Ana Sayfa / KÜLTÜR/SANAT / Ses sanatçısı Hasan Yeşilgöz, Mahalli Sanatçı ünvanını aldı

Ses sanatçısı Hasan Yeşilgöz, Mahalli Sanatçı ünvanını aldı

Mersinde yaşayan Şanlıurfalı Ses sanatçısı Hasan Yeşilgöz, küçüklüğünden beri hayali olan kariyer hedeflerine emin adımlarla ilerleyerek, birçok etkinlikte aldığı sahneler ile başarısına her geçen gün bir yenisini ekliyor

.
Hasan Yeşilgöz, müziğe çok erken yaşlarda babasının 40 yıllık müzik arşivini karıştırarak ve araştırmacı kişiliğiyle merak saldığını belirterek, “Müzikle 7 yaşında tanıştım ve hayatım boyunca birçok etkinlikte sahne alarak Mersin’i temsil ettim. Daha İlkokul yıllarında sınavla kazandığım İçel Sanat Kulübü Türk Halk Müziği korosuna katıldım. Burada 5 yıl boyunca bir konservatuvar eğitimine yakın eğitimler aldım. Bu eğitimlerin başında şan eğitimi ,nota eğitimi, solfej eğitimlerini aldım. Ayrıca koro çalışmalarında bulundum. Müzik hayatımda müziğin temel eğitimleri konusunda İçel Sanat Klübü’nün yeri bende çok ayrıdır. Özellikle Ortaokul müzik öğretmenim Sayın Ayşe YİĞİT ve Koro şefimiz Osman Nihat HATİPOĞLU hocalarıma ve İçel Sanat Klübü yönetimine ve çalışanlarına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Daha sonra lise yıllarımda küçük konserler vermeye başladım. Babamla beraber türkü derlemesi ve besteler yaptım. Sürekli kendimi geliştirerek, yeni projelerde yer aldım. Mersin başta olmak üzere birçok ilde sivil toplum kuruluş etkinliklerinde sahne almaya devam ettim. Ulusal TV kanallarında birçok ünlü sanatçıyla sahne alarak festivallere katıldım” diye konuştu.

Neşet Ertaş’ın bir sözünü hatırlatan Hasan Yeşilgöz; “Nerde bir türkü söyleyen görürsen korkma yanına otur. Çünkü kötü insanların türküleri yoktur” sözüyle devam etti. Küçüklüğünden beri hedefinin konservatuar okumak olduğunu belirten Yeşilgöz, “Tam bir Türk Halk Müziği sevdalısıyım’. Akademik kariyer yapmayı çok istiyordum. Bu hedefe yılmadan ve yorulmadan dişimle, tırnağımla bu noktaya geldim. Şimdi Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde, Doç. Dr. Erhan Tekin’in yönetimindeki, Antakya Devlet Konservatuvarını kazandım. Şimdi kariyerimin içinde okuyorum” diye konuştu.

HASAN YEŞİLGÖZ KİMDİR?

“02.03.1990 Şanlıurfa/Viranşehir doğumluyum. Evli 2 Erkek 1 kız çocuk babasıyım. 30 yıldır Mersin de yaşıyorum. Müzik hayatıma babamın 40 yıllık müzik arşivinden etkilenerek başladım. Türk Halk Müziğine olan sevdam 7 yaşında başladı. Her türküyü sahibinin sesinden taş plaklardan dinleme şansım oldu. Yıllar geçtikçe kendimi daha da geliştirmeye başladım. İlk etkinlikler tabiî ki okulda başlayarak daha büyük çaplı konserlerle bu zamana kadar geldi. Türk Halk Müziği korolarında bulundum. Çeşitli sivil toplum kuruluşların, memleket derneklerinin özel gecelerinde sahne aldım. Sosyal projelere destek verdim. Her zaman engelli kardeşlerimin derneklerinin gecelerinde ücretsiz sahne aldım. Birçok illerde yapılan festival konserleri verdim. Küçüklüğümden beri hep hayalimde olan konservatuvar okumayı ama bazı maddi ve manevi şartlardan dolayı ertelediğim eğitimime yeni bir karar ile Mustafa Kemal Üniversitesi Doç.Dr.Erhan Tekin Yönetimindeki Antakya Devlet Konservatuvarı sınavına girerek bu başarıyı elde ettim. Hedefim müzik akademisyeni olmak. Bu hedefim doğrultusunda eğitimime ara vermeden tüm hızla devam ediyorum. Müzik hayatımda bana desteklerini esirgemeyen başta aileme, Değerli hocalarıma ve sevenlerime şükranlarımı sunuyorum.”

KÜLTÜRES MİRAS TAŞIYICISI MAHALLİ SANATÇI

Türkiyenin 2006 yılında UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirasın korunması sözleşmesini kabul etmesiyle somut olmayan kültürel mirasın korunması, yaşatılması, kuşaktan kuşağa aktarılması çalışmalarına büyük hız verilmiştir. Bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğünün ‘Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcılarının Tespit ve Kayıt İşlemlerine İlişkin Yönerge’ uyarınca Katılmış olduğu Sanatçı kurulu sınavından başarılı olarak ‘Mahalli Sanatçı’ ünvanını alarak ‘Sanatçı Tanıtıma Kartına sahip olmuştur. Bu konuda Hasan Yeşilgöz : Sahip olduğum bilgi ve beceriyle kültürel mirasımızın bugüne taşınmasında nasıl katkı sunduysam bundan sonra da bu mirasın geniş kitlelere tanıtılması, yaşatılması, ve gelecek nesillere aktarılmasına katkı sunacağımı üretmeye ve çalışmaya son hızımızla devam edeceğimi belirtmek istiyorum.

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

ÖZGÜR YARGI DERNEĞİ KURULDU

Türkiye’de yargı bağımsızlığını savunma ve adalete dayalı bir hukuk sistemi oluşturma amacıyla kurulan “Özgür Yargı” ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir