Ana Sayfa / KADIN / Türkiye’nin en büyük KAMATEM/ÇEMATEM Merkezi’ne Kütüphane açıldı

Türkiye’nin en büyük KAMATEM/ÇEMATEM Merkezi’ne Kütüphane açıldı

Mersin Toros Devlet Hastanesine bağlı hizmet veren KAMATEM/ÇEMATEM Merkezi Türkiye de Kadın, Çocuk ve Ergen Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlılığı tedavisi gören hastalara hizmet veren 6 Merkez arasında yatak kapasitesi en fazla olan merkez olma özelliği ile  özellik arz ediyor. 30 Kadın, 10 Erkek çocuk-ergen, 10 kız çocuk-ergen olmak üzere toplam 50 yatak kapasiteli Merkezde Mersin Kızkalesi Rotary Kulübü’nün desteğiyle Kütüphane açılışı gerçekleştirildi.

Kütüphane açma hazırlık aşamasında Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Umut Elif Uçar’ın İl Halk Kütüphanesi nezdinde bulunduğu girişimler sonucu ciddi miktarda kitap bağışı sağlaması aynı zamanda kendisinin de kitap bağışlaması, Mersin Kızkalesi Rotary Kulübü üyelerinin bağışladığı çok sayıda kitap, Guvernör yardımcısı Zayde Çetin Korkmaz’ın kitaplık raflarını bağışlaması, Geçmiş Dönem Başkanı Ali Işınak’ın Kitaplıklarının tadilatında ve yerleştirmesine katkıda  bulunması, Dönem Başkanı Nihal Yücesoy, Geçmiş Dönem Başkanı Zehra Korkmaz, Gelecek Dönem Başkanı Timur Dikici, Kızkalesi Rotary Kulübü üyesi Şebnem kurt’un kızı Cansu Kurt,  Toros Devlet Hastanesi Başhekim yardımcısı Dr Ruhsar Uçar ve ÇEMATEM çalışanlarının yardımları ile kütüphane kitapları ile buluştu.

Kütüphane açılışına çelenk gönderen Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz’ı temsilen açılışa katılan Toroslar Belediye Başkan Yardımcısı Şeyda Gülden bu çok özel merkezde kütüphane açılışına katkı sunan Kızkalesi Rotary Kulübüne ve kitap desteğinde  bulunan Umut Elif Uçar’a teşekkür ederek Toroslar Belediyesi olarak Alkol ve Madde Bağımlılığı sorunun farkında olduklarını bu konuda kendilerinin de duyarlılıklarının yüksek olduğunu, Merkezin ihtiyaçları konusunda her zaman desteklerinin devam edeceğini belirtti.

ÇEMATEM yataklı biriminde yapılan Kütüphane’nin Açılış konuşmasında Toros Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr Özgür Ozan Karak, Kamu ve Sivil Toplum örgütlerinin işbirliği içinde yaptıkları bu tarz projelerin çok önemli olduğunu belirterek, hastane olarak sosyal sorumluluk projelerine açık olduklarını, açılan kütüphane sayesinde orada yatarak tedavi gören çocuklarımızın zihinsel dünyalarında önemli değişikliğe yol açacağına inandıklarını ve tedavinin önemli bir parçasını teşkil edeceğini söyledi. Karak, Okuma saatleri oluşturulması ve okunan kitapların psikiyatri uzmanımız ve psikologlarımızın gözetiminde tartışılarak yorumlanmasını böylece okuma alışkanlığı kazandırılmasının önemine dikkat çekti.

Kızkalesi Rotary Kulübü Dönem Başkanı Nihal Yücesoy ise bu anlamlı projeyi gerçekleştirmekten duydukları mutluluğu ifade ederek, Eğitimin gelecek kuşakların yetişmesinde en önemli belirteç olduğunu ve ÇEMATEM ‘de tedavisi devam eden gençlerin her zaman yanında olduklarını bundan sonrada Projeler ile desteklerinin devam edeceğini belirtti.

Kütüphane açılışı kitap desteğinde bulunan Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Umut Elif Uçar’a teşekkür belgesinin verilmesinin ardından ÇEMATEM Birim Sorumlusu Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı Dr Yasemin İmrek tarafından Faaliyet Atölyeleri Guvernör Yardımcısı Zayde Çetin Korkmaz , Kızkalesi Rotary Kulübü Başkanı Nihal Yücesoy, Sekreteri Filiz Derkuş Kaplancık, Kulüp üyeleri Ali Işınak, Timur Korkmaz’a gezdirilerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Perihan Koca: Tarım Şirketlerinin Denetlenmeleri ve Kısıtlanmaları Gerekiyor

Toplumsal Özgürlük Partisi Sözcüler Kurulu üyesi ve DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca meclis genel ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir