Ana Sayfa / KADIN / Mersin’de DEM il örgütü ile Emek Ve Demokrasi Van’daki irade gaspını protesto etti

Mersin’de DEM il örgütü ile Emek Ve Demokrasi Van’daki irade gaspını protesto etti

DEM Parti Mersin İl Örgütü çağrısıyla Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı olarak seçilen ancak mazbatası verilmeyen Abdullah Zeydan’ın memnun haklarının geri alınmasını protesto etti.
Mersin’de kalabalık kitle Özgür Çocuk Parkı’nda yaptıkları basın açıklaması ile Van’daki seçim gaspını protesto etti. Polis açıklama nedeniyle bölgede yoğun güvenlik önlemleri aldı.
 “Van halkının iradesi gasp edilemez!” pankartının açıldığı açıklamaya kentte bulunan çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı. Açıklamada sık sık “Abdullah Zeydan onurumuzdur”, “Halkın iradesi gasp edilemez” ve” İrademize sahip çıkıyoruz” sloganları atıldı.
‘DEMOKRASİYE SALDIRIDIR’
Van’da ortaya çıkan seçim sonuçlarının halkın, demokratik bir seçiminin olduğunu ifade eden İsmail Hakkı Güneş, bu seçim sonucunun aynı zamanda daha önce bölgeye atanan kayyım politikalarına verilen en büyük bir cevap olduğunun altını çizdi. Adalet Bakanlığı’nın hukuksuzca onayladığı itirazın demokrasiye ve hukuk sistemine yönelik pervasızca bir saldırı olduğunu ifade eden Güneş, “Bu saldırı sadece Abdullah Zeydan’a değil aynı zamanda halk iradesine yapılan bir saldırıdır. Hukukun üstünlüğü ayaklar altına alınmıştır. Bu yanlış kararın iptal edilmesi için tüm hukuki ve demokratik yolları sonuna kadar kullanacağımızı ilan diyoruz. Tüm halkımızı, sivil toplum örgütlerini ve demokratik kitle örgütlerini bu anti demokratik girişimlere karşı seslerini yükseltmeye ve mücadele etmeye çağırıyoruz” dedi.
STK’LARDAN MÜCADELE ÇAĞRISI
Ardından söz alan DEM Parti Mersin İl Eşbaşkanı Reşat Aşan ve beraberindeki sivil toplum örgütü temsilcileri, Wan halkının iradesinin gasp edilmesi durumunun bir seçim ihlalinin dışında ülkede bir demokrasi ihlalinin açık göstergesi olduğunu vurguladı. Ayrıca sivil toplum örgütleri, Van halkının iradesinin teslim edilene kadar tüm demokrasi güçlerini mücadeleye çağırdı. Açıklamanın ardından kitle, sloganlarla DEM Parti Mersin İl Örgütü’ne kadar yürümek istedi. Ancak polis toplu yürüyüşe izin vermedi. Burada Polis engeliyle karşılaşan kitle, polis bariyerlerine sloganlarla karşılık verdi. Ardından kitle alkış ve sloganlarla il binasına doğru yürüyüşe geçti. Açıklama yürüyüşle son buldu.
PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin Uluslararası Limanı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Kutladı

Mersin Uluslararası Limanı (MIP), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında liman çalışanlarının çocuklarıyla ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir