Ana Sayfa / ÇEVRE / Akdeniz Belediye Başkanı Gültak’tan Karaduvar Balık Festivali’ne Davet

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak’tan Karaduvar Balık Festivali’ne Davet

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, bu yıl 21-22 Ekim tarihleri arasında 4’üncüsü düzenlenecek olan “Geleneksel Karaduvar Balık Festivaline” tüm Mersinlileri ve civar illerde yaşayan vatandaşları davet etti.

Akdeniz Belediye Meclisi Ekim ayı birinci birleşiminde Meclis üyelerine hitap eden Başkan Gültak, bu yılki balık festivalini, Karaduvar Mahallesi’ne kazandırdıkları 23 dönüm büyüklüğe sahip olan ve Meclis üyelerinin oybirliği kararı ile “Sardalya Park” adı verilen yeşil alan yanında düzenleyeceklerini belirtti; tüm Mersinlileri 2 gün boyunca dolu dolu geçecek festivali ziyaret etmeye çağırdı.

Balık ekmek ikramı, konserler, renkli etkinlikler, eğlence alanları…

Festivalin bu yılki konuk sanatçısının, her yaştan insanın beğeniyle dinlediği sanatçılardan Serkan Kaya olacağını kaydeden Başkan Gültak; “Yine yüz bini aşkın insanı ağırlamayı hedeflediğimiz festivalimizde, konuklarımıza balık-ekmek ikramı, çocuk oyun ve aktivite alanları, renkli gösteriler ve animasyonlar, yerli sanatçılarımızın katılımıyla konserler olacak. Her festivalde olduğu gibi yine kadınlar tarafından çeşitli ürünlerin sergilendiği stantlar açılacak. Türk Yemekleri Uzmanı ve Yazar Sayın Sahrap Soysal’ın söyleşi vereceği festivalimizde, gastronomi dünyasının büyük isimlerinden Şef Fikret Özdemir “Gastro Şovu” ile karşımızda olacak” diye konuştu.

“Amacımız, günü birlik işler yapmak değil”

“Hep söylediğim üzere; bu tür etkinliklerdeki amacımız asla günübirlik işler yapmak değildir” diyen Başkan Gültak, sözlerini şöyle sürdürdü; “Tıpkı Esenli Üzüm Şenliğimizde de olduğu gibi amacımız, bir yandan ilçemizi tanıtmak, ilçemizin sahip olduğu varlıkları ülkemize ve dünyaya duyurmaktır. Ancak bu sayede önce insanımız; ilçemiz, kentimiz ve nihayetinde de ülkemiz kazanır. Nitekim balık festivalimiz sayesinde Karaduvar’ı artık sadece Türkiye değil, Dünya bile tanıyor. Balıkçılarımız farklı kentlerimiz ve dünyanın değişik ülkelerinden sardalye siparişi alıyor. Bu da festivalimizin amacına ulaştığının en net göstergesidir.” Sardalya Park’ta, 21-22 Ekim’de düzenlenecek 4. Karaduvar Balık Festivali’ne tüm vatandaşları davet eden Başkan Gültak; “O gün kimseye randevu vermeyin. Şirin bir balıkçı kasabamız olan Karaduvar’da düzenleyeceğimiz festivalimize hepinizi bekliyoruz. Lezzetin eğlence ile buluştuğu balık festivaline tüm halkımız davetlidir” dedi.

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin Uluslararası Limanı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Kutladı

Mersin Uluslararası Limanı (MIP), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında liman çalışanlarının çocuklarıyla ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir