Ana Sayfa / KADIN / Mersin’de DEM Parti Akdeniz belediyesinin alınmasını binlerce kişiyle kutladı

Mersin’de DEM Parti Akdeniz belediyesinin alınmasını binlerce kişiyle kutladı

DEM Parti Akdeniz’deki başarısını binlerce kişinin katılımıyla kutladı.
Mersin’in Akdeniz Belediyesi, yüzde 36,92 oyla DEM Parti yönetimine geçti. Halk, Akdeniz İlçesinde bulunan Şevket Sümer Mahallesi’nde büyük bir kutlama gerçekleştirildi. Havai fişeklerin atıldığı, meşalelerin yakıldığı, konfetilerin patlatıldığı zılgıtlar ve halaylar ile coşkunun doruklarda yaşandığı kutlamada sık sık ““jin, jÎyan, azadî”, “Akdeniz bizimdir bizim kalacak” ve “Mersin sizinle gurur duyuyor” sloganları atıldı.
‘HELAL OLSUN SANA AKDENİZ’
DEM Parti Akdeniz İlçe Örgütü Eşbaşkanları Nazar Esen ve Sevim Müjde de seçimlerdeki başarının kadın ve gençlerin ortak direnişiyle kazanıldığını belirtti. Ardından konuşan DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, Akdeniz’in eski Belediye Başkanı Muhammet Mustafa Gültak’ın seçime 2 gün kala Akdeniz Belediyesi’nin etrafını tellerle çevirdiğini anımsatarak “İşte, her şeye rağmen kazandık. Kazandık ve belediyemizi almaya geliyoruz. Helal olsun sana Akdeniz, helal olsun sana Mersin. Her bijî Akdeniz” dedi.
‘AKDENİZ BİZİMDİR BİZİM KALACAK’ 
DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan da şunları söyledi: “Aylar önce Akdeniz bizimdir bizim olacak diyorduk sözümüzü tuttuk, Akdeniz’i aldık. Şimdi de diyoruz ki Akdeniz bizimdir bizim kalacak. DEM özgürlüğün demi, DEM başarının demi.” DEM Parti Mersin İl Eşbaşkanı Reşat Aşan, Kurdistan kentlerindeki seçim başarılarını kutladı. Mersin’de CHP ile yaptıkları kent uzlaşısıyla halklarla kent uzlaşısı sağladıklarını ve Mersin’de halkların kazandığını belirten Aşan, sözlerini seçim çalışmalarında yer alan Barış Annelerine teşekkür ederek sonlandırdı.
Akdeniz Belediyesi Eşbaşkanı Hoşyar Sarıyıldız, kutlamaların Newroz coşkusuna dönüştüğünü kaydetti. Cezaevinden mücadeleyi yükselten tutsak siyasetçilerin selamını ileten Sarıyıldız,  “Sözlerimizi bir bir tutuyoruz. Nasıl ki kampanyanın başlangıcında işgalci Gültak’ı göndereceğiz dediysek ve gönderdiysek, bütün sözlerimizi de bu şekilde tutacağız. Halkımız 31 Mart’ta kirli siyaset yürütenlere en güzel cevabı verdi. Söz verdiğimiz gibi belediyemizi kazandık ama işimiz bitmedi, daha yeni başlıyor. Kürtlerin, Türklerin, Romanların, Arapların kardeşçe yaşadığı bu güzel kentte Türkiye’ye örnek bir belediyecilik anlayışıyla hizmet getireceğiz. Akdeniz’i barış ve kardeşlik şehri yapacak mıyız, barış diyecek miyiz? Hep birlikte verdiğimiz bütün sözlerimizi yerine getireceğiz” diye mesaj verdi.
‘SİYASETİMİZLE ALANLARDA OLACAĞIZ’
Akdeniz Belediye Eşbaşkanı Nuriye Arslan da Barış Anneleri başta olmak üzere seçim çalışmalarında yer alan herkese teşekkür etti. Seçimler boyunca kendilerine yöneltilen kirli siyasete işaret eden Arslan, söz konusu siyasete karşı en güzel cevabın Akdeniz halkı tarafından sandıkta verildiğini sözlerine ekledi. Arslan,  “Biz buradayız. Başarımızla hepinizi selamlıyoruz. Burdan Şırnak’ı da selamlıyoruz. Biliyoruz ki Şırnak’ta halkımız başarı sağladı ancak iktidar gasp siyasetiyle yeniden kazandığını söylüyor. Tüm bunlara karşı, bizler siyasetimizle alanlarda olacağız. Bu başarının sahibi olan sizler karşısında eğiliyorum. Serkeftın, serkeftın, serkeftın” dedi.
Kutlamalar, halaylarla devam etti.
PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin Uluslararası Limanı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Kutladı

Mersin Uluslararası Limanı (MIP), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında liman çalışanlarının çocuklarıyla ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir