Ana Sayfa / KADIN / İzzeddin Alkan’dan “Birlikte Geleceğe” Manifestosu

İzzeddin Alkan’dan “Birlikte Geleceğe” Manifestosu

Yeniden Refah Partisi Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İzzeddin Alkan seçilmesi durumunda hayata geçireceği projeleri paylaştı. “Birlikte Geleceğe” sloganıyla tarımdan turizme yapacaklarını manifesto şeklinde yayınlayan Alkan, projelerini paylaşırken, “Hep birlikte geleceğe doğru gidiyoruz. Geleceği yeniden şekillendiriyoruz. Bu güzel ülkeyi ve bu güzel şehri hep birlikte yeniden ayağa kaldırıyoruz. Şehirler, sokaklar, caddeler, parklar, köyler, ağaçlar, denizler, balıklar ve kuşlar yeniden umutlu yeniden mutlu” ifadelerine yer verdi.
Vatan aşkıyla memleket sevdasıyla donanmış ülkemizin güzel insanları yeniden ayağa kalkmış Milli Görüş belediyeciliğini yeniden ihya edeceklerini söyleyen Alkan, bozuk giden bu düzenin yeniden düzeltilmesini kendilerinden beklediğinin altını çizdiği açıklamasında, “30 yıldır heba edilen Mersini değiştirmek hek ettiği modern, kendine yetebilen, doğasıyla bir şehri yeniden inşaa etmek için yollara koyulduk. Önümüzde zor bir seçim sürecine girmiş bulunmaktayız. Biliyorum işimiz kolay değil. Rakiplerimizin ikisi de iktidar biri yerelde iktidar diğeri genelde iktidar. Her iki cenahında bütçeleri, insan kaynakları, araç kaynakları, medyaları adil olmayacak şekilde ve israf düzeni almış başını gitmiş. Fakat onların tek eksiklikleri milletimizin onlara olan inançlarını kaybetmiş olmasıdır” dedi.
Kendi güçlerini ve yapabileceklerini çok iyi bildiklerini ifade eden Alkan, “Bizim belki onlar gibi maddi gücümüz, araçlarımız, insan kaynaklarımız, belediye ve devlet imkanlarımız olmayabilir, (devlet imkanları olmamalı da) Fakat insanımızın bize olan inançları son derece yüksek. O yüzden hem Büyükşehirde hem de ilçe belediyelerimizde partimize olan teveccüh, inançla biz bu seçimin en büyük kazanan partisi olacağız. Allah’ın izni, sizlerin teveccühüyle Büyükşehir ve İlçe belediyelerini Yeniden Refah Partisi belediyeciliğine kavuşturmuş olacağız. Kazanan tüm Mersin olacaktır. Onun için tüm teşkilat üyelerimizle, adaylarımızla canla başla organize bir şekilde çalışmaktayız. Mersini geleceğe taşımaya kararlıyız” diye konuştu.
Mersin merkez başta olmak üzere tüm ilçelerinin avantaj ve dezavantajlarına tanıtım kitapçığında yer veren Alkan, eğitim, ulaşım, enerji, tarım, turizm, kentsel dönüşüm gibi ana başlıklar altında yapacaklarını şöyle aktardı:
EĞİTİM
LGS ve YKS’ye hazırlanan çocuklarımız ve gençlerimiz için eğitim merkezleri kurulacak. Bu eğitim merkezlerinde 20 kişilik sınıflarda uzman öğretmenlerimizle eğitim verilecek, modern ve genişletilmiş kütüphanelerde çalışma fırsatı oluşturulacaktır. Dolayısıyla gençlerimiz hazırlık aşamasında ailelerine yük olmaktan çıkacak ve eğitim hayatına devam edebileceklerdir. Bu kapsamda Yenişehir Sahilde Mersin’in en büyük eğitim merkezi ve kütüphanesini inşa edeceğiz. Bu eğitim kurumlarımızı her ilçede kurmayı planlıyoruz. 13 ilçede 13 eğitim kurumu. Dolayısıyla şehrimizin eğitim kalitesini arttırarak gençlerimize destek olmayı planlamaktayız. Her mahallede Okul Öncesi Eğitim ve Kreş Merkezleri kuracağız, burada çocuklarımızı en iyi şekilde eğitimlerini ve gelişimlerini sağlamayı hedeflemekteyiz. Böylelikle insanlarımızın bütçelerini rahatlatacak bir adım atmış olacağız.
ULAŞIM
Acil Eylem Planı Gün geçtikçe daha da içinden çıkılmaz hale gelen ulaşım sorununu göreve gelir gelmez çözüme ulaştırmak için gece gündüz çalışacağız. Mersinimizde belirlediğimiz toplamda 15 noktada yapılacak çözümlerle öncelikle Trafiği rahatlatmış olacağız. Mezitli, Erdemli, Mezarlık, Silifke, Karayolları kavşağı, Battı Çıktı kavşakları inşa edilecek.
32. Cadde (Valilik) Alt geçit gelecek ve atıl durumdan kurtulacak. Beşyol kavşağı alt geçit projesi Şöförler Odası Kavşağı projeleri hayata geçirilecek. Üçüncü çevreyolu Mezitli otobanı kavşağına bağlanacak. Mezitli trafiği rahatlatılacak. Yenişehir 8. cadde işlevsel hale gelecek ve atıl durumdan kurtulacak. Şöförler odası kavşağı yapılarak ikinci çevre yoluna bağlantı yolu inşa edilecek.

DENİZ ULAŞIMI
Akdenize 321 km uzunluğu olan sahil şeridiyle şehir trafiğini rahatlatacak çözüm üreteceğiz. Karaduvar’dan başlayarak, Akdeniz – Yenişehir – Mezitli, Erdemli ve Silifke ilçelerimize Vapur seferleri başlatacağız. Ulaşımı çile olmaktan çıkaracak ve bir keyfe dönüştüreceğiz.

HAFİF RAYLI SİSTEM
Mersin’e kazandıracağımız en önemli projelerimizden birisi de hafif raylı sistem olacaktır. Silifkeden Havalimanına kadar uzanacak olan bu sistem ile Mersin’i boydan boya birbirine bağlamış olacak, ulaşımı çile olmaktan çıkaracağız. Böylelikle çok daha ekonomik şekilde çözülecek olan bu projeyle Metro gibi pahalı bir maliyetten de kaçınmış olacağız. Ayrıca Mezitli, 34. Cadde, İsmet İnönü Bulvarı, Akbelen Bulvarı ve Tarsus Atatürk Bulvarı istikametlerinde kuzey yönlü hafif raylı sistemle mahalleleri birbirine bağlayarak ulaşımı çok daha hızlı ve ekonomik hale getirmiş olacağız.

HAVALİMANI HIZLI TREN
17 yıldır Mersine yapılamayan ve şimdi adana sınırına yapılan şakir paşa havalimanına kuş uçuşu 17 km mesafeden olan Çukurova havalimanı Mersinlileri hayal kırıklığına uğratmış, ulaşım sorununu yalnızca 15 dk geriye çekmiştir. Ayrıca Tarım arazilerinin içine yapılması da ayrıca tarımsal koşullar açısından da oldukça olumsuz yönleri oluşturmuştur.
Bu sorunu minimuma indirgemek için hızlı tren projesinin hayata geçirilmesini sağlayacağız. Tüm milletvekilleri ve tüm ilçe belediye başkanlarıyla Mersine sahip çıkmak adına 24 saat çalışacak Havalimanına direkt ulaşabilecek hızlı trenin yapılmasını sağlayacağız. Bu olmadığı takdirde Büyükşehir Belediyesi olarak Hafif raylı sistem tren yolunu havalimanına kadar ulaştırmayı hedeflemekteyiz.

ÇEŞMELİ – TAŞUCU / SİLİFKE – MUT – KARAMAN OTOBAN VE YOL PROJESİ
Turgut Özal zamanından bugüne yapılmayan veya yapılamayan bu projenin hayata geçmesi için yine tüm Mersin Milletvekilleri ve İlçe Belediye başkanlarımızla Ulaştırma bakanlığına gereken baskıyı uygulayacak yazları özellikle trafik çilesine dönüşen Otobanı ve Mut karaman yolunun yapılması için tüm imkanları seferber edeceğiz.

100.000 KONUT ÜRETİMİ
Ekonomik konut üretmek yükselen konut ve kira maliyelerini düşürmek için Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak konut üretimine gidilecektir. Depreme dirençli, gelişkin sosyal alanlarıyla yepyeni yaşam alanları inşa edilecek. Yeni yapılanmada Mersin’in 13 ilçesinde yapılacak olan konutların bir kısmı kentsel dönüşüm, kalan kısımları yeni yerleşim yerleri kurarak inşa edilecektir.
5 yılda toplamda 100.000 konut üretilecektir.
ENERJİ
En büyük projelerimizden birisi olan Temiz enerji alanında Dünya’da örnek bir şehir olacağız.
Tüm Belediye kurum ve kuruluşları Güneş Enerjisi sistemine geçecek
Tüm yeni konut, ticari vb inşaatlarda Güneş Enerjisi zorunlu olacak ve şartnamede yer alacak. Bu şartlara haiz olmayan inşaatlara ruhsat verilmeyecek. C- Tüm şehrimizde mevcut konutlarda Güneş enerji sistemine geçiş için teşvikte bulunacağız. Güneş panelleri ve sistemlerini Büyükşehir Belediyesi olarak uygun temin edecek, Deprem için risk oluşan Su depoları yerine Elektriğini kendisi üreten binalara dönüştüreceğiz. Böylelikle Mersin Enerjide 60% dışa bağımlılığı azalacak elektrik faturası yükünden insanlarımız ve şehrimiz kurtulacaktır.

YEŞİL MERSİN PROJESİ
Mersin geçtiğimiz 25 yıl içerisinde çok şey kaybetti, betonlaşma, çarpık kentleşme ve daha bir çok düzensiz plansız büyümesiyle gittikçe daha da kötüye gitti. Bizim en büyük projelerimizden birisi de Her mahalleye en az 50 dönümlük tek parça parkların inşa edilmesi.
50 dönüm park ile şehir yeniden betonlaşmadan yeşile dönecek, Bu parklar her mahallede Deprem tedbirleri kapsamında Toplanma alanları olarak kullanılacak. Bu parkların altına inşaa edeceğimiz sığınma alanlarıyla olağanüstü durumlarda insanımızı koruyacak yerler olacak. Hava kalitesi kötüleşen Mersin yeniden temiz hava kalitesine kavuşacak

TARIM
Biz Mersinlilere dokunan, ekonomisini iyileştiren projeleri geliştiriyor ve ilerliyoruz. Tarım şehri olan Mersinli çiftçilere bir çok konuda Belediye olarak destek olacağız.
Sulama birliklerine Güneş enerji sistemi yerleştirerek milyonlarca lira elektrik faturası ödenmesinin önüne geçeceğiz.
Gübre Fabrikası kurarak çiftçilerimize uygun fiyatlı gübre temin edeceğiz. Maliyetlerden dolayı toplanamayan bahçeleri belediye bünyesinde kuracağımız ekiple toplanmasını ve bu ürünlerin pazarlara ulaşabilmesini sağlayacağız. TARGE (Tarımsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi) kurarak tarımsal ARGE’ye hizmet edecek ve çiftçilerimize buradan hizmet verilecektir.

YERİNDE KENTSEL DÖNÜŞÜM
Gittikçe betonlaşan Mersin’i yeniden yeşil hale getirmek, Deprem riski yüksek olan mahalleleri yeniden onarmak, ve Mersinin havasına ve oksijenine kavuşmasını sağlamak için Yerinde Kentsel Dönüşüm projelerini hayata geçireceğiz. Burada bina odaklı değil, Mahalle odaklı, bütüncül bir dönüşüm planı hazırlayacağız. Her mahalleyi kendi dokusuna uygun şekilde alt yapısını hazırlayacak Mersin’i modern bir şehir haline getireceğiz. Tüm Mahalleler yeniden hayat bulacak, Mersin hak ettiği değere kavuşacak.

EĞRİÇAM, PALMİYE, PİRİREİS, ÇAMLIBEL PROJESİ
Bu önemli projemiz Mersini dünya ile entegre bir şehire dönüştürme adımlarının en önemlisi olcaktır.
Palmiye mahallesinden (Muğdat) sınırından başlayarak Çamlıbel Cumhuriyet meydanına kadar olan bu projemizde Mersin bambaşka bir silüete dönüşecek.
PALMİYE MAHALLESİ 50- dönümlük tek parça yeşil alan -Kentsel dönüşümle sıkışan evlerin yeniden depreme dayanıklı modern binalara dönüştürülmesi -Spor kompleksi, Gençlik Merkezlerinin inşa edilmesi
-Mersin’in en büyük kütüphanesinin yapılması
PİRİREİS
-Mersinin yeni finans ve ticaret merkezi haline dönüştürülmesi (Dubai Modeli)
-Mersin’i dünyada tanıtacak, Mersin’in yeni vizyonunu ortaya koyacak bir tasarımsal ikonik bir kule inşaatı yapılacak.
-Büyük bir medyan yapımı ve Millet bahçesiyle entegre edilmesi.
-Dikkat çekici bir köprüyle Çamlıbel koruluğuna bağlanması
-Müftü deresini ikinci çevre yoluna kadar su ile doldurarak teknelerin seyahat etmesini ve dere boyunca yürüyüş alanı, kafeler ve dinlenme alanlarının yapılması

DÜNYA TİCARET MERKEZİ
PİRİREİS – ÇAMLIBEL
Kentsel dönüşüm ile Uray caddesinin tekrar canlandırılması, mahalle kültürüyle, sokaklarıyla konutlarıyla ve mahalle çarşılarıyla turistlerin gezebileceği serbest bölge mantığında bir yeni yaşam modeline dönüştürülmesi.
Balıkçılar barınağının tekrardan düzenlenmesi ve İkinci millet bahçesiyle entegre edilmesi.
Yeni Çamlıbel’in Cumhuriyet Meydanıyla entegre edilmesi.

EĞRİÇAM
Kentsel Dönüşümü başlatılacak, Eğriçam mahallesi örnek bir mahalleye dönüştürülecektir.
MEZİTLİ VİRANŞEHİR POMPEİ POLİS -POMPEİ POLİS antik harabelerini öne çıkaracak çevre sit alanlarını koruyacak ve gezilebilecek bir hale getirecek bir düzenlemeye gidilecek. -Mezitli sahili yeniden tasarlanacak ve modern bir hale getirilecek ve yayaların gezilebileceği ender bir sahile dönüştürülecek. -Plajlardaki hizmet belediye eliyle verilecek, şezlong kiracıları gibi unsurlardan temizlenecek. -Mezitli plajları temizlenecek ve deniziyle plajıyla farklı bir Mezitli olacak.
Babil yolu yeniden tasarlanacak ve örnek caddeler arasına girecek
Viranşehir Caddesi yeniden tasarlanacak.

ŞEHİR ESTETİĞİ VE TASARIMI
Yine şehre katacağımız en önemli projelerimiden birisi de Şehir Estetiği ve Tasarımı birimini kurmak olacaktır. Bu birim Mersin şehrimizi doğudan batıya kuzeyden güneye yeniden tasarlayacaktır.
Şehrin girişlerini şehrimize yakışır hale getirecek kötü görüntülerin düzeltilmesini sağlayacak, kötü görünen bina, tabela veya herhangi yapının şehrin kötü algısını ortadan şekle getirilecektir. -Şehir içindeki tabela kirliliğine son verecek şehrin görüntüsünü tekrardan estetik hale getirecek ve belli standartlar oluşturacaktır. -En ücra mahallelere gidilerek mahallelerin standartlarının iyi hale getirilmesi sağlanacak, şehrin silüetinin düzelmesini sağlayacaktır.
Ayrıca en önemli nokta ise yeni yapılan bina ve projelerin bu birimin kurulan komisyonundan onay alması sağlacaktır. Şehir estetiğine ve silüetine uymayan projelere onay verilmeyecektir. Bu şekilde şehirlerin tasarımları ve bütünlüğü oluşturularak şehre yeni bir kimlik kazandırılacaktır. Unutmayalım ki, mazisi mimari estetik ve şehirlerin ruhuyla bütünleşen bir ecdadın mirasçılarının şehirleri de aynı fikir ve anlayışta olması gerekir.

GASTRONOMİ HAYVANCILIK
KÜLTÜR VE SANAT SPOR ENGELLİLER gibi bir çok alanda projelendirme çalışmalarımız devam etmektedir.
Belediyede ciddi tasarruf tedbirleri uygulanacak,
İsrafa ve gereksiz harcamalara son verilecek -Makam araçları sınırlandırılacak, şöför tahisis
edilmeyecek
Her yönetici, iş kendi aracıyla veya imkanlarıyla gelecek. İsraf ortadan kaldırılacaktır.
Hiç bir çalışanın ekmeğiyle oynanmayacak, lakin çalışmayan liyakatsiz personellerle ilgili eğitim çalışması yaplacaktır. -Asla borçlanılmayacak öz kaynaklarıyla, ürettiği gelirlerle hizmet üretecektir. -Sosyal konulara eğilecek ihtiyaç sahipleri gözetilecektir.
Sokakta yatan hiç bir kimse kalmayacak insani tüm imkanlar seferber edilecektir. -Belediyede her vatandaş aynı hizmeti görecek hiç bir ayrım gözetilmeyecektir. -Her mahalle aynı hizmeti alacak, hiç bir mahalle hizmetten mahrum kalmayacaktır. -Şikayet mekanizması işletilecek, sistemden çözüme ulaşamayan her vatandaş bir idari yetkili muhattap bulacaktır. -Yeşile, doğaya, havaya, suya birinci derecede önem verilecek yapılan her hizmette bu unsur dikkate alınacaktır. -Kadın istihdamında yeni bir dönem açılacak, kadın fıtratına uymayan çöp toplama gibi ağır işlerde çalıştırılmayacaktır. Kadınlarımıza hakettiği şekilde temiz yerlerde yapabilecekleri işlerde çalıştırılacaktır. -Sokaklar, caddeler güvenli hale getirilecek çocuklarımızı ve insanımızı merkeze alan tedbirlerle hareket edilecektir. -Şehrimiz kanunların uygulandığı, tertipli düzenli bir şehir haline gelecektir. Valilik ve Emniyet ile koordineli çalışarak kuralsızlıklara son verilecek ve kanunlar uygulanacaktır. -Motorsiklet kuralsızlığına son verilecek, Motorsikletlerin trafik kurallarına ve insan güvenliğine tehditleri son bulacaktır. -Dolmuş minibüs gibi toplu taşımalarda trafik kuralları başta olmak üzere taşıma kurallarına uyulması sağlanacak ve bu düzene uyulması için tüm tedbirler alınacak ve yeni standartlar getirilecektir.
Tüm belediye kurumlarında güler yüz esas olacak, vatandaşlarımız en iyi hizmeti alması için gayret gösterilecektir. -Belediye hizmetlerinde dijitalleşmeye gidilecek ve bir çok hizmet kuruma gelmeden internet üzerinden çözülecektir. -Türkiye’nin en pahalı suyuna sahip Mersin Belediyesindeki su ücretleri muhakkak düşürülecektir.
Tarım bölgesine yapılan Çukurova Havalimanı çevresi kati surette imara kapalı kalacak inşaat izni ve ruhsatı verilmeyecektir.
Dere yatakları, zemin sıvılaşması olan hiç bir yere ruhsat verilmeyecektir. Ruhsatı verilen ve inşaatı yapılanlar tekrar gözden geçirilecektir. Dere yataklarına yapılan inşaatların taşınması için çözümler üretilecektir. -Deprem tedbirleri kapsamında kentsel dönüşüme hız verilecek, yerinde ve mahalle dönüşümleri modeliyle sorun çözme kavuşturulacaktır.
Yenilenebilir ve temiz enerji yatırımları yaplacak Şehrin dışa bağımlılığa en aza indirilecektir. Kendine yeten bir şehir inşa edilecek örnek bir şehir olacaktır. -Tarım alanları kati surette korunacak, tarım alanlarına ruhsat verilmeyecektir.
Kırsal yaşam teşvik edilecek, köyler korunacak zarar görecek hiç bir projeye destek verilmeyecektir.
Tarım ve hayvancılık desteklenecektir. Şehrin bu anlamda üretim kapasitesi arttırılacaktır. -Belediye konut ihtiyacı için konut üretimine girecek vatandaşların kaliteli konut tedariği sağlanacaktır.
Turizm bölgelerinde kalite arttırılacak plajlardaki hizmet belediye eliyle verilecektir.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Gürol Akbaş, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladı

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi İş Adamı Gürol Akbaş, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir