Ana Sayfa / KADIN / Üç yıllık kayyım, beş yıllık AKP döneminin sonucu: Akdeniz Belediyesi’nin borcu 800 milyon TL

Üç yıllık kayyım, beş yıllık AKP döneminin sonucu: Akdeniz Belediyesi’nin borcu 800 milyon TL

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, üç yıllık kayyım ve beş yıllık AKP döneminin ardından yaklaşık 800 milyon TL borç devraldıklarını açıkladı. Sarıyıldız, “Çok ciddi bir borç batağı bırakıldı, kemer sıkma politikası bizleri bekliyor” dedi.
Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan, belediye konferans salonunda düzenlenen toplantıda kurum personeli ile bir ara geldi. Akdeniz’in bazı mahallelerinde halen kanalizasyon altyapısı ve kaldırımı olmayan sokaklar bulunduğunu, park olmayan sokak aralarında oynayan çocuklara araçların çarptığını belirten DEM Partili Belediye Eşbaşkanı Hoşyar Sarıyıldız, “Biz siyaseti, siyasetçilere bırakacağız. Bizler, halkımıza hizmet üretmekle uğraşacağız. Kendimize bunları dert edeceğiz ve projelerimizle halkımıza gideceğiz” diye konuştu.

‘CİDDİ BİR BORÇ YÜKÜ VAR, KEMER SIKACAĞIZ’

Sarıyıldız, DBP’li Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk’ün belediye başkanlığı döneminde 2016’da kayyım atanan, 2019 Yerel Seçimlerinde de AKP’nin kazandığı Akdeniz Belediyesi’nin borcunu da açıkladı. Sarıyıldız, “Ne yazık ki önceki yönetim belediyemizi çok ciddi bir borç krizi altında bıraktı. Yaklaşık 700 milyon TL, hak edişlerle birlikte 800 milyon TL’ye yakın bir borçla belediyeyi devralmış durumdayız. Çok ciddi bir borç, ciddi bir yük… Bu anlamda önümüzde bir kemer sıkma politikası bizi bekliyor olacak. Fakat nihayetinde mesai arkadaşlarımız özveriyle çalışırsa bu yükün de altından kalkarız. Yeter ki birbirimize güvenelim. Önceki yönetimin yaptığı güzel uygulamalara, halkımızın yararına olan hizmetlere devam edeceğiz. Ama faydasız, halkın çıkar ve menfaatine aykırı yanlış uygulamaları kaldıracağız” dedi.

‘GEREKİRSE SÜPÜRGE VE KÜREKLERİ ALIP SOKAKLARI KENDİMİZ TEMİZLERİZ’

Eşbaşkan Nuriye Arslan da Akdeniz Belediyesi’nin, mali anlamda çok iç açıcı bir durumda olmadığını söyledi.

Arslan, “Adeta ağır bir hasta devraldık. Bunu da herkesin bilmesinde fayda var. En basiti, bayram ağzı bütün saha iş makinelerini bile çektiler, sokakları çöpe terk ettiler. Ama biz öyle güzel bir gelenekten geliyoruz ki tıpkı Van örneğinde olduğu gibi, gerekirse eşbaşkanlar olarak elimize süpürge ve kürekleri alıp sokaklarımızı kendimiz temizleriz. Tek amaç ve hedefimiz, halklarımıza güzel ve eşit hizmetler ulaştırmak, işçinin ve emekçinin yanında olmak… Akdeniz; renkleri, inançları ve farklı kültürleriyle örnek bir ilçemiz. Bizler de bu zenginlikleri koruyup esas alarak yerel yönetim anlayışımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin Uluslararası Limanı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Kutladı

Mersin Uluslararası Limanı (MIP), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında liman çalışanlarının çocuklarıyla ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir