Ana Sayfa / Manşet / HDP Mersin İl Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, Gemlik yürüyüşüne çağrı yaptı

HDP Mersin İl Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, Gemlik yürüyüşüne çağrı yaptı

İmralı tecridine karşı 12 Haziran’da gerçekleştirilecek Gemlik Yürüyüşü’ne ilişkin Mersin’de, “Bu yürüyüş onurlu bir yürüyüştür. Gelin birlikte olalım” çağrısı yapıldı. HDP Mersin İl Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, yürüyüşe katılım çağrısında bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Örgütü, Halkların Demokratik Kongresi (HDK)  Mersin Mersin Meclisi, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Mersin Temsilciliği, Tevgera Jinen Azad/Özgür Kadın Hareketi (TJA) Mersin ve Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAY-DER), Gemlik yürüyüşüne ilişkin HDP İl binasında açıklama yaptı. Kurumlar adına ortak açıklamayı HDP Mersin İl Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız yaptı.
‘TECRİD KALDIRILMALI’
Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması, Türkiye demokrasinin olmazsa olmazı olduğunu belirten Sarıyıldız, Türkiye’de demokrasinin gelişmesi, Ortadoğu’da onurlu barışın sağlanması için atılan ilk adımın İmralı tecrit sisteminin kaldırılması ve Öcalan’ın ailesi ile avukatlarıyla temas sağlamasıyla mümkün olduğunu belirtti. 23 yıldır İmralı Cezaevi’nde ağır tecrit koşulları altında tutulan Öcalan’dan kardeşi Mehmet Öcalan ile yaptığı 25 Mart 2021’den bu yana haber alınmadığını hatırlatan Sarıyıldız, “Bizler eşit vatandaşlık temelinde demokratik cumhuriyette yaşamak isteyen halklar olarak bu durumu kaygıyla karşıladığımızı, kabul etmediğimizi ve etmeyeceğimizi defaten yineliyoruz” dedi.
‘YÜRÜYÜŞE KATILIM ÇAĞRISI’
12 Haziran’da yapacakları Gemlik yürüyüşüne katılım çağrısında bulunan Sarıyıldız, “Türkiye’nin geleceği için mücadele eden halkları ve bir arada barış içinde yaşamak niyeti olan herkesi tecrit politikalarını eleştirmeye ve bulundukları her yerde tecrit karşıtı mücadeleyi büyütmeye ve bu mücadelede yan yana yürümeye davet ediyoruz. Tecrit; farklılıkların yok edilmesi, kadınların katledilmesi ve gençlerin geleceksizleştirilmesi ve savaş politikaları sonucu milyonlarca insanın göç ettirilerek mağdur edilmesi demektir” diye konuştu.
PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin İstişare Kulübü Mersin’in Dış Ticaretini Masaya Yatırdı

Mersin İştişare Kurulu (MİK), Mayıs ayı toplantısı gündem konusu Mersin’in dış ticareti oldu. MİK Başkanı ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir