Ana Sayfa / KADIN / Mersin’de Kazananlar ve kaybedenler

Mersin’de Kazananlar ve kaybedenler

Mersin’de sosyal belediyecilik alanında adeta Türkiye’ye örnek olacak farklı bir pencere açmayı başaran Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, çorba dağıtması, öğrencileri 1 TL’ye taşıması, mahalle mutfakları gibi projeleriyle sık sık rakiplerinin eleştirisine maruz kalsa da seçmenden geçer not aldığı gerçekleşen seçimlerle ortaya çıktı. 624 bin 719 oy ile yüzde 59.5 oranı yakalayan Seçer, 5 yıl daha Mersin’i yönetmek için vize aldı. En yakın rakibinin yüzde 31’de kaldığı Mersin’de Seçer’in rüzgârı ilçelerde de partisinin oylarına olumlu yansıdı.

 

TOROSLAR’DA İLK KEZ CHP KAZANDI

Seçimlerde ‘KENT İTTİFAKI’ ile CHP listesinden seçime giren Abdurrahman Yıldız, sağ tabanlı ilçede ilk kez seçim kazandırma başarısını gösterdi. ANAP’lı Abdurrahman Aytekin, MHP’li Mustafa Demirci, Hamit Tuna, Atsız Afşin Yılmaz’dan sonra ilk kez bir CHP’li Belediye Başkanlık koltuğuna oturdu. Yıldız, 76 bin 476 oy ile yüzde 47 oran ile en yakın rakibi MHP’li Ali Öz karşısında kazanmayı başardı. Öz ise yüzde 39.65 oy oranında kaldı.

 

AKDENİZ’DE DEM’İN SEÇİMİ

3 yıl kayyum, 5 yıl da AK Parti yönetiminde olan Akdeniz Belediyesi 8 yıl aradan sonra bir kez daha Kürt kökenli başkanın yönetimine girdi. DEM Partiden seçime giren Nuriye Arslan ve Hoşyar Sarıyıldız, 47 bin 843 oy ile yüzde 36.92’lik bir oran yakaladı. Özellikle hükümet tarafından yapılan Millet Bahçesi ve TOKİ konutlarını kendi başarısı gibi göstermesi nedeniyle tepki alan Mustafa Gültak, yüzde 30.38 oy oranına ancak ulaşabildi.

 

YENİŞEHİR’DE ÖZYİĞİT RAKİPSİZ

CHP’nin kalesi olarak görülen Yenişehir Belediyesinde Abdullah Özyiğit 5 yıl daha belediyeyi yönetmek için görevine devam edecek. 2019 yılında yapılan seçimlerde aldığı oy oranına yakın bir oran yakalayarak 88 binden fazla oy alan Özyiğit en yakın rakibinin 4 katına ulaşan bir başarı yakalamayı başardı. En yakın rakibi Ak Partili Kenan Peker ise yüzde 16 oy oranı ve 23 bin 892 oyda kaldı.

MEZİTLİ BAĞIMSIZA İLGİSİZ

Partisi tarafından yeniden aday gösterilmeyince seçimlere bağımsız aday olarak giren mevcut başkan Neşet Tarhan, beklediği oyun çok uzağında kaldı. CHP’nin adayı Ahmet Serkan Tuncer, 72 bin 578 oy ile yüzde 63.15 oranı yakalarken en yakın rakibi Cumhur İttifakının adayı Mevlüt Ekmekci ise yüzde 23.68 oranında kaldı. Tarhan ise 7 bin civarında oy alarak büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.

7 CHP, 3 MHP, 2 İYİ PARTİ

13 ilçenin 7’sini alan CHP, 3 merkez ilçenin yanında Tarsus’u Ali Boltaç ile, Silifke’yi Mustafa Turgut ile, Aydıncık’ı Özkan Kılıçarpa ile, Anamur’u da Durmuş Deniz ile kazanmayı başarırken, İYİ Partiden Mut’u 5 yıl aradan sonra Murat Orhan, Çamlıyayla’yı Mehmet Fatih Sofu, MHP’den ise Erdemli’yi Mustafa Kara, Gülnar’ı Fatih Önge, Bozyazı’yı Mustafa Çetinkaya kazandı.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin Uluslararası Limanı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Kutladı

Mersin Uluslararası Limanı (MIP), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında liman çalışanlarının çocuklarıyla ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir