Ana Sayfa / KADIN / Deniz Poyraz Mersin’de anıldı

Deniz Poyraz Mersin’de anıldı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin Kadın Meclisi, 17 Haziran 2021 yılında HDP İzmir İl Örgütü’ne yapılan saldırı sonucu katledilen Deniz Poyraz’ın ölümünün birinci yıldönümü nedeniyle basın açıklaması gerçekleştirerek, cinayeti kınadı.

Özgür Çocuk Parkında yapılan açıklamaya HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Canan Yüce, Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri de destek verdi. Basın açıklamasını okuyan HDP Mersin İl Eş Başkanı Bedriye Kuş, “O dönemde İzmir il binamızın önünde sözde nöbet tutan polisler, eli kanlı katil Onur Gencer’in güpegündüz elini kolunu sallayarak parti binasına girmesini ve kurşun yağdırmasını engellemedi. Failleri tanıyoruz. Yoldaşımız Deniz’in faili tabii ki sadece Onur Gencer değildir, her fırsatta ayrıştırıcı-faşist dil ile 6 milyon seçmenin iradesi olan HDP’ye saldıran, hedef gösteren, kapatma davası açarak kriminalize etmeye çalışan, tüm tehditleri bilmesine rağmen önlem almayan, kadın düşmanı, halk düşmanı mafyavari iktidardır. Failleri tanıyoruz, katillerden hesap soracağız!” dedi.

“KADIN DÜŞMANI İKTİDAR VAR”

Bu ihlallerin tek tipçi, tahakkümcü, eril iktidarın zihniyeti olduğunu ve kadınların meydanlarda ve erişebildiği tüm alanlarda İstanbul Sözleşmesi’ni savunurken tam da bu zihniyetin ihlallerine işaret ettiklerini belirten Kuş, “Çünkü tetiği çekenlerin, emri verenlerin, sözleşmenin karşısında duranların faillikleri aynı. Feray’ın, Nadira’nın, Yeldana’nın, Rabia Naz’ın, Gülistan’ın failini saklayan ve destekleyen çürümüş cinsiyetçi, ırkçı mafyavari iktidarın bir yıl önce de Deniz’i aramızdan alması aynı ihlallerdir. Bütün ötekilerin varoluşuna tahammül edemeyen faşist, eril, tahakkümcü zihniyetin HDP’ye dönük sistematik saldırısı kadınlara ve ötekileştirilenlere uyguladığı sistematik saldırılardan ayrı görülemez.  Öfkeliyiz! Yasta değil isyandayız! Bu kadın düşmanı, halk düşmanı iktidar ve ortakları kendi kokuşmuş iç krizlerini artık yönetemez hale gelmişlerdir. Bu krizleri aşmak için yine toplumun demokrasi güçlerine ve kadınlara saldırmaktadırlar” diye konuştu.

“BİR KİŞİ DAHA EKSİLMEYECEĞİZ”

“Uyuşturucu çetelerini koruyan, HDP’ye saldıran, Feray’ın ve pek çok kadının katillerini koruyan, Deniz Poyraz’ı aramızdan alan iktidar, İstanbul Sözleşmesi’ni kaldırmaya çalışan iktidardır” ifadesini kullanan Kuş, her geçen gün kadına dönük dilini daha da sertleştiren ve saldırmaktan vazgeçmeyen faşist iktidar anlayışına karşı İstanbul Sözleşmesi’ni savunmaya devam edeceklerini belirtti. Barıştan, eşitlikten, İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceklerini altını çizen Kuş, “Kadın mücadelesi faşist iktidar anlayışına karşı büyümeye devam edecek. Mafyavari iktidara bir kez daha söylüyoruz: İstanbul Sözleşmesi’ni savunan kadınlara yenileceksiniz! Deniz’in ve katledilen tüm kadınların hesabını soracağız. Çünkü biz kadınlar sizlere inat ortak bir yaşam inşa ediyoruz ve birbirimize din, dil, ırk, cinsiyet, yönelim fark etmeksizin sahip çıkıyoruz. Çünkü biz bir kişi daha eksilmeyeceğiz!” ifadelerini kullandı.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Gürol Akbaş, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladı

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi İş Adamı Gürol Akbaş, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir