Ana Sayfa / Manşet / Yeşil Sol Parti Milletvekili adayları halkla buluştu: Tarih yazmaya hazırız

Yeşil Sol Parti Milletvekili adayları halkla buluştu: Tarih yazmaya hazırız

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Mersin milletvekili adayları için kitlesel karşılama etkinliği düzenledi.Akdeniz HDP İlçe Örgütü önünde yapılan karşılamaya Yeşil Sol Parti ve HDP yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. Adaylar yurttaşların halay ve zılgıtları eşliğinde karşılandı.Etkinliğe, Yeşil Sol Parti Mersin milletvekili adayları Ali Bozan, Perihan Koca, Mustafa Türk, Hamdiye Kırıcı, Şerif Durmaz, Muhammed Talat,Esra Ergüzeloğlu Kilim, Ayşe Gül Temür, Aydın Aydın ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticileri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), TJA ve çok sayıda yurttaş katıldı.

‘TÜM SORUNLARI ÇÖZMEYE ADAYIZ’

Karşılama etkinliğinin başlamasıyla beraber adayların tanıtımı gerçekleştirildi.  Mersin’de 1’inci sıradan aday gösterilen Yeşil Sol Parti Mersin milletvekili adayı Ali Bozan, 14 Mayıs seçimlerinde iktidarı göndereceklerini, Yeşil Sol Parti olarak Mersin’de de iddialı olduklarını belirtti. İktidarın ülkede yarattığı sorunlara işaret eden Bozan, Yeşil Sol Parti olarak Mersin’den başlayarak tüm ülke sorunlarını çözmeye aday olduklarını sözlerine ekledi. Bozan, “Halkımız, dilimiz, kültürümüz, kadınlarımız, gençlerimiz tüm toplumsal kesimler için kazanacağız. Başarmak için neler mi yapacağız? Ev, ev, sokak, sokak, gezip halkımızla buluşacağız. Biz Mersin’in ve ülkenin sorunlarını biliyoruz. Biz her ikisini de çözmeye adayız” dedi.

‘TARİH YAZMAYA HAZIRIZ’

Bozan’ın ardından ise Mersin’de 2’inci sıradan aday gösterilen Yeşil Sol Parti Mersin milletvekili adayı Perihan Koca konuşma gerçekleştirdi. Yeşil Sol Parti olarak seçim startını verdiklerini belirten Koca, 14 Mayıs’ta Mersin ve Çukurova bölgesinde tarih yazmaya hazırlandıklarını söyledi. Koca, “Bugün Mersin’den yola çıkıyor ve başlıyoruz. Demokratik Cumhuriyeti kazanmaya hazır olun. Memleket şuanda enkaz altında ve kan ağlıyor. Tepemezdekiler bu ülkeyi soyup soğana çevirdiler.  O kadar fazla halk, kadın, emekçi ve Kürt düşmanlığı yaptılar ki bu güzelim memleketi felakete çevirdiler. Biz halkımızın huzurunda söz veriyoruz; halk düşmanlığı yapanlardan tek tek hesap soracağız. 30 günümüz var. Gece gündüz demeden bütün evlere gireceğiz. Onları layık oldukları karanlığa göndereceğiz. Biz hazırız, birlikte kanmaya geliyoruz. Serkeftin, mutlaka kazanacağız” diye konuştu.

Adaylar daha sonrasında konvoylar eşliğinde Toroslar’da bulunan Demirtaş İlçe Temsilciliğine doğru yola çıktı. Demirtaş İlçe Temsilciğinde yurttaşların yoğun ilgisiyle karşılanan adaylar buradaki halk buluşmasında halkla beraber halaya durdu.

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Eğitim-Sen Mersin Şubesi: İstanbul’daki gözaltılar serbest bırakılsın

Eğitim-Sen Başkanı Sümbül: İstanbul’daki gözaltılar serbest bırakılsın Eğitim-Sen Mersin Şubesi, İstanbul’da 1 Mayıs kutlamaları sonrasında ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir