Ana Sayfa / KADIN / 3 Ocak Mersin’de kutlanacak

3 Ocak Mersin’de kutlanacak

 Toroslar Belediyesinin, 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 102. yıl dönümünde Mersin Valiliği ile birlikte düzenleyeceği “Geleneksel 3 Ocak Zafer Yürüyüşü’nün”  heyecanı kenti sardı. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da, Mersin’de Atalarımızın gösterdiği mücadele ruhunun sürekli canlı tutulacağını ve nesiller boyu artarak devam edeceğini söyledi. Başkan Yılmaz; “Azim, kararlılık ve inançla kazandığımız zaferin adı olan 3 Ocak, ezelden ebede Mersin’in en şanlı destanı, en önemli değeridir. Mersin’in sembolü haline gelen ve bu milletin ortak paydasını paylaşan herkesin katkı sunduğu 3 Ocak Zafer Yürüyüşü’nü bu yıl da “Devlet Millet El Ele” gerçekleştireceğiz. Mersin’de irade Kuvayımilliye izinde” dedi.

3 Ocak’ta geleneksel hale gelen Zafer Yürüyüşü ve Kurtuluş Günü kutlamalarının tarih bilinci kazandırılması açısından da çok önemli bir organizasyon olduğunu belirten Başkan Yılmaz, tüm Mersin halkını 3 Ocak 2024 Çarşamba günü saat 08.00’da Toroslar Kuvayi Milliye Anıtı önünde buluşmaya davet etti.

 “HER 3 OCAK’TA YÜREKLERİMİZ BİR BAŞKA ÇARPIYOR”

3 Ocak Mersin’in Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 102. yıl dönümünü bu yıl da büyük bir gurur ve coşkuyla kutlayacaklarını belirten Başkan Yılmaz, her yıl geleneksel olarak düzenledikleri bu yürüyüşle tüm Türkiye’ye birlik ve beraberliğin en güzel mesajını verdiklerini söyledi. Başkan Yılmaz; “Mersin’in ortak değerlerle ilerlemesini istiyoruz. Toplum olarak, vatanımız, bayrağımız, İstiklal Marşımız bizim ortak değerlerimiz. Yerel olarak ortak değerimiz ise 3 Ocak Mersin’in kurtuluşudur. Bunu önemsiyoruz ve çocuklarımız tarafından daha iyi anlaşılmasını istiyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Mersin’e sahip çıkınız!” diyerek seslendiği bu cennet şehri birlik, beraberlik içerisinde devraldığımız noktadan daha yukarılara çıkaracağız. Bugün bizler, vatanımızda huzur içerisinde yaşıyorsak, bunu kahraman ecdadımızın gösterdiği manevi güce, fedakarlığa ve bağımsızlık inancına borçluyuz. Onların bize bıraktığı emaneti sonsuza dek koruyacağımıza söz veriyoruz” diye konuştu.

 “MİLLİ MÜCADELENİN SİMGESİ KALPAKLARIMIZ HAZIR”

“3 Ocak’ta bu yıl da kurtuluş ruhunun aziz mirasına yakışır şekilde tek yürek olacağız” diyen Başkan Yılmaz; “3 Ocak kutlamaları kapsamında Toroslar Belediyesi olarak bu yıl da dolu dolu bir etkinlik hazırladık. Milli mücadelenin simgesi kalpaklarımız hazır. Bayraklarımızı alacağız ve hep birlikte 3 Ocak’ın ruhuna yaraşır bir yürüyüş gerçekleştireceğiz. Her zaman yanımızda olan, yürüyüşümüze destek veren tüm hemşehrilerime şimdiden teşekkür ediyorum. Hepimiz birer Türk bayrağıyız! Bu yüzden zaferimiz, sevincimiz, coşkumuz bir! 102 yıl önce canları pahasına bizlerin geleceğine sahip çıkan, Mersin’de Türk bayrağından başka bir bayrak dalgalanmasın diye canını siper eden tüm Milli Mücadele kahramanlarımızı, Mersinimizin, Toroslarımızın yiğitlerini saygıyla, rahmetle, minnetle anıyorum” şeklinde konuştu.

 “KÖYDEN KENTE BİNLERCE VATANDAŞ KATILACAK”

 3 Ocak 2024 Çarşamba günü saat 08.00’da Toroslar Kuvayi Milliye Anıtı önünden başlayarak Kuvayi Milliye Caddesi, Eski Devlet Hastanesi Kavşağı, Cemal Paşa Caddesi, Çakmak Caddesi, Tren Garı, İstiklal Caddesi ve Sakarya Caddesi güzergahından Cumhuriyet Meydanı’na kadar sürecek olan yürüyüşe bu yıl da köyden kente binlerce vatandaş katılacak.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin Uluslararası Limanı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Kutladı

Mersin Uluslararası Limanı (MIP), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında liman çalışanlarının çocuklarıyla ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir