Ana Sayfa / KADIN / SULTAN AYDOĞAN KADIN SORUNLARINI ve ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ ANLATTI

SULTAN AYDOĞAN KADIN SORUNLARINI ve ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ ANLATTI

Deva Partisi Toroslar Belediye Başkan Adayı Sultan Aydoğan 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde sahada, fabrikada,tarlada her yerde emekçi kadınlarla buluştu.Kadınlardan yopun ilgi gören Sultan Aydoğan KA-DER’in düzenlemiş olduğu etkinlikte de kadın sorunlarını tüm gerçekleriyle çözüm önerileriyle birlikte anlattı.

Kadınlarla bir araya gelen Aydoğan gelin hep birlikte kadın sorunlarını çözelim sonra hergün kutlama yapalım kadın bir gün hatırlanacak varlık değildir dedi.

Sultan Aydoğan’ın işte o açıklaması;

Modern Türk Kadınının temsilcisi kim şu anda çok merak ediyorum.
Benim ülkemde genç kızlar hatta çocuk yaştaki kızlar tecavüze uğruyor, öldürülüyor,bazen tecavüzcüleriyle evlendiriliyorlar oda olmazsa yine öldürülüyorlar!!!!
Bu tip ölümlerin adına da bazen töre diyorlar.

Kocası tarafından öldürülen bir kadın, Kadının hayatına bakıyorsunuz bir nüfus cüzdanı olmamış, bir resim çekilmemiş üç beş çocuk doğurmuş ama bir fotoğraf bile çektirmemiş bu dünyadan öylece geçip gitmiş kimsenin haberi yok..Çocukları hatırlamayacak bile çünkü çok küçükler!!!

60 küsür yaşındaki adamlar zengin fakir farketmez 16 -17 yaşlarında kız çocuklarıyla evlendiriliyorlar ve bu evlililk için tören bile düzenleniyor, yeniliyor, içiliyor alkış tutuluyor yani düpedüz sapıklık onu bırak birde halaya duruyorlar!!!

Diğer taraftan işsizlik, burssuzluk, yurtsuzluk gibi dertlerle meşgul olan üniversiteli genç kızlarımızın durumunu anlatmaya başlarsak işin içinden çıkamayız, Düşünsenize iyi İngilizce, Fransızca konuşmak, dünyaya açılmak isteyen bir genç kız yabancı bir şirkettte Müdür hatta Genel Müdür olmak isteyen bir kız eldeki imkanlarla bakış açısıyla ne kadar başarılı olabilir veya hayallerine ulaşabilir sahi hiç bunu başarmış bir genç kızımız var mı ?

Gece hayatında çalışna kadınlarımız onlara konsomatris adını vermişiz, bedenini satan veya satmak zorunda bırakılan peşkeş çekilen satılan kadınlarımız bu memleketin evlatları kadınlarımıza sahip çıkan var mı ?

Başarısız bir evlililk yapan ve eşinden boşanan genç kadınlarımız dulum demeye utanıyor neden çünkü saldırıya geçecek vicdanları kararmış zalimler var.

Bu arada kadın dernekleri ne yapar onu hiç bilmiyorum, bu derneklerde gerçekten mağdur edilmiş bir tek kadın varmı acaba ?
kadınların genç kızlarımızın hak arama mücadelesinde gerçek destek olunabiliyor mu ?

Çarşı pazarda bugün bütün siyasetçiler başkanlar kadınlara çiçek dağıtacak çiçekler dağıtılırken, balolar düzenlenirken, sosyal medyada herkes kadınlar gününü kutlar iken yurdun herhangi bir yerinde bir kadın daha öldürüldü, bu bildiğimiz bilmediğimiz başka yerlerde şu an satılan kadınlarımız var, dayak yiyen kadınlarımız var..

Bir gün değil her gün kadınlarımız için çalışan, kadının yanında olan Alem Buysa DEVA KADINDA diyen bir parti var Deva Partisi kadın politikalarıyla kadın gücünü ön plana çıkarıp tüm kadın sorunlarını çözecek kadrolarıyla kadınların yanında olmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle kadınlar günümüzü kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Marvista Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Bulut: “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun”

Marvista Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Bulut, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle bir mesaj ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir