Ana Sayfa / ÇEVRE / Başkan Seçer;’İklim ve Çevre Bilim Merkezi’ni inceledi

Başkan Seçer;’İklim ve Çevre Bilim Merkezi’ni inceledi

Başkan Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden ‘İklim ve Çevre Bilim Merkezi’ni inceledi. Seçer,  Türkiye’nin en büyük planetaryumunun da içinde yer aldığı merkezin Cumhuriyet’in 100. kuruluş yıldönümü olan 29 Ekim 2023 tarihinde açılacağının müjdesini verdi.

Seçer, İklim ve Çevre Bilim Merkezi ile içerisinde yer alan Türkiye’nin en büyük planetaryumu hakkında bilgiler verirken, “Burada deney düzenekleri, atölyeler, konferans salonu ve planetaryum olacak. Burada çocuklarımız bilim yapacak, ilim yapacak. Mersin çok modern bir Bilim Merkezi’ne kavuşmuş olacak” dedi.

Bu merkezin Mersin için çok büyük bir kazanım olacağını söyleyen Başkan Seçer, ” Bu yıl Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümü ve biz burayı Mersinlilere, çocuklarımıza 29 Ekim’de açmak ve armağan etmek istiyoruz. Herhalde Atatürk’ümüz bunu duysaydı çok mutlu olurdu. Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir. Biz de ilimin peşinden gidiyoruz” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İklim ve Sıfır Atık Dairesi bünyesinde hazırlıkları devam eden ‘İklim ve Çevre Bilim Merkezi’ni inceledi. Başkan Seçer,  Türkiye’nin en büyük planetaryumunun da içinde yer aldığı merkezin Cumhuriyet’in 100. kuruluş yıldönümü olan 29 Ekim 2023 tarihinde açılacağının müjdesini verdi. Seçer, Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir. Biz de ilimin peşinden gidiyoruz” dedi.

Başkan Seçer: “Burada çocuklarımız bilim yapacak, ilim yapacak”

İklim ve Sıfır Atık Dairesi Başkanı Dr. Kemal Zorlu’dan çalışmalar hakkında bilgiler alan Başkan Seçer,  toplam 5 bin 250 metrekare alan üzerine kurulan ve içerisinde Türkiye’nin en büyük planetaryumu olan merkez hakkında açıklama yaptı. Başkan Seçer, “Bu planetaryum Türkiye’nin en büyük planetaryumu. 5 bin 250 metrekare üzerine kurulu bir Bilim Merkezi yapıyoruz. Burada deney düzenekleri, atölyeler, konferans salonu ve planetaryum olacak. Burada çocuklarımız bilim yapacak, ilim yapacak. Bir ilk oluyor. Türkiye’nin ilk İklim ve Çevre Bilim Merkezi olması ve şu anda koltuk kapasitesi ve çapı itibariyle de Türkiye’nin en büyük planetaryumunu yapıyoruz. Ayrıca uzayı izlemek için Teleskop Birimimiz olacak. Artık ailelerimiz diğer illerimize çocuklarını götürmek zorunda kalmayacak. Mersin de çok modern bir Bilim Merkezi’ne kavuşmuş olacak” dedi.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Başkan Tuncer Kadın Üretici Pazarı’ndaki Emekçi Kadınların Anneler Günü’nü Kutladı

Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, Mezitli’de faaliyet gösteren ‘Kadın Üretici Pazarı’ndaki emekçi kadınları unutmayarak ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir