Ana Sayfa / Manşet / Temel Grup İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Temel: Güvenli modern binalar yapıyoruz

Temel Grup İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Temel: Güvenli modern binalar yapıyoruz

Mersin’de İnşaat alanında 34 yıldır faaliyet yürüten Temel Grup İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Temel, depreme dayanıklı güvenilir ve modern binalar yaptıklarını belirterek, her zaman kalite ile tüketici memnuniyetini ön planda tuttuklarını söyledi.

 

Mersin’de 34 yıldır inşaat alanında faaliyet yürüten iş insanı Ahmet Temel, Yenişehir’deki inşaat firmasında yaptıkları binalarla ilgili haber sitemize özel açıklamalarda bulundu.

Kaliteli hizmeti her zaman en ön planda tuttuklarını belirten Temel, “Sektördeki yolculuğumuza dürüst, ilkeli, kaliteyi ön planda tutan ve en önemlisi de insanı önceleyen bir perspektif ile devam etmekteyiz. Çünkü sektördeki güçlük, konut üretmek değil; depreme uygun konut üretmektir. 6 Şubat 2023 günü yaşadığımız ve büyük yıkımlara neden olan deprem gösterdi ki ne olursa olsun konut üretmek devri kapandı. Konut mimarisi ve mühendisliği artık tamamen deprem gerçeğine uygun, bilimsel gerçeklerin ve teknolojik imkanların belirlediği şekilde olacaktır. Bu nedenle  Sektördeki öncelikler artık rant ve keyfiyet olamaz. Depremden çıkarılacak en önemli ders insan hayatını korumak, bunu sağlarken doğanın yasalarına uygun davranmaktır. Doğayla inatlaşılarak varacağımız tek yer canlı canlı toprağa gömüldüğümüz yıkılmış kentler olacaktır. “ dedi.

“Deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini kabul ederek konut inşa etmezsek sevdiklerimizi kaybetmeye devam ederiz” Uyarısında bulunan Temel,” Ayrıca  depremin yarattığı ekonomik yıkımı düzeltmek için ayırdığımız bütçe aslında  çocuklarımızın geleceğinden çaldığımız paydır. Hem insan doğasına uygun olan yaşlanarak ölmek hem de müreffeh bir ülkede yaşamak ve çocuklarımıza da bunu miras olarak bırakmak için yeni bir anlayışa ihtiyacımız var. Temel Grup olarak bu yeni anlayışı esas misyonumuz olarak kabul edip bunu vizyoner bir Perspektifle gelecek kuşaklara aktarmayı ilke edindik.” Diye konuştu.

Tarihi ve doğal güzelliğe sahip Mersin’in, Akdeniz havzasının ilgiyi hak eden en güzel kentlerinden biri olduğuna dikkat çeken Temel,” Kent mimarisi hakkedilmiş bu ilgiye uygun inşa edilmeli, merkez çevre yönetimi ile yerel yönetim birimlerinin eş güdümünde bunu sağlayacak yasal ve idari önlemleri gecikmeksizin yaşama geçirmelidir. Bu süreçte ilgili meslek odalarının ve MESİAD başta olmak üzere sivil toplum ayağının dikkate alınması hedefe daha kolay ve emin bir şekilde ulaşılmasını garanti edecektir. Temel Grup olarak biz bu kapsamdaki toplantılara katılım gösterip görüş ve önerilerimizi sunuyoruz.” Şeklinde konuştu.

Temel Grup olarak sektörel alanda biriktirdikleri deneyimi Mersin’de inşa edecekleri yeni konut ve iş merkezlerinde yaşama geçirmek istediklerinin altını çizen Temel,” Değişime açık ve inovatif bir yaklaşıma sahibiz. Sahip olduğumuz tecrübeyi genç ve dinamik bir ekiple buluşturmak bizim açımızdan ilkesel bir tutumdur. Barınma ve iş alanları inşası insanın en temel ihtiyaçlarından biridir ve bu alanlar durağan değil yenilikçi çalışma tarzını ve buna uygun elemanlarla çalışmayı zorunlu kılmaktadır. Sektördeki bilimsel gelişmeleri ve teknolojik yenilikleri takip etmek, ulusal ve uluslararası fuarlara katılım sağlamak bu zorunluluktan kaynaklanmaktadır. Firma olarak bu etkinlikler bizim için vazgeçilmez rutinlerdir.” Dedi.

Temel Grup olarak en önemli ilkelerinden birinin tüketici memnuniyeti olduğunu vurgulayan Temel, şöyle devam etti;” Firma olarak satışlarımızın neredeyse tamamı tüketicilerin referanslarına dayanmaktadır. Böylelikle medya ve diğer araçlar için verilecek reklam giderleri AR-GE bütçesi ile tüketici için harcanacak yedek akçeye dönüşmektedir. Firma olarak, seri bir şekilde konut üretip tüketiciye ulaştırmayı değil, teslim ettiğimiz her konutu kontrol edip geri dönüşleri karşılamaya yetecek miktarda  eser üretmeyi esas alıyoruz. Teslim ettiğimiz her konut bizim için bir yuvadır. Böylece konut sahipleri ile firmamız arasında alıcı-satıcı ilişkisinden ziyade sıcak yuva arayan ile sıcak yuva sağlayan ekip arasındaki ilişkiye dönüşmektedir. Hoşgörü habitatı sağlayan komşuluk ilişkileri bizim için bir kimlik ve marka sorunudur. Böylece satılan her konut beraberinde özlemini duyduğumuz komşuluk olgusuna da yeniden can suyu olmaktadır. Firma olarak edindiğimiz birikim bize yalnızca sektörde kalıcı bir yer sağlamıyor, toplumsal-kültürel kodlarımızda olan iyi ve doğru komşuluk havuzunu da durmaksızın dolduruyor. “

Temel Grup olarak kentin en güvenilir eserlerini inşa etmeye devam edeceklerini kaydeden Temel, ” Temel Grup varsa güvendesiniz; sıcak yuvanızda huzur içerisinde uyuyabilirsiniz!

Deneyimli ve dinamik ekibimizle sizi de aramızda görmek isteriz! Bize katılmak için eserlerimizi görmeniz yeterli! ,Size görüp gezeceğiniz bir eserimiz kadar yakınız!” diye konuştu.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Eğitim-Sen Mersin Şubesi: İstanbul’daki gözaltılar serbest bırakılsın

Eğitim-Sen Başkanı Sümbül: İstanbul’daki gözaltılar serbest bırakılsın Eğitim-Sen Mersin Şubesi, İstanbul’da 1 Mayıs kutlamaları sonrasında ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir