Ana Sayfa / Manşet / Ercan Güneş Doğum gününde ikinci kitabını tanıttı

Ercan Güneş Doğum gününde ikinci kitabını tanıttı

Mersin’deki emektar tiyatrocuları kaleme alan Ercan Güneş, çifte mutluluk yaşadı…

Mersin’de uzun yıllardır basın sektörünün çeşitli kademelerinde görev yapan Gazeteci Ercan Güneş,  “Sanata Dair Yaşananlar” adlı kitabın tanıtımını ve imza gününü doğum gününde gerçekleştirerek çifte mutluluğa imza attı. Güneş,  kitabıyla ilgili olarak, “Amacım Mersin’de bir dönem tiyatroya emek veren sanatçıların emeklerini gün yüzüne çıkartmaktır” dedi.

Tayfun TUNA (MERSİN)- Gazeteci-Yazar Ercan Güneş, geçtiğimiz yıllarda Mersin basınını ele aldığı ‘Medyanın Gerçek Yüzü-Ah Medya Vah Medya adlı’ kitabının ardından bu kez de Mersin’deki sanat camiasını irdeleyen ‘Sanata Dair Yaşananlar’ adlı kitabını okuyucularıyla buluşturdu.  İkinci kitabının tanıtımı halen basın danışmanı olarak görev yaptığı Mersin Ticaret Borsası’nda gerçekleştiren Güneş’i; Mersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir, Mersin Ticaret Odası Meclis Başkanı Münir Şen ile çok sayıda gazeteci meslektaşı ve sanatçılar yalnız bırakmadı.  Tanıtımda konuşan Başkan Özdemir, kitabın oldukça akıcı olduğunu ve bir çırpıda okuyup bitirdiğini söyleyerek Güneş’i tebrik etti.

“İNSAN BİRİKTİRMEYE ÇALIŞTIM”

Güneş ise bugüne kadar hep insan biriktirmeye çalıştığını söyleyerek bunu yaparken de kimseyi kırmamaya, üzmemeye özen gösterdiğini vurguladı. Pandemi nedeniyle ilk kitabı olan ‘Ah Medya Vah Medya’ için basın mensuplarına imza ve tanıtım günü yapamadığını belirten Güneş, “Bu da içimde ukde kalmıştı. Bugün ‘Sanata Dair Yaşananlar’ adlı ikinci kitabımın tanıtım ve imza gününde bir araya gelebildik” dedi.

DOĞUM GÜNÜNDE TANITIM YAPTI

Yeni kitabının imza gününü 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü için tasarladığını ifade eden Güneş, “Ancak çeşitli nedenlerden dolayı bunu gerçekleştiremedim ve doğum günüm olan bugüne denk getirdim. Bu vesileyle buraya kadar gelerek bana çifte mutluluk yaşattığınız ve beni onurlandırdığınız için sizlere ayrı ayrı çok teşekkür ederim” diye konuştu.

“AMACIM, SANATÇILARIN EMEKLERİNİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARMAK”

“’Sanata Dair Yaşananlar’ kitabım, kitap tiyatro yaşamım ve sanatsal organizeler yaptığım yıllara ait derlediğim anılarımdan oluşmaktadır. Alanında Mersin’de bir ilktir” diyen Güneş, şöyle devam etti: “Amacım Mersin’de bir dönem tiyatroya emek veren sanatçıların emeklerini gün yüzüne çıkartmaktır. Kitabın kapağında geleneksel Türk Tiyatrosunun bir birinden değerli altı hazinenin resmi bulunmaktadır. Bunların ortak özelliği tiyatrodaki kavuk geleneğinde kavuğun sahipleri olmalarıdır. İlk kavuklu olan Kel Hasan ve İsmail Dümbüllü’yü tanıma şansım olmadı ama sonraki kavuk sahiplerinden Münir Özkul, abi kardeş ilişkisine sahip olduğum Ferhan Şensoy, Rasim Öztekin ve Şevket Çoruh’la tanışma şerefine eriştim. Hayatta kalan son kavuklu olan Şevket Çoruh’a uzun ve sanatla dolu başarılı bir ömür dilerim. Ayrıca kitabıma ön söz yazma nezaketinde bulunan Türk Tiyatro ve Sinemasına emek veren değerli sanatçılar Altan Erkekli ve yakın dostum Altan Gördüm’e de teşekkürü bir borç bilirim. On iki yıldır Mersin Ticaret Borsasında görevim gereği benden önce var olan kurum ve sizler arasındaki ilişkileri bu süre zarfında sağlıklı sürdürdüğüm inancımdayım. Hizmet ettiğim süre boyunca desteklerini gördüğüm büyüğüm Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir’e teşekkürlerimi sunuyorum.” Güneş, konuşmasının ardından tanıtımda kendisini yalnız bırakmayan basın mensuplarına kitaplarını imzalayarak hediye etti.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Perihan Koca: Tarım Şirketlerinin Denetlenmeleri ve Kısıtlanmaları Gerekiyor

Toplumsal Özgürlük Partisi Sözcüler Kurulu üyesi ve DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca meclis genel ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir