Ana Sayfa / EĞİTİM / Mersin İstişare Kulübü ‘Medya’ Gündemiyle Toplandı

Mersin İstişare Kulübü ‘Medya’ Gündemiyle Toplandı

Medya gündemiyle Ekim Ayı toplantısını gerçekleştiren Mersin İstişare Kulübü, ‘Medyanın durumunu ele aldı.

 

Marde otelde gerçekleşen Ekim ayı Mersin İstişare Kulübü toplantısına, Mersin İstişare Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Gündüz, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, MESİAD eski Başkanı Mustafa Güler, Mersin Barosu eski Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, akademisyen Eda Kayhan, MESİAD YİK Başkanı Adnan Gündoğdu,  Prof. Dr. Yusuf Zeren, Lojistikçi Nakliyeci İsa Cani, akademisyenler, medya mensupları ve kulüp üyeleri katıldı.

Toplantıya katılanlar teker teker kendilerini tanıttı.

Sabah kahvaltısının ardından başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan Mersin İstişare Kulübü Başkanı Ferudun Gündüz, Mersin İştişare Kurulu olarak her ay bir konuyu ele alıp sorunlarını tartışıp çözüm bulmaya çalıştıklarını kaydetti. Mersin ve ülke gündemindeki sorunları ele alıp kamuoyuna yansıtmaya çalıştıklarını belirten Gündüz, bugün toplumda çok önemli bir yer tutan medyayı ele alacaklarını dile getirdi.

Bağımsız ve tarafsız medyanın çok önemli olduğuna dikkat çeken Gündüz, medyanın daha iyi bir noktaya ulaşması için ellerinden ne gelirse gereken desteği vermeye her zaman hazır olduklarını söyledi.

Daha sonra akademisyen iletişim danışmanı Edlan Bostancı, “topluluk önünde konuşmak hitabet sanatı” üzerine bir sunum yaptı.

Daha sonra Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, medya ile ilgili bir sunum yaptı. Medyanın büyük sorunları olduğuna dikkat çeken Esendemir, medyanın günümüzde ekonomi başta olmak üzere birçok konuda zorluklar yaşadığını aktardı.

Basın ilan kanunuyla gazetecilerin daha çok zorlandığına dikkat çeken Esendemir, ilan almak için kriter olarak getirilen yüksek tıklanma sayısı şartının birçok zorluklar getirdiğine sitem etti.

Daha sonra Mersin Barosu eski Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, ise demokrasilerde medyanı rolüyle ilgili konuşma yaptı. Demokratik toplumların demokratik bağımsız medya ile sağlanabileceğine işaret eden Yeşilboğaz, medyanın her zaman tarafsız ve hür olunması gerektiğinin altını çizdi.

Daha sonra konuşan Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe ise medyanın ekonomik olarak çok zorlandığını ifade etti. Televizyonu için çok yüksek miktarda uydu için para verdiğini anlatan Tepe, TV uyduları için alınan ücretlerin çok yüksek olmasından yakındı. Medyanın en önemli gelirinin reklamın olması gerektiğini vurgulayan Tepe, medyanın para karşılığı haber yapmaması gerektiğini kaydetti.

MESİAD eski Başkanı Mustafa Güler, ise medyanın gelir kaynakları ne olması gerektiği konusunda bir konuşma yaptı. Güler, medyanın en önemli gelir kaynağının reklam olduğunu ifade etti.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, ise medyanın tüm toplumlarda önemli bir yere sahip olunduğuna dikkat çekerek, medyanın her zaman tarafsız ve objektif olunması gerektiğini dile getirdi.

Daha sonra Kanal 33 program yapımcısı Fatih Alkar da medyanın sorunları ve çözümleriyle ilgili bir sunum yaptı.

Toplantı daha sonra soru cevaplarla son buldu.

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARI SARIYILDIZ VE ARSLAN, 1 MAYIS COŞKUSUNA ORTAK OLDU

Mersin’de, binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen “1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı” kutlama törenine katılan Akdeniz ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir