Ana Sayfa / Manşet / Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca: Mersin derin yoksulluk çekiyor

Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca: Mersin derin yoksulluk çekiyor

Mersin’in çözüm bekleyen çoklu ve derin sorunları olduğunu ifade eden Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, kentin yoksulluğu derinden hissettiğine dikkat çekti.

 

Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, HDP Mersin İl Binasında yaşanan son gelişmelerle ilgili bir basın toplantısı yaptı. Açıklamaya HDP Mersin İl Eşbaşkanları da katıldı.

Mersin’in sorunlarına değinen Koca, “Ekonomiden tarıma, istihdamdan eğitime, sağlığa, barınmaya, göç sorunundan sosyal toplumsal yaşama, ekolojiden kültüre sanata değin, Mersin halkının çözüm bekleyen gerçekten çok önemli sorunları var. Mersin halkı birçok kriz tarafından zorlanıyor. Ancak derinleşen krizlere rağmen, gündelik yaşamında ayakta kalmaya, geçinmeye, sağlığını korumaya, doğasını korumaya çalışıyor. Ekonomik kriz, Mersin halkına pahalılık, zam ve geçim sıkıntısı olarak yansıyor. Ücretler düşüyor, ücretlerin değeri eriyor, temel ihtiyaçlar sürekli zamlanıyor. Alım gücü giderek düşüyor” dedi.

“HALKIMIZ VAR OLMA SAVAŞI VERİYOR”

Mersinlilerin yaşam mücadelesinin ülkenin içerisinde bulunduğu durumdan bağımsız olmadığını belirten Koca, “1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olacağı söylenen asgari ücret zammındaki beyhude artışın hiçbir anlamı yoktur. Mersin özelinde asgari ücrete yapılan zamların hemen ardından temel ihtiyaçlara yapılan zamlara bakarsak bunun neden anlamsız olduğunu çok daha iyi anlarız diye düşünüyorum. Sunu artık çok iyi biliyoruz. TÜİK aydan aya enflasyonu düşüren rakamlar açıklıyor. Ama gerçek hayatta tersine bir gidiş var. Açlık sınırı 10 bin 360 TL, yoksulluk sınırı 33 bin 750 TL iken asgari ücret 11 bin 402 TL sefalet ücreti olarak açıklandı. Asgari ücret zammının hemen ardından Mersin halkı ardı ardına gelen zamlarla karşı karşıya kaldı” ifadelerini kullandı.

Mersin’deki barınma sorununun hat safhaya ulaştığına dikkat çeken Koca, “Depremden sonra artan ev kiraları yakıcı bir barınma sorununa dönüşmüşken, şimdilerde Mersin’de ortalama ev kiralarının 10-15 bin lira arasında seyretmeye başladığımı da özellikle vurgulamak gerekiyor. Gördüğünüz gibi asgari ücrete yapılan zamlar daha emekçinin cebine girmeden yapılan zamlarla erimiş oluyor. Mersin’de uçurumun kenarında bir derin yoksulluk gerçeğini yaşarken, sarayın günlük harcama kalemi ise 14 milyon 694 bin TL olarak kayıtlara geçmiş durumda. Buradan bir kez daha diyoruz ki emekçilere reva gördükleri bu sefalet ücretleriyle saraydakiler gelsinler bu ücretle kendileri geçinsinler” diye konuştu.

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

MESİAD Başkanı Gündoğdu: Kamu tasarrufu için yeni tedbirler alınmalı

Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Başkanı Adnan Gündoğdu, kamu harcamalarının etkin bir şekilde ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir