Ana Sayfa / KADIN / Seçer: “İkinci dönem çok daha önemli projelere imza atacağız”

Seçer: “İkinci dönem çok daha önemli projelere imza atacağız”

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ikinci 5 yılda Mersin için çok daha önemli projelere imza atacaklarını belirterek, “5 yılda hiçbir ayrım yapmadan her bölgenin ihtiyacına göre hizmet yapmış, halkının derdiyle dertlenmiş, mutluluğuyla mutlu olmuş bir belediye başkanı olarak onların oyuna talip oluruz, onların desteğini alırız ve ikinci 5 yıllık dönemde bu kente çok önemli, çok değerli hizmetler yaparız. Asıl hızlı yürüme ve koşma dönemi ikinci 5 yılla beraber başlar” dedi. Mersin’in, Türkiye’nin belediye başkanlığı yapılacak en zor şehri olduğuna değinen Seçer, “Bugüne kadar size hiç oy vermemiş, oy vermeyi düşünmemiş yerlere gidiyorsanız, oraya hizmet götürüyorsanız, gittiğiniz zaman saygıyla, sevgiyle karşılanıyorsanız işte o zaman belediye başkanlığı yapıyor derim ben size” ifadelerini kullandı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, merkez ilçelerde görev yapan muhtarlarla bir araya geldi. Toplantıya Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da katıldı. Toplantıda muhtarlara seslenen Başkan Seçer, 4.5 yıllık süre içinde yaptıkları hiçbir işi tesadüfen yapmadıklarını belirterek, 2022’de bütçe gerçekleşmesinin yüzde 93 olduğunu söyledi.

Seçer, “Her 100 liralık sözün, her 100 liralık tahminin 93 liralık kısmını gerçekleştirdik. Bu belediyede mali disiplinin zirvede olduğunu, yönetim disiplininin zirvede olduğunu gösteren bir rakamdır. Herkes belediye başkanı olur, herkes belediye yönetir.  Belediyeyi teslim ettiği zaman bunun halk farkına varmaz, meclis üyeleri de farkına varmaz. Bakar ki kasa tamtakır. Bir şey kalmamış. Borç uçmuş. Belediyenin birbirinden değerli gayrimenkulleri satılmış. Toplu bir yetki alır belediye başkanı, ne zaman ney satıldı, kaça satıldı kimse bilmez. Biz ne bir şey satabildik, satmak istesek de satamadık. Ne bir kriz döneminde depremi, pandemisi, akla gelen her türlü krizle boğuşurken hakkımız olan kredi alabilme şansına sahip olduk” dedi.

“BİZE OY VERMEYEN YERLERE DE RAHAT GİDİYORUM”

Mersin Büyükşehir Belediyesini yönetmenin ciddiyet istediğine vurgu yapan Seçer, “Mersin çok önemli bir yer. Bakın şu desene. Mezhep meşrep, etnik yapı bölge, birçok farklılık olduğu halde herkes bir renk cümbüşü içinde kardeşçe yaşıyor. Mersin bir Türkiye. Mersin kolay bir yer değil. Mersin, Türkiye’nin belediye başkanlığı yapılacak en zor yerlerinden biri değil, en zor yeri. Burada önemli olan belediye başkanı olarak Akdeniz’e rahat gidiyor musunuz? Ben Yenişehir’e ve Mezitli’ye rahat gidiyorum, oralarda benim dünya görüşümden insanlar daha fazla. Ama bugüne kadar size hiç oy vermemiş, oy vermeyi düşünmemiş yerlere gidiyorsanız, oraya hizmet götürüyorsanız, gittiğiniz zaman saygıyla sevgiyle karşılanıyorsanız işte o zaman belediye başkanlığı yapıyor derim ben size” ifadelerini kullandı.

 

“METRO PROJESİ GEREKSİZ YERE GECİKTİRİLDİ”

 

Geride kalan 4.5 yılda ulaşımda metro dışında tasavvur ettikleri her şeyi yaptıklarını, otobüs filosunu genişletip gençleştirdiklerini söyleyen Seçer, “Metroda gereksiz yere, siyasi gerginlik dolayısıyla Maliye ve Hazine Bakanlığınca uzun süre imzalanmayan iç ve dış kredi kullanma izni dışında tasavvur ettiğimiz bütün projelerimizi gerçekleştirdik. 2 yıl sonra bakan imzaladı ama atı olan Üsküdar’ı geçti. Faiz çıktı yüzde 5’lerden yüzde 15’e. Dış finansman kuruluşları o dönemde bunu çok rahat sağlarken şimdi naz ediyorlar. O dönemde kapıdan kovuyordun, bacadan giriyordu. Şimdi o dönemler kalktı. Yani siyasi gerginliklerin kentlere, vatandaşlara ne kadar zarar verdiğini göstermek açısından bunları hatırlatmak istedim” dedi.

 

“BİZİMLE ALAY EDENLERE DUYURMAK İSTİYORUM: TOK AÇIN HALİNDEN ANLAMAZ”

 

Mersin Büyükşehir Belediyesinin birçok alanda yaptığı sosyal çalışmalarla diğer belediyelere model olduğunu ifade eden Vahap Seçer, “Tarlada, tekstilde çalışan kadın işten dönerken 5 kişilik yemeği 30 liraya alabilir. Bu bir hayal değil. Yasak savmak için, gösteriş yapmak için birkaç noktada değil, 42 noktada. 61 noktada Mersinli hemşerim atölyesine, bahçesine, okuluna giderken bir tas çorbasını içer. Zengin için çorbanın önemi olmayabilir. Ama akşam aç yatan insan için çorba önemlidir. Sabah çocuk okula giderken karnını doyuracak ekmeğini, peynirini, zeytinini bulamıyorsan o çocuk için önemlidir.  Bizimle şöyle bir inceden alay edenlere de duyurmak istiyorum. Tok açın halinden anlamaz” ifadelerini kullandı.

 

“İLK 5 YIL EMEKLE VE YÜRÜME DÖNEMİYDİ. İKİNCİ BEŞ YIL HIZLI YÜRÜME VE KOŞMA DÖNEMİ”

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ikinci dönem için de göreve talip olduğunu belirterek şunları söyledi:

“İkinci 5 yılda çok daha önemli projeler başlar, çok daha etkin çalışmalar olur. Siz de takdir edersiniz ki ilk 5 yıl yeni göreve gelmiş bir belediye başkanı için bir emekleme ve ardından ayağa kalkıp yürüme dönemidir. Asıl hızlı yürüme ve koşma dönemi ikinci 5 yılla beraber başlar. Umut ediyorum Allah sağlık verir, belediye başkan adayı olarak halkımızın karşısına çıkarız ve yaptığımız hizmetlerden takdir görürüz. CHP’nin şerefli bir belediye başkanı olarak halkın karşısına çıkarız. Ama herkesin belediye başkanıyım. 5 yılda hiçbir ayrım yapmadan her bölgenin ihtiyacına göre hizmet yapmış, halkının derdiyle dertlenmiş, mutluluğuyla mutlu olmuş bir belediye başkanı olarak onların oyuna talip oluruz, onların desteğini alırız ve ikinci 5 yıllık dönemde bu kente çok önemli, çok değerli hizmetler yaparız. Mersin’in marka kent haline gelmesinde ikinci 5 yılda da emek veririz.”

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Eğitim-Sen Mersin Şubesi: İstanbul’daki gözaltılar serbest bırakılsın

Eğitim-Sen Başkanı Sümbül: İstanbul’daki gözaltılar serbest bırakılsın Eğitim-Sen Mersin Şubesi, İstanbul’da 1 Mayıs kutlamaları sonrasında ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir