Velid Sınır Kapısı’ndan geçen ve Amerikan nakliye araçları, zırhlı araçlar ve lojistik teçhizat taşıyan 75 tırlık askeri konvoyun gelmesinden sonra ABD güçlerinin Haseke’ye bağlı Şeddadi ilçesindeki askeri üssünü genişletmeye başladığını söyledi. Şeddadi Askeri Üssü, ABD kuvvetleri ve karada yapılan askeri devriyeler için bir konuşlanma noktasıdır. Aynı zamanda Deyrizor’un kuzey ve doğu kırsalındaki Irak sınırları da bu üsten kontrol ediliyor. Petrol kaynakları ve gaz yatakları bakımından zengin bir bölge olan Şeddadi ilçesinde, aşırılık yanlısı DEAŞ terör örgütünün tutuklu üyeleri için bir de hapishane bulunuyor. Bu çöl bölgesi, son zamanlarda İran Devrim Muhafızları Ordusu’na (DMO) sadık gruplar tarafından Deyrizor’un doğu kırsalındaki Ömer Petrol Sahası ve Koniko Gaz Sahası’na gerçekleştirilen füze saldırılarının yanı sıra DEAŞ’ın uyuyan hücrelerinin faaliyetlerine tanık olan Haseke, Rakka ve Deyrizor’da Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) kontrolü altındaki şehirleri ve bölgeleri Irak sınırına bağlayan coğrafi bir bağlantıdır.

ABD ordusunun üssü genişletme adımının, DEAŞ’a bağlı gruplar ve uyuyan hücreler tarafından gerçekleştirilen terör faaliyetlerini durdurmak amacıyla Şeddadi Askeri Üssü’nü Uluslararası Koalisyon’un Suriye’nin doğusundaki en önemli üssü haline getireceğini belirten kaynak, “Uluslararası Koalisyon üslerinin dağılımı, bu geniş alanın sağlamlığı bakımından, Irak sınırına kadar her yöne saldırı gücü ve kontrol sağlıyor” dedi.

Şeddadi Askeri Üssü’nün yanı sıra Haseke’nin kuzeyindeki karayolu üzerinde bulunan ve savaş helikopterlerinin inişi için özel bir piste de sahip olan Tel Beyder Üssü başta olmak üzere Haseke’de ABD ordusu ve Uluslararası Koalisyon güçlerine ait çeşitli askeri üsler bulunuyor. Bunlara Simalka Sınır Kapısı ve petrol sahalarını kontrol eden Haseke’nin kuzeydoğusunun en uç bölgesinde yer alan Rumeylan Petrol Sahası’ndaki üs de dahil. Haseke Üssü ise DEAŞ’lı tutukluların tutulduğu en büyük hapishane olan es-Sinaa Hapishanesi’ni korumakla görevli. Kamışlı kırsalında da askeri devriyeler gerçekleştirmek ve Rus güçleriyle temas alanlarında herhangi bir sürtüşmeyi engellemek için ABD güçlerine ait birkaç üs bulunuyor.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

GÜNDEM Türkiye BM çalışanları: Yoksulluk sınırında yaşıyoruz, sesimizi duyun

Türkiye BM çalışanları, yoksulluk sınırında yaşadıklarını vurgulayarak diğer ülke çalışanlarından daha az maaş aldıklarını söyledi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir