Ana Sayfa / KADIN / DITAV MERSİN, MTSO BAŞKANI ÇAKIR İLE BİRLİKTE MERSİN İŞ DÜNYASINI AĞIRLADI

DITAV MERSİN, MTSO BAŞKANI ÇAKIR İLE BİRLİKTE MERSİN İŞ DÜNYASINI AĞIRLADI

Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı (DİTAV) Mersin, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır ile Mersin iş dünyasıyla yemekte buluştu.

Diyarbakır Vakfı DITAV MERSİN Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun GÜNDÜZ Marina Chef Mezze Toplantı Salonunda  gerçekleştirdiği toplantıda yaptığı açılış konuşmasında ;“ Halen Mersin’de 100 binin üzerinde Diyarbakır doğumlu hemşehrimiz yaşamaktadır.
Çeşitli nedenlerle bu güzel coğrafyaya gelip yerleşerek yatırım , farklı sektörlerde çalışan bizler artık yaşamımızı  Mersin’de yürütüyoruz.
Çoğumuz ailemizi burada kurduk, çocuklarımız burada doğdu.

Mersin’de yaşayan, burada aile ve iş kuran bir Diyarbakır kökenli İş İnsanları kentimiz ve ülkemizin iktisadi , kültürel ve sosyal yönden kalkınması için yıllardır yaptığımız gibi çalışmaya, üretmeye, istihdam yaratmaya, vergi vermeye, ihracat yapmaya devam edeceğiz. Vakfımızın Genel Merkezi Ankarada olup;  İstanbul, Eskişehir, Antalya, Mersin, Adana ve Diyarbakırdaki 6 şube ile uzun yıllardan beridir faaliyetlerine devam etmektedir.

DITAV MERSİN olarak;  Üniversitede okuyan başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere periyodik olarak Aylık  Burs veriyoruz. Ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza Gıda Paketi dağıtıyoruz. Gerek Burs verirken gerekse Paket dağıtırken ki ölçümüz kişinin mutlaka Diyarbakırlı olması değil gerçek ihtiyaç sahibi olmasıdır. Bazı işyerleriyle( Hastane, Otel, Dayanıklı Tüketim Satış Bayileri, Restoranlar vb ) Özel İndirim Sözleşmesi imzalayarak üyelerimizin indirimli alışveriş yapmasına imkan sağlıyoruz. Çok önemli sanatçılar yetiştiren coğrafya genlerini taşıyan bizler Mersin’de kurduğumuz DITAV MERSİN Halk Müziği Korosu kanalıyla katılımcılara eğitim verdirip ve Haziran ayında da Konser vermelerini sağlayacağız. Bazı günler düzenlediğimiz Kişisel Gelişim Eğitimlerinde  hemşehrilerimizi bir araya getirip kaynaştırıyoruz. Vakıf Yönetimi olarak ; mümkün olduğunca tüm Hemşerilerimizin taziyelerine ve mutlu günlerine iştirak ediyoruz.

Kent Protokolü ile buluşmalar düzenliyoruz. Tüm etkinlik ve projelerimizi başta Vakıf Yönetim Kurulu olmak üzere Diyarbakırlı hayırsever İş İnsanlarımızın bağışlarıyla gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra yapmayı düşündüğümüz bazı etkinliklere gelince de;yakın tarihte İngilizce Kurs başlatıyoruz. Özellikle gençlere ve Kadınlarımıza yönelik olarak hem Bireysel Gelişim Eğitimlerini hem de Mesleki Eğitimleri çeşitlendireceğiz.  başlatacağız .

İş İnsanlarına yönelik “MİNİ MBA EĞİTİMLERİ “ programlıyoruz.
DİTAV MERSİN ÜYESİ DİYARBAKIRLI  İŞ İNSANLARI “TECRÜBE PAYLAŞIMI PROJESİ”  KAPSAMINDA OKULLARDA GENÇLERLE buluşacak.

İşverenlerin ihtiyacı olan personellere, iş arayanların da işverene ulaşması için bir buluşma platformu yaratmak için pratik bir program oluşturarak bunu sağlayacağız.

KİTAP değişim Projemizi başlatıyoruz. Vakıf Binamıza her bir Yönetim Kurulu Üyemiz 5’er adet kitap hediye edecek. Arzu eden herkes belirli bir süreliğine bu kitapları dönüşümlü olarak alıp okuyacak.

Bunun akabinde önemli yazar ve şairlerimizle sohbet ve imza günleri düzenleyeceğiz.

DİYARBAKIRLI İŞ İNSANLARI KENT YÖNETİCİLERİ İLE BULUŞUYOR” projesi kapsamında DITAV MERSİN olarak bugün ilk olarak  MTSO YK Başkanı Hakan Sefa ÇAKIR’ı misafir ediyoruz. Kendisine katılımı için teşekkür ediyorum.
Ayrıca tüm katılımcılara da çok teşekkür ediyorum. Birliğimiz daim olsun.

Vakfımız önümüzdeki dönemde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap SEÇER’i misafir edecektir.
Akabinde Sayın Valimiz, Oda, Birlik , Borsa ve İş Dünyası ile ilgili Başkanlar ve Üniversite Rektörlerimiz de davetlimiz olacaktır.” ifadesinde bulundu.

Marina Chef Mezzedeki toplantıda ana Konuşmacı olarak katılan MTSO YK Başkanı Hakan Sefa ÇAKIR ‘da İş Dünyasına çok önemli mesajlar verdi.
Başkan Çakır, “İşletme ömürlerinin uzamasının çok önemli olduğuna vurgu yapan Başkan; günümüzdeki acımasız uluslararası rekabet ortamında ayakta kalmak için mutlaka inovasyona önem vermeliyiz.

Şirketlerimizi sürdürülebilir kılmak için de Dijitalleşme çok kıymetli. Yoksa çağın gerisinde kalır, yok olur gideriz.
Ayrıca küçük olan sermayelerimizi birleştirerek güçlü şirketler kurmalı, ölçek olarak da büyümeliyiz.
Küçük olsun benim olsun mantığından vaz geçmeliyiz.” dedi.

Toplantı Bağış yapan sponsorlara verilen plaketler sonrası birlikte yenilen lezzetli bir yemek eşliğinde keyifli sohbetler ile devam etti.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Gürol Akbaş, Basın Bayramı’nı kutladı

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Gürol Akbaş, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir