Ana Sayfa / Manşet / Mersin’de tecride karşı birçok kurumdan ortak açıklama

Mersin’de tecride karşı birçok kurumdan ortak açıklama

Mersin’de HEDEP ile Çukurova TUHAY-DER Mersin Şubesi ile birçok kurum ortak açıklama yaparak PKK Lideri Abdullah Öcalan’a ilişkin basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından Çukurova TUHAY-DER Mersin Şubesinde 3 günlük adalet nöbeti eylemi başlatıldı.
Çukurova TUHAY-DER Mersin Şubesi, HEDEP, ÖHD, DAD, HEDEP Gençlik ve Kadın meclisi ile birçok kurum tecride ilişkin ortak basın açıklaması yaptı. Konuyla ilgili Akdeniz ilçesindeki dernek binası önünde basın açıklaması düzenledi. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Mersin milletvekilleri Perihan Koca ve Ali Bozan’ın yanı sıra sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldığı açıklamada, Türkçe ve Kürtçe “Tecrit insanlık suçudur” pankartı açıldı.
Konuya dair açıklama yapan Çukurova TUHAY-DER Mersin Şube Eşbaşkanı Ergin Altuntaş, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın 24 yıldır kesintisiz bir şekilde tecrit ve işkenceye maruz kaldığını ve son 32 aydır ise hiçbir şekilde haber alınamadığını belirterek,” Ulusal ve evrensel tüm hukuk normlarının askıya alındığı İmralı Cezaevi’nin bir işkence merkezine dönüştüğünü savundu. Öcalan’a uygulanan bu tecrit sisteminin Kürt sorunun çözümsüz bırakılmasıyla yakından bağlantısı olduğunu savunan Altuntaş, “104 cezaevinde başlatılan açlık grevleri eylemlerini sahipleniyoruz. Kürt sorunun siyasi bir çözüme kavuşması adına Sayın Öcalan’ın özgürlüğü sağlanmalıdır. Türkiye ve Kürdistan halklarının onurlu bir barıştan başka bir çözüm şansı yoktur” dedi.
Daha önceki yıllarda gerçekleşen ve trajik sonuçlar doğuran açlık grevleri eylemlerini hatırlatan Altuntaş, sözlerine tüm demokratik ve yurtsever kamuoyunun, cezaevlerinde yükselen bu talep için demokratik direnişe davet etti.
Açıklamanın ardından kitle açlık grevleri için başlattıkları 3’er günlük Adalet Nöbeti için dernek binasına geçti.
Nöbet eyleminde konuşan HEDEP Mersin Milletvekilleri Perihan Koca, Ali Bozan ve beraberindeki sivil toplum örgütü temsilcileri, Kürt sorunun demokratik çözümü için Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanması gerektiğini ifade ederek, herkesi bu eylemler etrafında kenetlenmeye çağırdı.
Açıklamanın ardından kitle açlık grevleri için başlattıkları 3’er günlük “Adalet Nöbetini başlattı.
PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin Uluslararası Limanı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Kutladı

Mersin Uluslararası Limanı (MIP), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında liman çalışanlarının çocuklarıyla ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir