Ana Sayfa / DÜNYA / İz Bırakanlar Müzesi Bu Kez ‘Özel’ Misafirleri Ağırladı

İz Bırakanlar Müzesi Bu Kez ‘Özel’ Misafirleri Ağırladı

Akdeniz Belediyesi tarafından, kente iz bırakmış isimlerin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için açılan İz Bırakanlar Müzesi, bu kez de Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV)’de öğrenim gören özel bireyleri ağırladı.

Akdeniz Belediyesi’nin, Mersin Valiliği’nin katkılarıyla, yok olmak üzere olan tarihi bir Mersin Evi’ni restore edip ‘İz Bırakanlar Müzesi’ adıyla geleceğe kazandırdığı 2 katlı tarihi bina ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. kentte yaşamış, şehre imzasını atmış, sporcusundan, sanatçısına, tarihçisinden, siyasetçisine kadar birçok değerli ismin biyografisi ve resimlerinin yer aldığı müzenin son ziyaretçileri, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı’nda (ZİÇEV) öğrenim gören özel gereksinimli bireyler oldu.

“Çok bilinçlendik”

Müzeyi gezdiklerini ve çok beğendiklerini dile getiren özel bireyler, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’a teşekkür etti. Duygularını dile getiren özel gençlerden biri olan Hakan Urul, birçok aydının resimlerini gördüğünü ve müzeyi beğendiğini söyledi. En çok da Mustafa Kemal Atatürk, Turgut Özal ve Adnan Mendres’in resimlerine dikkat çeken Urul; “İyi ki buraya geldik. Çok bilinçlendik. Ben de onların izinde yürüyorum, yerleri hiçbir zaman doldurulmaz. Akdeniz Belediye Başkanına çok teşekkür ediyoruz. Bizleri sevindirdiler, Allah da onları sevindirsin” ifadelerini kullandı.

“Mersin’in tanınması açısından çok önemli”

ZİÇEV’de usta öğretici olan Serkan Karadaş ise, Mersin’in tanınması açısından böyle bir müzenin olmasının öneminden bahsederek, her Mersinlinin bu müzeyi görmesi gerektiğinin altını çizdi. Mersin’in çok güzel bir şehir olduğunu dile getiren Karadaş; “Mersin’e böyle bir müze kazandıran Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’a teşekkür ederiz” diye konuştu.

“İlk defa geldim, çok beğendim”

ZİÇEV’de müzik öğretmeni olan Halil Soner Küçük de İz Bırakanlar Müzesi’ne ilk defa geldiğini ve çok beğendiğini söyleyerek; “Burası çok güzel bir birikim olmuş. Arslanköylüyüm ve müzede köyümle ilgili bölümler de gördüm. Çok mutlu oldum, gurur duydum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin Uluslararası Limanı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Kutladı

Mersin Uluslararası Limanı (MIP), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında liman çalışanlarının çocuklarıyla ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir