Ana Sayfa / Manşet / Çukurova TUAYDER: Adalet nöbeti eylemleri yeni bir aşamaya taşınmıştır

Çukurova TUAYDER: Adalet nöbeti eylemleri yeni bir aşamaya taşınmıştır

Mersin’de PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun çözümü talepleriyle tutsak yakınları tarafından birçok kentte başlatılan Adalet Nöbeti’ne ilişkin Çukurova TUHAYDER açıklama yaparak, adalet nöbetlerinin farklı bir boyuta taşındığını açıkladı.

 

Çukurova TUAYDER, “Siyasi tutsaklar onurumuzdur” pankartıyla Mersin merkez Akdeniz ilçesinde dernek binası önünde açıklama yaptı. DEM Parti Mersin Milletvekilleri Perihan Koca ile Ali Bozan’ın yanı sıra onlarca dernek yöneticisi ve yurttaş katıldı. Zılgıtlar ve alkışlar eşliğinde yapılan açıklamada sık sık, “Biji berxedana zindana” sloganları atılırken, konuya dair açıklamayı dernek başkanı Ergin Altuntaş yaptı.

Tecride tepki gösteren  Altuntaş “9 Ekim 1998 tarihinde uluslararası Gladyo’nun gerçekleştirdiği kirli bir komployla fiziki olarak tutsak edilen Sayın Abdullah Öcalan 25 yıldır benzeri görülmemiş, hukuk ve insanlık dışı bir tecride maruz kalmaktadır. Sayın Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit, 25 Mart 2021 tarihinden bu yana mutlak iletişimsizlik ve haber almama haliyle sürdürülmektedir. Sayın Abdullah Öcalan; yüzlerce yıl kimliğiyle oynanmaya, adı bile unutturulmaya çalışılan Kürt halkının kendisini yeniden inşa etmesini sağlamakla kalmamış, aynı zamanda tarihsel ve toplumsal gerçeklere dayanarak geliştirdiği paradigma ile başta Ortadoğu halkları olmak üzere dünya halkları için onurlu ve gerçek bir barışın mimarı olmuştur” diye konuştu.

Adalet nöbetlerinin yeni bir aşamaya geçtiğini duyuran Altuntaş “4 Nisan 2024 tarihinde zindanlardaki binlerce tutsak açlık grevlerini sonlandırarak, ‘Sayın Abdullah Öcalan’ın koşullarında yaşamak için mahkemelere katılmama, görüşlere çıkmama, telefonla görüşmeme’ eylemi gerçekleştireceklerini kamuoyuna duyurmuşlardır. Sayın Abdullah Öcalan’a uygulanan bu insanlık dışı tecrit başta uluslararası hukuk olmak üzere hiçbir hukuka sığmadığı gibi halkların vicdanında derin yaralar açmaktadır. Tecrittin kırılması insanlık onurunun bir gereği ve aynı zamanda vicdani bir sorumluluktur. Bu temelde kadınlar ve gençler, başta olmak üzere bütün ezilen halkları; devrimci-demokratik kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütlerini, onurlu bir barıştan taraf olan bütün kamuoyunu Sayın Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun demokratik yöntemlerle çözümü için ses çıkarmaya ve duyarlı olmaya çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin Uluslararası Limanı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Kutladı

Mersin Uluslararası Limanı (MIP), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında liman çalışanlarının çocuklarıyla ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir