Ana Sayfa / Manşet / SİYASET DUAYENİ AKYÜZ: AVRUPANIN VE ORTADOĞUNUN YOLU SAHABELER ŞEHRİ DİYARBEKİRDEN GEÇER

SİYASET DUAYENİ AKYÜZ: AVRUPANIN VE ORTADOĞUNUN YOLU SAHABELER ŞEHRİ DİYARBEKİRDEN GEÇER

Siyaset duayeni ve analizci Turgay Akyüz, Diyarbakır gezisine ilişkin şöyle bir analizde bulundu;

Bir haftalık Diyarbakır gezimde şu izlenimleri edindim ;

Mersinde uzun zaman görev yapan değerli Valimiz sayın Ali ihsan SU geçmişte Diyarbakır Çermik kaymakamlığı ve Şırnak valiliği yaptığı için bölgeyi iyi tanımakta ve bölge insanının hassasiyetlerini iyi bilmektedir. Göç şehri mersindeki mütevazi kişiliği , kapısının ve gönlünün herkese açık olması empati kurabilme kabiliyeti , kültür , turizm , sanayi perspektifi ve kamu yönetimi tecrübesi ile Diyarbakir’a gelir gelmez farkını hissettirdi. Sayın valimize hem mersindeki başarılı hizmetleri hem de gelir gelmez sahaya inip “gönüller yapmaya geldik” mottosuyla Diyarbakır halkının gönlünü fethettiği ve halka uzun yıllardır beklediği umudu aşıladığı için bir Diyarbakırlı
olarak şehrim adına teşekkür ederim.

Sn Valimizin bu spesifik özellikleri içişleri bakanımız Sn Süleyman Soylu nun tensipleri ile Diyarbakir büyükşehir belediyesi genel sekreteri olarak atanan sur kaymakamımız sayın Abdullah çiftçi nin çalışkan , pozitif ve girişimci ruhu ile birleşince Diyarbakır’ın gelişimi için müthiş bir fırsat oluştu.

Sur ilçe kaymakamlığı ve belediye Başkan vekilliği döneminde adeta arı gibi çalışarak terörden arındırılan sur ilçesinin restorasyon projelerine sağladığı katkılarla adeta sur ilçesinin çehresini değiştiren ve bu ilçemizi milyonlarca turistin uğrak durağı yapan Abdullah Çiftçi’nin sur ilçesindeki çalışmalarını vizyon projelerle Diyarbakır genelinde uygulayarak bu Aziz Şehri hakettiği yere taşıyacağına eminim.

Ki nitekim şimdiden sur belediyesindeki başarılı ekibini büyükşehirdeki tecrübe ile birleştirerek ayağının tozuyla çalışmaya başladı bile… Eminim ki Diyarbakır Sn kaymakamımızın tecrübesi , sur belediyesinden çalışma arkadaşları ve önceki kayyum yönetimlerden kalma tecrübeli arkadaşlarımızın yaratacağı sinerji geçmişteki hizmetleri ikiye katlayacak
Ve bu dönem Diyarbakır’ın altın çağı olacaktır.

En mühim konumuz ise terör ve suç örgütlerinin korkulu rüyası içişleri bakanımız sayin süleyman soylu’nun bölgedeki çalışmaları.

Dicle’nin kuzularını dağlara kaçırıp vatanına milletine düşman etmeye çalışan eli kanli teròr òrgütünün faaliyetleri kırsalda ve sehirlerde yapilan önemli çalışmalar sayesinde sıfîr noktasina gelmiş durumda.

Acılı ama Sn Bakanımızın teröre karşı kararlı duruşu sonucu 35 annenin evladına kavuşması ile umutlu olan Diyarbakır Annelerimiz ise Hdp önünde adeta bir nasihat gibi beklemeye devam etmekte ve bu acı tabloyu gören diğer annelerin yavrularını koruması ile terör örgütüne katılım adeta yok denecek kadar az seviyeye inmiş durumdadır. Doğu ve güneydoğudaki istikrar ve huzur ortamı
bölgenin ve ülkemizin kalkınmasına pozitif bir ivme kazandırmaktadır.

Diğer yandan tüm dünyada yaşanan küresel ısınma , pandemi ve savaş kaynaklı ekonomik kriz ülkemizde olduğu gibi Diyarbakır’da da hissedilmiş olup bölge insanı işsizlik ve ekonomik sorunlardan şikayet etse de bölgedeki huzur ve refah ortamından memnuniyet duymaktadır.

İnşaAllah sayin liderimiz Recep Tayyip Erdoğan 20 yıllık emegiyle şahlandırdığı Türkiye’deki kalkınma ve ekonomik refahı umutla bekleyen vatandaşlarımızın cebine de yansıtarak adım adım 2023 hedeflerine ulaşacaktır.

Allah yardımcımiz olsun Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin

saygılarımla

Turgay Akyüz

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

TISİAD kongreye gitti mevcut başkan Çelik, güven tazeledi

Türkiye Irak Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (TISİAD) 6. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda oy birliğiyle ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir