Ana Sayfa / KADIN / Mersin’de Sanat ve Kamp iç içe: 3. Edebiyat Sanat Kampı

Mersin’de Sanat ve Kamp iç içe: 3. Edebiyat Sanat Kampı

Mersin’de Akdeniz Sanat Kolektifi tarafından 3’üncüsü düzenlenecek olan Edebiyat Sanat Kampı’nın bu yıl 23- 24 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirileceği bildirildi. Edebiyat, müzik, sinema, fotoğraf, felsefe ve dans başta olmak üzere tüm sanat dallarının bulunduğu kamp 2 gün boyunca dolu dolu etkinliklere sahne olacak.

Kampla ilgili olarak Akdeniz Sanat Kolektifi adına Saygın Ünel ve Erdoğan Öztürk, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde (MGC) basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Saygın Ünel, bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirecekleri kampı depremde yitirilen canlara atfettiklerini söyledi. Ünel, “6 Şubat’ta ülkemizi yasa boğan, büyük acılara bürüyen depremin yıkıntıları henüz devam ederken bizler de 3.Mersin Edebiyat Sanat Kampını depremde yitirdiklerimize atfediyoruz. Yaşamda kalanların büyük bir acıyla yaşam sürdürdükleri dönemde onlara umut olmasını diliyoruz. Renklerimizle, kültürlerimizle, inançlarımızla, düşüncelerimizin farklılıkları ile ortak dili kurabilmenin yolu ortak alanlarda buluşarak konuşmanın bizlere vereceği en büyük sinerjidir. Bildiklerimizi aktarmaya bilmediklerimizi öğrenmeye çağırıyoruz siz dostlarımızı edebiyat sanat kampına. Edebiyatın, müziğin, sinemanın, fotoğrafın, felsefenin, dansın tüm sanat dallarının bulunduğu edebiyat sanat kampı 2 gün boyunca dolu dolu etkinliklerle olacaktır” dedi.

“KAMPIMIZ ÜCRETSİZ”

“23 Eylül Cumartesi günü Mersin’den insan hikayeleri adlı fotoğraf sergisi ile açılışın ardından deprem, yapay zeka, felsefe söyleşileri ile devam edecektir” diyen Ünel, şu bilgileri verdi: “Akşamına ise çeşitli dans gösterileri ve konser ile kampın ilk gününü bitiriyoruz. 24 Eylül Pazar günü ise, güne güneşi selamlama yoga ile merhaba deyip enfes bir doğanın içerisinde doğa yürüyüş başlangıcı ile ardından film okuma, öykü, tahtacılar konulu söyleşiler ile devam edecektir. Haydi Mersin, Hepinizi edebiyat sanat kampını dayanışmaya sanatla bir arada olmaya davet ediyoruz.  Sanat varsa umut vardır. Sanat varsa özgürlük vardır. Kampımız ücretsizdir. Katılımcıları Toroslar’daki Kızılkaya Yenidünya Derneği’ne Bekliyoruz.”

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Gürol Akbaş, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladı

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi İş Adamı Gürol Akbaş, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir